Kevecz Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Witam mam problem tego typu że mam brak ładowania odrazu po odpaleniu silnika a gdy dostanie 2,tys obrotów to wzbudzenie zadziała może ktoś miał już taki problem ? Nie robił bym z tego problemu ale muszę Omci dać wgrać sobie nową mape dolotu i aku nie daje rady to tego czasu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 pewnie szczotki się skończyły, wymień regulator ze szczotkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Dokładnie wymień cały regulator napięcia. W nim są wbudowane szczotki ale bardziej bym regulatora winę obstawiał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted May 22, 2017 Share Posted May 22, 2017 pewnie szczotki się skończyły, wymień regulator ze szczotkami Ja mam obecnie problem z brakiem ładowania.Umówiona wizyta u lekarza za dni kilka. Wstępne diagnoza" regulator alternatora do naprawy". Daj znać co było.Pozdro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted May 22, 2017 Share Posted May 22, 2017 A nie możesz sam wyciągnąć altka i go zawieźć? W sosnowcu są spece od altkow i ogarnąć to mogą w jeden dzień. Jeżeli masz na wierzchu altka to wpadnij do mnie to to ogarniemy :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 A nie możesz sam wyciągnąć altka i go zawieźć? W sosnowcu są spece od altkow i ogarnąć to mogą w jeden dzień. Jeżeli masz na wierzchu altka to wpadnij do mnie to to ogarniemy :-) Sam bym nie ryzykował. Już po temacie. Ślicznotka odebrana od lekarza. Okazało się ,że kabel dochodzący do klemy był rozwalony i powodował zwarcie. Polutowane i jest ok. Pamiętajcie ,by zaczynać sprawdzanie uszkodzeń w samochodach od najbardziej banalnych. p.s.Wiem o jakiego machera od alternatorów Ci chodzi.Tego przy BP co nie?;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Dokładnie o tych przy bp :-) to fajnie ze wyszedł tylko ten kabel. Ale przy okazji mogłeś klemy wymienić na nowe:-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Dokładnie o tych przy bp :-) to fajnie ze wyszedł tylko ten kabel. Ale przy okazji mogłeś klemy wymienić na nowe:-P Przy okazji to jeszcze mam troche detali do zorbienia ;-) Ale doktor nie miał czasu.A że to fachowiec jakich mało to podjadę za tydzień reszte robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 No chyba ze tak, a tak z ciekawości gdzie jest ten doktor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 Fajnie ze ogarnieta bez duzych kosztów Tak jak piszezsz, czasem pierdola a czlowiek sie doszukuje nie waidomo czego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Fajnie ze ogarnieta bez duzych kosztów Tak jak piszezsz, czasem pierdola a czlowiek sie doszukuje nie waidomo czego Zawsze należy od drobnostek zaczynać szukanie.Jak mech od razu proponuje czegoś wymiane bez diagnozy i szukania to .... a nie mech... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts