karenz Posted January 18, 2022 Share Posted January 18, 2022 (edited) Omka b lift , 2.2 ben , wyjąłem aku do doładowania przez noc i po tej operacji przestał mi kręcić rozrusznik. Kontrolki się palą rozrusznik w ogóle nie startuje. Prąd elegancko wchodzi do stacyjki i z niej wychodzi (czarny przewód z czerwonymi paskiem foto) więc ginie gdzieś dalej. Skierowałem swoją uwagę na okrągłe kostki przy akumulatorze ale nie wiem jak je rozłączyć. Od frontu silnika w peszlu idzie taki sam przewód czarny z czerwonym paskiem podałem na niego plusa z aku też bez efektu. Zaznaczyłem na zdjęciu. Coś jeszcze można zdziałać pod blokiem bo dopiero w weeknd mógł bym go dociągnąć do garażu. Edited January 18, 2022 by karenz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 19, 2022 Share Posted January 19, 2022 Przewody na klemach albo same klemy się dobrze trzymają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karenz Posted January 19, 2022 Author Share Posted January 19, 2022 tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabryl Posted January 19, 2022 Share Posted January 19, 2022 Istnieje taki barbarzyński sposób aby sprawdzić sam rozrusznik, do tego celu będziesz potrzebował 19-stkę płaskooczkową, za pomocą której trzeba zetknąć ze sobą piny na bendiksie, tam gdzie kable są przykręcone. Przynajmniej będziesz wiedział czy rozrusznik sam z siebie jest ok. Odpalałem tak swoją w automacie gdy mi prąd zginął właśnie na tej okrągłej wtyczce przy akumulatorze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karenz Posted January 20, 2022 Author Share Posted January 20, 2022 Jak rozebrać te kostki okrągłe obok aku ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 21, 2022 Share Posted January 21, 2022 Przekręcasz je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts