Popular Post Tazz Posted May 31, 2022 Popular Post Share Posted May 31, 2022 A więc po rozstaniu z Fordem Focusem i poszukiwaniach jakiegoś kombi (wymagania były konkretne: kombi w automacie). Po obejrzeniu kilku sztuk, Passata, V70, A6, A4 byłem zniesmaczony wyżej wymienionymi pojazdami (stan na zdjęciach a rzeczywistość mocno się rozmijały) ale wtedy przypomniałem sobie o takim aucie które zawsze chciałem mieć (oczywiście to było drugie marzenie po omedze ) i tak oto dla siebie zakupiłem sobie 29.04.22r taki oto pojazd: A więc jest to Mercedes S211 z 2004 roku z serduszkiem m112 E32 czyli 3.2 V6 sprzężone z automatem (czyli inwalidą jak tutaj się mawia) czysta benzyna jak widać wygląda w miarę ładnie, jak dobrze pamiętam cały w oryginale, jedynie maska jest trochę zagięta przy zawiasie (jak to się stało nie wiem) ale nie przeszkadza mi to narazie. z wyposażenia jest dość fajnie: - ABS, ESP, ASR i inne takie - poduszki, kurtyny i inne pierzyny powietrzne - xenony - czujniki parkowania przód i tył (choć trzeba trochę je ogarnąć bo się chyba przestawiają w mocowaniach i raz działają dobrze a raz nie) - Jasne skóry (co za bardzo nie podoba mi się) ale w ładnym stanie - pełna elektryka przednich foteli z pamięcią (kierowcą i pasażer) z podgrzewaniem - Klimatronik 4-ro strefowy (tzw thermotronic) - elektryczna klapa bagażnika - Elektryczne szyby przód i tył - elektryczne i podgrzewane lusterka zewnętrzne - fotochromatyczne lusterka zewnętrzne i lusterko wsteczne - sterowanie z kierownicy - elektryczna kolumna kierownicza - tempomat z limiterem prędkości - radio z nawigacją i telefonem w schowku (z czasem wleci jakiś Android) - alufelgi 17" - czujnik deszczu i zmierzchu - pewnie coś jeszcze zapomniałem albo nie odkryłem 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Tazz Posted May 31, 2022 Author Popular Post Share Posted May 31, 2022 Dalsza część fotek: po zakupie wpadły dywaniki gumowe i mata do bagażnika rezaw Nowe letnie opony goodride 225/50 R17 Musiałem dorobić mocowanie akumulatora bo nie było i trzymał się tylko na kablach No i oczywiście serwis filtrowo-olejowy Wpadło też kilka żarówek LED do oświetlenia wnętrza Resztę wymienię, ale brakło mi i muszę zamówić a jest tego sporo do wymiany 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted May 31, 2022 Author Share Posted May 31, 2022 No i jeszcze była geometria 3D 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ricardo Posted May 31, 2022 Popular Post Share Posted May 31, 2022 Szybciej zmieniasz auta niż nadążam oglądać 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted June 1, 2022 Author Share Posted June 1, 2022 5 godzin temu, Ricardo napisał: Szybciej zmieniasz auta niż nadążam oglądać No przecież Zafiry były długo a ford i tak miał być "na chwilę" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 1, 2022 Share Posted June 1, 2022 Długo to ja mam omege bo prawie 12 lat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted June 1, 2022 Author Share Posted June 1, 2022 Dla mnie długo to 2 lata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 1, 2022 Share Posted June 1, 2022 Teraz, Tazz napisał: Dla mnie długo to 2 lata Zauważyłem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted June 2, 2022 Author Share Posted June 2, 2022 Dzisiaj pykła "ćwiartka" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 2, 2022 Share Posted June 2, 2022 Która? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas Posted June 2, 2022 Share Posted June 2, 2022 W dniu 1.06.2022 o 09:11, Tazz napisał: Dla mnie długo to 2 lata Idziesz dobrym torem tak trochę po mojemu Bez gwiazdy nie ma jazdy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psczelaszkov Posted June 2, 2022 Share Posted June 2, 2022 Panie, co ty będziesz tam szympansy woził że tak podłogę ogumowałeś? Nigdy mi się te mercedesy nie podobały(chyba za młody jestem ). Oby służył i nie gnił 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted June 6, 2022 Author Share Posted June 6, 2022 Wczorajsza mała trasa Sosnowiec - Żywiec i fajne spalanie jak na 3.2 V6 i prawie 1800kg Plus oczywiście kompletna rodzinka 2+2 Byłoby 0.5 litra mniej ale się wrąbałem w korek.... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted July 12, 2022 Author Share Posted July 12, 2022 Ale po sprzedaży Forda zbliżała się rocznica ślubu i nie miałem pomysłu na prezent dla żony przeglądając portale natknąłem się na małego japońskiego szoguna (cały czas w głowie miałem zmianę zonowozu z leciwej Ałdi A3 na coś nowszego i koniecznie z 4 drzwiami) i tak oto w 6 rocznicę ślubu (albo jak kto woli prima aprilis ) pojechaliśmy w podróż do Pajęczna po oto takiego szoguna: Jest to Daihatsu Materia z 2008 roku z silnikiem Toyoty 1.33 VVT-I o mocy 91 koni. MImo że to mały mieszczuch o aerodynamice warzywniaka w środku jest bardzo dużo miejsca, zarówno z przodu jak i z tyłu z tyłu jest regulowana kanapa (około 15 cm) więc można powiększyć o tyle bagażnik ale zmniejsza się ilość miejsca dla pasażerów z wyposażenia jest podstawa: - klima manualna - 4 szyby elektryczne - ABS - wspomaganie kierownicy - elektryczne lusterka - jakieś poduszki powietrzne - radio CD/MP3 Oczywiście przy okazji serwisu olejowo-filtrowego u siebie w Mercedesie wymieniłem też i w szogunie ostatnio zaczął pukać magiel więc poszedł do regeneracji, był to ostatni moment żeby go uratować. A tak to jeździ i żona sobie chwali 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sdandi Posted July 12, 2022 Share Posted July 12, 2022 Autko całkiem fikuśne i widać że jest trochę miejsca i bagażnik nawet nawet niech dobrze służy 💪 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted July 12, 2022 Author Share Posted July 12, 2022 11 minut temu, Sdandi napisał: Autko całkiem fikuśne i widać że jest trochę miejsca i bagażnik nawet nawet niech dobrze służy 💪 Dzięki Miejsca jest jak w autobusie, nawet przypomina o tym drążek zmiany biegów po za tym gdzie nie chcesz sięgnąć to jest daleko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 14, 2022 Author Share Posted August 14, 2022 Tydzień temu w garażu pojawiło się kolejne wozidło ale więcej info jak odbiorę od mechanika i ogarnę jakieś fotki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted August 14, 2022 Share Posted August 14, 2022 Ale ten "Ikarus" zostaje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 14, 2022 Author Share Posted August 14, 2022 Godzinę temu, OMEGATOR napisał: Ale ten "Ikarus" zostaje ? Który? Daihatsu czy Mermedes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted August 15, 2022 Share Posted August 15, 2022 No ten z tą długą wajchą do zmiany biegów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 15, 2022 Author Share Posted August 15, 2022 10 minut temu, OMEGATOR napisał: No ten z tą długą wajchą do zmiany biegów Zostają oba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted August 15, 2022 Share Posted August 15, 2022 13 godzin temu, Tazz napisał: Tydzień temu w garażu pojawiło się kolejne wozidło ale więcej info jak odbiorę od mechanika i ogarnę jakieś fotki No dobra . Nie przeciągaj już. Pokaż tą OMEGE 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 18, 2022 Author Share Posted August 18, 2022 Takie tam u kolegi Oczywiście już z pełnoprawnym pasażerem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 30, 2022 Author Share Posted August 30, 2022 A więc wozidlo wróciło od mechanika i mogę w końcu Wam go pokazać :D A więc jest to motocykl Romet ZK 125 FX z 2017 roku (pierwsza rejestracja w 2019r) Silnik o pojemności 125cm3 i mocy ponad 10 koni. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 No i też fajnie chodź miałem nadzieję że to będzie omega . Oby się sprawowało. Przy dzisiejszych cenach paliwa fajna sprawa. No i szybciej po mieście się jeździ niż autem. Widzę że wydech już po tuningu. Miłego i bezawaryjnego użytkowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts