Andrzej1703 Posted August 19, 2022 Share Posted August 19, 2022 Witam posiadam Opla Omege FL 2000 rok mam problem z radiem zdemontowałem radio Philips ccrt 8000 z wyjsciem na zmieniarką. Kupiłem radio JVC KW R-520 i po podlaczeniu tego radia wyswietla wszystko lecz nie ma dzwieku.Podłaczylismy na próbe kabel do kostki od radia do głosnika dla sprawdzenia czy radio gra i gra bez zarzutu co moze byc przyczyna ze nie ma głosu a chce muzyki posłuchac jakies kable ida masowe prosze pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted August 19, 2022 Share Posted August 19, 2022 Czy jest na pokładzie system Bose. Jeśli tak to musisz wzbudzić wzmacniacz. Inaczej nie będzie dźwięku. Za wzbudzenie odpowiada pin 7 kolor biało czerwony w kostce od radia (ori). Jeśli w twoim nowym radio jest przewód z oznaczeniem AMP lub antenna to podłącz go do w/w pinu.. Ewentualnie jak nie masz możliwości wzbudzenia wzmaka przez radio to podajesz +12V na pin 7 do wzmaka. Możesz wziąć zasilanie np z zapalniczki. Wtedy będziesz miał po zapłonie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej1703 Posted August 21, 2022 Author Share Posted August 21, 2022 tak jest system bosse a wzmacniacz jest pod pólką z tyłu czy tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 6 minut temu, Andrzej1703 napisał: tak jest system bosse a wzmacniacz jest pod pólką z tyłu czy tak Czyli musisz postąpić tak jak w moim wcześniejszym poście. Dla uściślenia zapodaj foto ori kostki radia i schemat połączeń tego co dokładasz (pewnie masz na radio jakąś naklejkę) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej1703 Posted August 27, 2022 Author Share Posted August 27, 2022 Ok zrobię i wysle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts