Jump to content

"Ruda", czyli A-Czwórka po przejściach. (RIP)

Ian Neven

Recommended Posts

Z zewnątrz na zdjęciach wygląda bardzo ładnie

• Thanks 1

W dniu 1.06.2022 o 21:09, Tazz napisał:

Z zewnątrz na zdjęciach wygląda bardzo ładnie

Z zewnątrz... tak! Sam się dziwiłem, że Rudzielec optycznie jest taki, jaki jest - i starałem się ten stan utrzymać.
Ale nad wnętrzem i wyposażeniem przestałem już panować... coraz więcej elementów zaczęło się rozlatywać...  Rozpadające się "plastiki", "druciarstwo" w elektryce - szczególnie w tej, która "pracuje" (drzwi)... I wiele innych upierdliwych "gadżetów". 
Pewnie mając odpowiednią ilość kasy można by to było ogarnąć - kupując jakieś zamienniki czy używki i korzystając z usług fachowców. Może gdym był bardziej ogarnięty technicznie i miał to gdzie robić... ale nie jestem i nie mam gdzie.
A co do kwestii "mechanicznych"... Wszystko było robione na bieżąco. Nawet żarówki wymieniałem w moim serwisie. :D
Klient wiedział co bierze - bo sam to serwisował od dnia pierwszego - więc "po taniości" nie zeszło. :thumbsup:

• 3 months later...

Tak tutaj zostawię tylko...

Dzisiaj dostałem wiadomość, że tydzień temu Ruda poległa śmiercią tragiczną (acz też nieco wstydliwą).

Ponoć na wiosce gdzie sobie nieźle hulała, dała się upolować jakiemuś, prawie równoletniemu, "śmietnikowi" (BMW - w sensie). Strzał był centralnie w prawy słupek B... Na tyle mocny, że nie do odratowania była. Ot, jakiemuś młodzianowi drift na zakręcie nie pyknął i wbił się w Rudzielca.
Szczęście w nieszczęściu, że dziadek, który powoził Rudasem, wyszedł z tego "tylko" poobijany. :good5: Jakby to był strzał z lewej strony to raczej czarno-to-widzę.

Pocieszające w tym jest tylko to, że BMW wylądowało na tym samym placu u "złomiarza".

Cóż... skończyła się pewna era. :rip:

A tak na marginesie... Wcale się nie zdziwię jeśli te dwa wozia znowu pojawią się w obrocie wtórnym jako nówki-sztuki-niemiec-płakał-jak-sprzedawał z przebiegiem 187kk km. B|

• Ian Neven changed the title to "Ruda", czyli A-Czwórka po przejściach. (RIP)