chrosciu200 Posted August 16, 2022 Share Posted August 16, 2022 W sobotę stałem się posiadaczem jajka zwanego corsa w silniku 1.2 16v: Typowa corsa przy której nie ma chyba jak się rozpisać z wyposażenia: -dopinany hak - elektryczne lusterka -grzane fotele Dzisiaj dla polepszenia wyglądu poszła opalarka w użytek i poprawiłem jej plastiki:Kierunki i podświetlenie rejstracji przyciemniłem przy okazji : 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted August 17, 2022 Share Posted August 17, 2022 Nawet spoiler z gsi ma. No i trochę rudej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted August 17, 2022 Share Posted August 17, 2022 Fajna pszczółka. Z chłopakami kiedyś do takiej Corsiny wsadziliśmy C20XE z rozbitej Calibry, szła jak kuna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted August 17, 2022 Author Share Posted August 17, 2022 2 godziny temu, CzasiU napisał: Fajna pszczółka. Z chłopakami kiedyś do takiej Corsiny wsadziliśmy C20XE z rozbitej Calibry, szła jak kuna To nawet dało radę 160 i chciała jeszcze tylko obrotmierza brak to nie wiem ile da radę 😂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted August 17, 2022 Author Share Posted August 17, 2022 Dzisiaj corsa zaliczyła mycie silnika jeszcze bo gdzie się nie dotknęło tam stary olej, nawet na masce A było tak Jak by ktoś chciak wiedzieć jak to tylko dimer, pędzelki i woda z węża 😅 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted August 17, 2022 Share Posted August 17, 2022 Czym i jak myte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted August 17, 2022 Author Share Posted August 17, 2022 56 minut temu, Ricardo napisał: Czym i jak myte? Tym środkiem: Aku odłączyłem Spryskalem wszystko środkiem, do tego szczotki pomogły żeby lepjej ruszyć wszystko i na koniec spłukałem woda z węża ogrodowego tylko z końcówka do rozproszenia jej Przy okazji ten środek jest o tyle fajny że popraeia wyglad trochę plastikow A tu jest to co było uzyte : 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted August 19, 2022 Share Posted August 19, 2022 Zawsze przy tej operacji mam z tyłu głowy że jednak elektryka w aucie nie jest do końca szczelna i coś się stanie Dlatego jeszcze nigdy tego nie robiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted August 19, 2022 Author Share Posted August 19, 2022 25 minut temu, Ricardo napisał: Zawsze przy tej operacji mam z tyłu głowy że jednak elektryka w aucie nie jest do końca szczelna i coś się stanie Dlatego jeszcze nigdy tego nie robiłem Tez tego pewny nie byłem dlatego akumulator odłączyłem i dzień z otwarta maską stała w pełnym słońcu to gdzie woda stała to wszystko wyschło 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted August 19, 2022 Author Share Posted August 19, 2022 Jajko dostało dzisiaj nowy zbiorniczek wyrównawczy i płyn chłodniczy, bo na wczorajszej jeździe po wawie okazało się że w korkach się gotuje i ogolnie ona chyba ma za mała chlodnice bo lewe mocowanie wygląda tak : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 W dniu 19.08.2022 o 09:37, Ricardo napisał: Zawsze przy tej operacji mam z tyłu głowy że jednak elektryka w aucie nie jest do końca szczelna i coś się stanie Dlatego jeszcze nigdy tego nie robiłem Ja w mecenasie kiedyś myłem silnik to na zgaszonym myłem, a później z tego co mi się kojarzy odpaliłem żeby jak najszybciej wyschło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts