lukaszxx1990 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Znalazłem 2 takie kostki, od czego są i co można z nimi zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3tun Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 mi sie wydaje ze jedno to lusterko monochromatyczne a drugie? szyberdach ? fotochromatyczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Tyle że mam sprawny szyberdach więc po co kolejna kostka w dodatku nie podpieta, może czujnik do wycieraczek? Dodam że wycieraczki nie działają mi na 1 trybie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3tun Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Teraz, lukaszxx1990 napisał: Tyle że mam sprawny szyberdach więc po co kolejna kostka w dodatku nie podpieta, może czujnik do wycieraczek? Dodam że wycieraczki nie działają mi na 1 trybie moze wycieraczki, jedna to lusterko na 100% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Teraz, b3tun napisał: moze wycieraczki, jedna to lusterko na 100% Więc wystarczy kupić lusterko foto i będzie grało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruz Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Generalnie w większości omeg jest tak że ma wiązki pod takie rzeczy jak grzane fotele, lusterka, tempomaty itd. Nawet na środkowym panelu w BFL są kable do wszystkich przełączników łącznie z roletą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Teraz, intruz napisał: Generalnie w większości omeg jest tak że ma wiązki pod takie rzeczy jak grzane fotele, lusterka, tempomaty itd. Nawet na środkowym panelu w BFL są kable do wszystkich przełączników łącznie z roletą. Pytam konkretnie do czego są te dwie, żeby dokupić i podłączyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3tun Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 no to lusterko juz mozesz kupic i podlaczyc, ale czy dzialac bedzie nie wiem. tak jak kolega wyzej pisal wiazki sa takie same, najbiedniejsza omega bedzie miala grzane du*y na kanapie czy el szyby 4 rolete itp itd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Chłopaki ogarnijcie trochę... Ja nie pytam o to co omega ma a czego nie ma, czy ma kable do grzanej kanapy czy rolety, niech ma nawet do telefonu i zestawu głośno mówiącego jak u mnie, chodzi mi o te dwie konkretne kostki. Nie inne w bagażniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3tun Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Teraz, lukaszxx1990 napisał: Chłopaki ogarnijcie trochę... Ja nie pytam o to co omega ma a czego nie ma, czy ma kable do grzanej kanapy czy rolety, niech ma nawet do telefonu i zestawu głośno mówiącego jak u mnie, chodzi mi o te dwie konkretne kostki. Nie inne w bagażniku. piszę trzeci więc raz że jedna to lusterko, niech mnie poprawi ktoś jeśli się mylę :F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BialyOmega Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 jak nie działa Ci wycieraczka na pierwszym stopniu to może jedna jest od czujnika deszczu??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Wtyczka od czujnika deszczu jest 8 pinowa, gniazdo wygląda tak: Gniazdo od fotochromu z diodą RM2002 wygląda tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BialyOmega Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Teraz, skit napisał: Wtyczka od czujnika deszczu jest 8 pinowa, gniazdo wygląda tak: Gniazdo od fotochromu z diodą RM2002 wygląda tak: Wychodzi na to,że to będzie od tego.Może miał szybę zmienianą i lustro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted May 24, 2016 Author Share Posted May 24, 2016 Wyjaśniło się, czyli szukam czujnika deszczu i lusterka, dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruz Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Tak nieśmiało zapytam czy szybę masz do czujnika deszczu bo ja tam widzę zwykłą. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Też mi sie wydaje ze to zwykła. Musiałbyś wymienić szybę na czujnik deszczu i do tego lusterko z osłoną na czujnik - nie wiem czy były zwykłe czy tylko fotochrom. Jesli masz ciśnienie to przypomnij się za jakiś tydzień. Jedzie do mnie 3.2 na graty ale nie wiem do końca co tam jest /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted May 24, 2016 Author Share Posted May 24, 2016 szybe mam bez czujnika, ale gdzies czytalem ze czujnik mozna podpiać i gra, z tym ze nie pamietam czy chodziło o omege, albo jesli nie da rady wstawic ori pomysle czy da rade wstawic w te miejsce czujnik deszczu pod szybą z allegro /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 masz sybę solar czy zwykłą? Bo jak cos to mam czujnik deszczu z pęknietego solara:) Tylko musiałbyś wykminić jak to odkleić /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted May 24, 2016 Author Share Posted May 24, 2016 zwykłą mam, na solara mi to nie wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Czyli musisz mieć czujnik pod zwykłą szybę. Generalnie ciężki temat. Wiem że @Tomek WRO dośc długo szukał, ale nie wiem czy znalazł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Muszę kombinować z czujnikiem z VC. Z tego co czytałem to będzie pasować z VC bez solara ale przedlift. Na OKP pisałem jakie są oznaczenia tych czujników z vectry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 wg TISa do vectry C nr 24402755 @Tomek WROdziwne ale wg ruskiego tisa nie ma rozróżnienia na solar i zwykła...Szyby tak, czujniki, nie Edit: ok, poprawka,nr który podałem to tylko uchwyt czujnika deszczu /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Edit2: Omegowe w lusterko miały nr 93170202 dla szyby zwykłej 93171184 dla solaru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulter Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Teraz, Tomek WRO napisał: Muszę kombinować z czujnikiem z VC. Z tego co czytałem to będzie pasować z VC bez solara ale przedlift. Na OKP pisałem jakie są oznaczenia tych czujników z vectry. Przeca ci mowilem ze mam ori od omegi jak chcesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Już się przypominam bo na zlocie zapomniałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Ja mam t a ki czujnik deszczu pod solar : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts