KAFAR Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Siema jestem KAFAR Przygodę z omegą zacząłem w 2008 roku kiedy to okupiłem omeszke od swojego dobrego kolegi. Babcia była w totalnej serii i z wyposażeniem ''golas edyszyn'' Po roku eksploatacji opelka zaczęła się zabawa z modzeniem No to lecim z koksem Zaraz po zakupie W pierwszej kolejnośći wpadły felgi DBV 17''/8j które odnowiłem na swój gust[/b] Tarcze przednie wentylowane[/b] Spojler irmiego na klapę bagaja[/b] Nakładki na pedały irmiego Ramki zegarów[/b] Znaczek na klapę[/b] Komora silnika częśćiowo w polerce[/b] Obecnie motor jest polakierowany na białą perłę z palety Lanci Następnie wyposażyłem omeszkę w szyby elektryczne , skórzane fotele, el. rolete W miedzy czasie mała konserwacja i zmiana wuzka Po tych moda prezentowała się o tak Następnie babcia dostała żółte huligany i biały lakier pod maską W 2015r postanowiłem troszkę odświeżyć babci lakier Wpadła kiera irmiego , oczywiście zaraz poszła w lakier[/b] Zmiana wnętrza[/b] Zabudowa CA Z racji tego że lubię jezdzić na glebie Sezon 2016 zacząłem od posadzenia babci nieco niżej Przód gwint Mój synek szybko rozpracował o co kaman w tym zawiasie Na tył wpadły betony od BMW Zmieniona została też felga na Spash 18''/8j z Passata B6 a więc trzeba było zapodać mały dystans aby rolkę lekko wypchnąć Zrobiony został też mały naciąg na rolkach Zmiana seryjnych foteli na kubełki Reicaro Zderzak przód irmiego (niestety laminat) Za zgodą kolegi Ultera na wykorzystanie jego patentu wpadły ledy na tył Na tą chwilę babcia wygląda tak Zamontowany został również BiXenon i ostatni wydech STZ To by było na tyle z historii omegi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 prześliczna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichy86 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 No jest szał na dzielni jak by jeszcze te koła spasować tak na piczy kłak, to było by zacnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAFAR Posted June 12, 2016 Author Share Posted June 12, 2016 Z przodu będzie wiekszy dystans to się zrobi lepszy spas bo tył niestety trze już o rant drzwi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 ledy mmmm tylko w stopie musisz zmienić bo chyba nie wszystkie swieco a skad miałeś takie skrzela na przednich błotnikach ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAFAR Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 Tak stop w lotce muszę ogarnąć bo tak mi świecą bez wciśnięcia hamulca a po wciśnięciu świecą wszystkie Panie skrzela na błotnikach przywiozłem z Francji jak byłem w delegacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Robi robotę Panie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 kiedy tam jedziesz ponownie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Nareszcie Piękności !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Jaki rozmiar opon masz? jeśli można wiedzieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichy86 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 No z tym tyłem też myślę co zrobić, bo to łączenie z drzwiami jest upierdliwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Na widok tej babuni odczuwa się ciągły niedosyt można było by na nią patrzeć i patrzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAFAR Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 16 godzin temu, Grabarz napisał: kiedy tam jedziesz ponownie ? Niestety nie wybieram się , to stare dzieje a dzięki temu wyjazdowi zakupiłem omege 13 godzin temu, Omega Star napisał: Jaki rozmiar opon masz? jeśli można wiedzieć Ależ proszę , żadna to tajemnica Przód 205/35 Nankang , tył 215/35 Zetex 13 godzin temu, Cichy86 napisał: No z tym tyłem też myślę co zrobić, bo to łączenie z drzwiami jest upierdliwe Drzwi psują całą zabawę z zrobieniem dobrej gleby 11 godzin temu, AHMED25 napisał: Na widok tej babuni odczuwa się ciągły niedosyt można było by na nią patrzeć i patrzeć Jeżdzę nią praktycznie tylko w weekend ale patrze na nią codziennie i napatrzeć się nie mogę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulter Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 No ładnie patenta wdrożył a pochwalić sie nie przyjechał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAFAR Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 12 minut temu, Ulter napisał: No ładnie patenta wdrożył a pochwalić sie nie przyjechał Upsss... jakoś tak nie było okazji się pochwalić. Poza tym muszę je jeszcze poprawić ale spokojnie zajadę w który dzień na miasto to zawitam do Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Ładna, ładna na live ładniejsza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Zacnie na żywo wygląd. W dodatku to jedna z najstarszych babuni bo jak dobrze pamiętam 1994. I jak zwykle modyfikacji nie widać końca i to mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 O 13.06.2016 at 01:05, KAFAR napisał: tył niestety trze już o rant drzwi Mam to samo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichy86 Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Ejj mam pomysł Można by było zaspawać tylne drzwi i zrobić omegi coupe, wtedy można by było zrolować cały rant Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek12 Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 26 minut temu, Cichy86 napisał: Ejj mam pomysł Można by było zaspawać tylne drzwi i zrobić omegi coupe, wtedy można by było zrolować cały rant Wystarczy w zupełności zrolowac tylko górę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 albo cabrio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokosek Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Piękne te cabrio Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichy86 Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Co tam u babci słychać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Leży pod kocem pewnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichy86 Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Z podgrzewaną poduszką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts