Jump to content
Omega Elite Klub

Sprezynki i bolce prowadzące do zacisków 3.2, 2,5 dti

skit

Recommended Posts

Jak w temacie, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Czy i gdzie dostać nowe bolce i blaszki(sprężynki) do zaciskow tył od 3.2? Na allegro same krótkie pod tarczę pełną.....

Przerabiałem temat przy okazji regeneracji swoich(Twoich :D)  zacisków, zamienników nie ma, tylko oryginały, wtedy cena 1szt sprężynki ~45zł, natomiast 1szt. bolca~25zł

4 minuty temu, Darth napisał:

http://allegro.pl/zestaw-sprezynki-klocki-opel-vectra-b-omega-saab-i6002536588.html

Chodzi  Ci o to?

Łosz Panie. Wyglada na to że to będzie to :P/emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20"> Zadzwonie jutro i dopytam o długoiść

12 minutes ago, Darth said:

http://allegro.pl/zestaw-sprezynki-klocki-opel-vectra-b-omega-saab-i6002536588.html

Chodzi  Ci o to?

To są te krótkie pod zwykłe zaciski, nawet tu: https://www.motointegrator.pl/produkty/230106-zestaw-montazowy-klocka-hamulcowego-quick-brake-109-1266 jest napisane, że pasuje do wszystkich wersji silnikowych, ogólnie we wszystkich zamiennikach jest napisane, że pasuje do 3.2, a nie pasuje. Ściągali mi kilka kompletów tych zestawów i żaden nie pasuje do tarcz wentylowanych, tak jak pisałem, tylko oryginały.

4 minutes ago, Darth said:

Jest tego troche na alledrogo poszukaj po aukcjach bo sa co maja cos po 6cm i ponad 7 cm

Do wentylowanych jest potrzebny około 9cm

2 minuty temu, Darth napisał:

Jest tego troche na alledrogo poszukaj po aukcjach bo sa co maja cos po 6cm i ponad 7 cm

Pod 3.2 mają 86 mm ://emoticons/unsure@2x.png 2x" title=":/" width="20">

W sumie bolce to by za jakieś grosze u tokarza dorobił. Gorzej ze sprężynkami :(/emoticons/sad@2x.png 2x" title=":(" width="20">

W Oplexie w Łodzi twierdza że w GM to już nie dostępne. Takze, albo stare, albo szukanie leżaków magazynowych po ASO, albo rzeźba :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20">

15 minut temu, Krzysiek_Gda napisał:

Trzeba tył zrobić na Brembo i wywalić te rdzewiejące zaciski z tyłu.Jesli bedzie taka możliwosc, to na wiosnę zajmę sie tym tematem a potem oczywiscie temat do porad i wszyscy będą zadowoleni .

Hehe, Fakt :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Ale to na przyszłość, na razie musi wystarczyć seria :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20">

Jakbym miał dokładnie zwymiarowane to jestem w stanie dorobić takie cus 

4 godziny temu, Tazz napisał:

Jakbym miał dokładnie zwymiarowane to jestem w stanie dorobić takie cus 

Bolce czy sprezynki? Czy jedno i drugie? :D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20">

Raczej same bolce bo nie mam maszyn do sprężyn robienia. Ale to w przyszłym tygodniu najwcześniej 

3 godziny temu, Darth napisał:

No i dupa wszystkie jakie przyszly to maja krotkie kolki 

Tak myslalem niestety:/

Dobra, zakładam stare. Nie ma co kombinowac...

Pany a tak z innej beczki, tarcze i zestaw montażowy do klocków są inne a same klocki, szczęki ręcznego i sprężynki są takie same jak w pełnych tarczach?

no w sumie to nie jest najgorzej:)  Ale wiesz jak jest. Jak już robi to chcialem nowe :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20">

nie wiem czy nie za późno ale...

właśnie doszły do mnie klocki ferrodo na tył

http://allegro.pl/ferodo-klocki-tyl-opel-omega-vectra-b-saab-9-3-9-5-i5282613097.html?snapshot=MjAxNi0xMi0wNlQxODoyODowMVo7YnV5ZXI7YWEzNzRmOWU4ODQ5NTEwYWUzMWNmODUwNTBjOWJjOWIyNGI4MmU4ZmU5ZTAzMzg1MjAyOGY4ZjU4Yzg2MTIyYQ==

i w zestawie są nju blaszki i bolce :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />