Popular Post Wrona Posted February 23, 2022 Popular Post Share Posted February 23, 2022 Może się tym razem uda 😅 na dniach odebrałam omegę bfl automat z 2000r. niestety silnik który był w niej posypał się a że był podręko 2.6 to zrobiliśmy swapa. Więc teraz jest 2.6 na osprzęcie z 3.0. Dzięki Krzyśkowi i @mejtundostała drugie życie i została ogólnie ogarnięta między innymi tak jak wyżej swap silnika na 2.6,remont zawieszenia przód, nowy błotnik chwilowo nie w kolor bo ciezke jest znalezienie błotnika w tym kolorze 😅 no i ogólne ogarnięcie jej.Z wyposażenia jest Grzana czarna skóra Szyba fotochrom Roleta Xsenon Tempomat Kolorowa nawi *oczywiście schowek pasażera też już jest na swoim miejscu* Teraz do zrobienie zostało tylko parę pierdół które będą ogarnięte już niedługo 😁 Pozostaje tylko czekać do wiosny i robić ją dalej zaczynając od ważniejszych rzeczy. Mam nadzieję że ta zostanie już ze mną dłużej niż wszystkie poprzednie 😃 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sdandi Posted February 23, 2022 Share Posted February 23, 2022 Autko fajne potencjał jest oby siły i chęci były będę trzymać kciuki i obserwować poczynania 😃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wrona Posted March 14, 2022 Author Popular Post Share Posted March 14, 2022 (edited) Omega ostatnio odwiedziła Krzyśka na zrobienie paru rzeczy takich jak wymiana pokryw na alu, oleju w silniku, przewody i świece Po powrocie ponad 200km do domu okazało się że silnik nie bierze oleju. Na ten moment zostało już się cieszyć nią i zbierać fundusze na zrobienie blachy 😁 Edited March 14, 2022 by Wrona 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 Z tego co widzę to jest z20h ? Też miałem taką szybę przednią Kontrowersyjnie trochę pod maską zrobione względem kolorów 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted March 15, 2022 Author Share Posted March 15, 2022 3 godziny temu, Dolot napisał: Z tego co widzę to jest z20h ? Też miałem taką szybę przednią Kontrowersyjnie trochę pod maską zrobione względem kolorów Tak z20h piękny kolor ale dostępność części w kolor jest masakryczna 😬 Pokrywy miały pujsc w pomarańcz ale niestety tej firmy sprej co kupiłam zachowywał się jak woda wiec sądziłam że zielony nie może być takim złym wyborem 😃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 Jeszcze nie musiałem kupować nic w kolor więc nie wiem jak to jest Zły nie jest, ale ze smerfnym kolektorem tak mi się gryzie trochę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wrona Posted March 17, 2022 Author Popular Post Share Posted March 17, 2022 (edited) Dziś znowu odwiedziłam Krzyśka tym razem wymieniliśmy drzwi pasażera które nie mają już rdzy, wzięłam też błotnik i klamkę w kolorze. Udało się też zdobyć biały zbiorniczek do płynu chłodniczego. Jak w sobotę będzie chwila wleci już reszta rzeczy. 😁 Edited March 17, 2022 by Wrona 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wrona Posted March 29, 2022 Author Popular Post Share Posted March 29, 2022 Dziś skończyłam zabawę z halogenami nie wyszły może jakoś perfekcyjnie ale jest dużo lepiej dodatkowo zamówiłam żarówki RGB ponieważ i tak były do zmiany 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wrona Posted April 10, 2022 Author Popular Post Share Posted April 10, 2022 Wczoraj w dalszej części ogarnianie mojego garta z racji tego że automat zaczynał już trochę żyć własnym życiem postanowiłam wymienić mu olej co się okazało dobra dosyć decyzją bo jeszcze w tej skrzyni nikogo nigdy tam nie było przez co olej już był czarny i filtr wesało. Na szczęście nie było w oleju żadnych dziwnych glutów a jedynie uszczelki trzeba było dosyć mocno zeskrobywac bo stały się jednością ze wszystkim. 😂Wmiędzy czasie jak olej sobie skapywał wymieniony został wreszcie błotnik w kolor i założone składane lusterka SVID_20220410_135250_1.mp4 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted May 1, 2022 Author Share Posted May 1, 2022 Nie podajemy się i walczymy dalej z felgami na sezon w sobotę uszykowałam pod nałożenie szpachli i dzisiaj nałożyłam ją niestety jutro idę do pracy więc nie za dużo zrobię przy nich 😒 a we wtorek liczę już pomalować felgi i najpóźniej w piątek wleca na omegę mimo że omega stoi dosyć wysoko liczę że będzie to jakoś wygladać tagże udało mi się kupić dekielki wmiare tanio do nich 😁 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sdandi Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 13 minut temu, Wrona napisał: Nie podajemy się i walczymy dalej z felgami na sezon w sobotę uszykowałam pod nałożenie szpachli i dzisiaj nałożyłam ją niestety jutro idę do pracy więc nie za dużo zrobię przy nich a we wtorek liczę już pomalować felgi i najpóźniej w piątek wleca na omegę mimo że omega stoi dosyć wysoko liczę że będzie to jakoś wygladać tagże udało mi się kupić dekielki wmiare tanio do nich http://s3.eu-north-1.amazonaws.com/omegaelite.pl/eu-north-1/monthly_2022_05/received_4778499328945504.thumb.jpeg.b89ac75af4364b84c7136fa752c47ce9.jpeghttp://s3.eu-north-1.amazonaws.com/omegaelite.pl/eu-north-1/monthly_2022_05/received_523307409296206.thumb.jpeg.1a17a30b310934b6925c5f3f2b5cad92.jpeg Takie ubytki jak masz na felgach idzie zrobić bez szpachli jak coś pisz pomogę i posłowiem co i jak siedzę w tym zawodzie już ponad 20lat żadna z tych felg nie szpachlowana 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted May 1, 2022 Author Share Posted May 1, 2022 23 minuty temu, Sdandi napisał: Takie ubytki jak masz na felgach idzie zrobić bez szpachli jak coś pisz pomogę i posłowiem co i jak siedzę w tym zawodzie już ponad 20lat żadna z tych felg nie szpachlowana Właśnie pierwszy raz bawię się w naprawę aluminiowych i pierwsze co mi wpadło do głowy to właśnie była szpachla tym bardziej że chciałam to zrobić wmiare tanio i żeby aby ten sezon przejezdziły ale następnym razem zgłoszę się do ciebie 😃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sdandi Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 Właśnie pierwszy raz bawię się w naprawę aluminiowych i pierwsze co mi wpadło do głowy to właśnie była szpachla tym bardziej że chciałam to zrobić wmiare tanio i żeby aby ten sezon przejezdziły ale następnym razem zgłoszę się do ciebie Jak coś pisz zadzwoń to powiem ci jak zrobić i żeby było dobrze jakie papiery użyć i podkład a żebyś mogła sama zrobić i nie drogo byłoWysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wrona Posted May 7, 2022 Author Popular Post Share Posted May 7, 2022 Dzisiaj skorzystaliśmy z @chrosciu200ładnego dnia i ogarnęliśmy omegi do końca przy okazji lecimy też dziś do warszawy na nietypowego opla na dwie więc będą jakoś wygladać 😄 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted May 11, 2022 Author Share Posted May 11, 2022 Robi się robi 😃wruciłam dalej do robienia felg po wypadku w robocie dłoni i już jutro idą w pierwsze warstwy podkładu w między czasie znalazłam w przystępnej cenie dekielki które też idą pod kolor No i omega będzie prawie cała w Irku aktualnie nowy zakup ori dokładka Na dniach tagze zrobi się ładniej pod maską dzięki radzie serka 😄 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted May 11, 2022 Share Posted May 11, 2022 Te kapselki od felg można rozebrać na części pierwsze i zrobic ładne kontrasty kolorów jakby co Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted May 12, 2022 Author Share Posted May 12, 2022 10 godzin temu, Tazz napisał: Te kapselki od felg można rozebrać na części pierwsze i zrobic ładne kontrasty kolorów jakby co Wiem narazie po prostu je robię żeby to na ten sezon wyglądało a w zimę liczę oddać na regenerację jak narazie się zapowiada że nawet ja w tym sezonie nie pojeżdżę na nich za dużo 😅 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wrona Posted May 20, 2022 Author Popular Post Share Posted May 20, 2022 Koła zmienione wreszcie 😁 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted June 5, 2022 Author Share Posted June 5, 2022 Omega na sell jeżeli ktoś by był zainteresowany pisać 😅 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 Dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 No niestety wiekszosc projektów tak konczy, pozostala garstka wytrwalych 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted June 5, 2022 Author Share Posted June 5, 2022 27 minut temu, Tazz napisał: Dlaczego? No niestety zachcialo mi się hondy prelude bo fl na ten moment mi się znudziła a teraz i tak przez pracę omega więcej stoi niż jeździ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 Godzinę temu, Wrona napisał: No niestety zachcialo mi się hondy prelude bo fl na ten moment mi się znudziła a teraz i tak przez pracę omega więcej stoi niż jeździ Prelude też będzie wiecej stało niż jeździło 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted June 6, 2022 Author Share Posted June 6, 2022 (edited) 7 godzin temu, Tazz napisał: Prelude też będzie wiecej stało niż jeździło Nibt tak ale jest też ta kwestia że fl mi się od samego początku nie podoba mi się i nie mam na nią pomysłu 😅a kupiłam ją z tego względu ze nie miałam czym jeździć wcześniej Edited June 6, 2022 by Wrona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted June 7, 2022 Share Posted June 7, 2022 W dniu 5.06.2022 o 21:14, Grabarz napisał: No niestety wiekszosc projektów tak konczy, pozostala garstka wytrwalych 😁 Chyba głupich 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts