Popular Post Tiger96 Posted June 15, 2022 Popular Post Share Posted June 15, 2022 Witam. Chciałbym Wam przedstawić "kobietę" ktora pociagneła z portfela wiecej niż wszystkie które miałem przed nią. Historia z omega zaczęła się w zasadzie od vectry i500,mianowicie znajomy wsiadł i "dawaj bokiem" ja wtedy to przód napęd.od tamtej pory miałem w głowie omege a gdy brat kupił w220 3.2 nie mogłem być gorszy i wkoncu padl wybór na srebrna omege w szarej skórze(szukałem czarnej).Tania nie była od ponad 3 lat wyjazdów na Berlin czy Wrocław,nawet do Czech.Po roku użytkowania chciałem coś już zmienić ,weszlo koło ats dtm18 na dystansach,lampy bixenon na zarnikach osram night +250% ,grill. Irka ,przyciemnianie szyb itp.itd. Niestety pewnego zwyklego dnia, poszedłem znowu ją napić i zapłacić za jej trunek ,płacąc usłyszałem znajomy ryk ,po chwili pisk opon i dym. Po chwili doszło do mnie ,ze mi ja ukradli.Do rana szukaliśmy na kilkanaście aut.i wszystko na nic.po 22 godzinach dzieki fejsbuczkowi udalo sie i wrocila w bardzo zlym stanie.Po paru dniach i po kilku przemysleniach wpadlem na pomysl kupienia omegi arosa znaczy bylej.Plan był ze wleci 2.6v6 . Ale w miedzy czasie zauważyłem silnik do kupienia i on ma wlasnie przyjechać na dniach. Takze wroci do żywych. Co bym chciał w niej jeszcze zrobić? W zasadzie to nic procz jakiegos doladowania (najprawdopodobniej kompresor) .przywrócić do poprzedniego idealnego stanu,czyli malowanie zawieszenie i uklad wydechowy do obejrzenia.Ponizej wstawiam zdjecia w kolejnosci od zakupu do teraz A i właśnie jako dawca części schowkow podłokietnikow i innych dupereli posłużyła omega arosa jak juz wspomnialem ,posluzya takze jako dawca czesci na innych omeg ,zrobila co mogła i pojechała na wieczny odpoczynek.(ostatnie zdj) Mam nadzieje ,ze trochę strescilem Wam historie mojej omegi i ,ze nie straciliscie zbyt duzo swojego czasu 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted June 15, 2022 Share Posted June 15, 2022 Ale ze co? Arosowa poszła na złom ? Co z nią nie tak było? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sdandi Posted June 15, 2022 Share Posted June 15, 2022 Jak każda omega ciągnie kasę ale auto zacnie się prezentuje powodzenia w modach 💪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger96 Posted June 16, 2022 Author Share Posted June 16, 2022 10 godzin temu, OMEGATOR napisał: Ale ze co? Arosowa poszła na złom ? Co z nią nie tak było? Za co ? Za brak oc przez rok ,za amortyzatory w bagażniku podniesc sie na lewarkunjej nie dało 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted June 16, 2022 Share Posted June 16, 2022 Szkoda twojej i szkoda arosowej... Dobrze, że udało Ci się swoją znaleźć tylko szkoda, że w takim stanie... Bez policji się obyło? Plan masz konkretny działaj dalej @OMEGATOR już parę miesięcy temu wystawiał ją i już wtedy było widać, że wgl o nią nie dbał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger96 Posted June 17, 2022 Author Share Posted June 17, 2022 Policja byla odrazu ,gdy powiedzialem do dyzurnego opel omega ,to policjanci odrazu wiedzieli o ktora chodzi :). Dobrze ,ze zglosilem bo po 2 godzinach od kradziezy ukradli paliwo na stacji benzynowej.ukradli jakies rowery elektryczne i jakies drogie alkohole ,moich rzeczy tak samo duzo zginelo ,gosciu dostal 15 lat pozbawiebia wolnosci(3 dni przed kradzieza wyszedl z wiezienia gdzie siedzial 6 lat za kradziez auta).konkretny plan jest troche bym powiedzial narzucony bo silnik ktory biore jest troche odprezony pod doladowanie. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted June 17, 2022 Share Posted June 17, 2022 Tak szybko odpalili na kable czy zostawiłeś kluczyki w aucie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger96 Posted June 17, 2022 Author Share Posted June 17, 2022 Godzinę temu, Tazz napisał: Tak szybko odpalili na kable czy zostawiłeś kluczyki w aucie? Kluczyki zostaly kolo recznego 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted June 17, 2022 Share Posted June 17, 2022 Dobrze, że szybko zareagowałeś bo nie poszło na Twoje konto Kurde, też bym chciał taki narzucony plan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger96 Posted July 11, 2022 Author Share Posted July 11, 2022 Wracam ponownie,może ktoś pomoże poszukuje kompresora eaton m62 lub m90.ktoś miał ? Pisanie typu nie opłaca się itd. Nic nie da sytuacja wymuszona :D. silnik odprezony na ~8-9 bar. Jak wyglada sprawa paska klinowego? Klima musi zostać.od czego dobierać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 Jeśli jest tak bardzo odprężony to lepiej w niego dmuchnąć chyba z turbo niż kompresor z tego co mi wiadomo. Kompresor to prawie jak wolnossak i nie lubi takiego odprężenia podobno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger96 Posted July 11, 2022 Author Share Posted July 11, 2022 Kurde,turbo to juz drozsza sprawa,turbo,rzezba ,inter,strojenie :o. ... W tej kasie to passata bym miał albo z 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psczelaszkov Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 E no, stopnia sprężania w Barach nie podajemy, a jeśli to ma być CR 8-9 to rozrzut duży. M62 to się zagotuje w 3.2. M90 coś tam pewnie nakręci. A zmuszony mam nadzieje nie przez to że pierścienie jebły i kompresja spadła 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger96 Posted July 11, 2022 Author Share Posted July 11, 2022 37 minut temu, psczelaszkov napisał: E no, stopnia sprężania w Barach nie podajemy, a jeśli to ma być CR 8-9 to rozrzut duży. M62 to się zagotuje w 3.2. M90 coś tam pewnie nakręci. A zmuszony mam nadzieje nie przez to że pierścienie jebły i kompresja spadła Zmuszony poprzed podkafki ,portingi ,stringi i grube uszczelki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted July 12, 2022 Share Posted July 12, 2022 Jak chcesz tani kompresor który ma rację bytu przy tym silniku to szukaj TVS z 3.0tfsi. Jest razem z kolektorem ale można go sfrezować. Tak czy siak kompresor to zabawa 4tyś + licząc własne umiejętności 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger96 Posted July 13, 2022 Author Share Posted July 13, 2022 Tak wiem wien sionuk gotowy do montażu 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger96 Posted December 6, 2022 Author Share Posted December 6, 2022 Potrzebne na już śruby łączące konwenter z kołem zamachowym. 90199477 numer śrub Nowe nie są dostępne. Jutro spróbuję jeszcze w serwisie opla w Berlinie, kfz i atu odpada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts