lukaszxx1990 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Po 4 latach zdobyłem się na wypisanie wniosku klubowicza, więc mogę się ujawnić. Posiadaczem Omegi jestem od lipca 2011roku kiedy zakupiłem sedana od forumowicza 2001r Executive 3.2 v6 i takie tam, wyglądała o tak: była ze mną do 14 sierpnia 2015 i wyglądała już tak:I gdyby nie zaczął doskwierać brak miejsca jeździła by ze mną dalej, ale że tata mama syn i pieseł chcą jeździć sobie komfortowo, rozglądałem się za czymś większym.Opcji było kilka ale... wygrał sentyment i wypadło na Omegę koniecznie w minimum identycznym wyposażeniu, znalazła się taka na drugim końcu polski w mieście Złotoryja. Kilka kombinacji i za moment byłem już na miejscu z nowym właścicielem mojej szarej, gdzie kupiłem całkiem spoko czarne kombi:Po zmianie kół w ulewie pod NETTO nie było tragicznie a nawet całkiem optymalnie:Omega bfl kombi Rok 2002 Silnik Y32SE benzyna Skrzynia automat Przebieg : 174000km udokumentowane Kolor Z20R mocno ciornySzwajcaria pierwszy właściciel, pan w wieku mojej mamy, pod koniec jeździł nim chyba jego syn ;p (patrząc później na gadżety) executive, bose i takie tam Na pierwszy ogień poszły:kierownica irmiego obszyta skórą perforowanądystanse na tył z szarejdokładka szportirmszeroraz podtlenek LPG Troche grał prawy przód więc wymieniłem prawą końcówkę drążka razem ze stabilizatorem drążka kierowniczego, po założeniu wypad do Zakopca:Po przegonieniu z północy na południe i z powrotem na północ musiałem go prześwietlić bo coś mi nie pasowało... okazało się że mam:kompletne zawieszenie Blisteinsportową wkładkę filtra powietrzapełne wygłuszenie auta (drzwi podłoga itp)Po jakimś czasie zacząłem bawić się światłami:w między czasie wpadł nowy amukulator i zreanimowane halogeny catery które walały się po garażu które zostały dość mocno przyciemnioneale że od początku plan był na bi-xenon dotarły nowe gadżetyi zaczęła się zabawajakoś wyszłoi trafiły na auto a poprzednie wpasowały się kombiaka, który akurat stał w odpowiednim miejscu i czasie... obok ;pw między czasie kombinacje z przednim prodrivaPotem wpadły:zimowe kołaprzyciemnienie szyb z tyłulekki woskwejście AUX do radiamoduł "odprowadzania"lepy na tylną szybę (podobno dość indywidualne i wiadomo że to ja jadę )pozbyłem się wycieraczki z tyłu, przymierzam się do wyjęcia belki od haka Tak wyglądała 28 Grudnia, potem wpadły Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Po 4 latach zdobyłem się na wypisanie wniosku klubowicza, więc mogę się ujawnić. Posiadaczem Omegi jestem od lipca 2011roku kiedy zalupiłem sedana od forumowicza OKP 2001r Executive 3.2 v6była ze mną do 14 sierpnia 2015 i wyglądała już tak:I gdyby nie zaczął doskwierać brak miejsca jeździła by ze mną dalej, ale że tata mama syn i pieseł chcą jeździć sobie komfortowo, rozglądałem się za czymś większym.Opcji było kilka ale... wygrał sentyment i wypadło na Omegę koniecznie w minimum identycznym wyposażeniu, znalazła się taka na drugim końcu polski w mieście Złotoryja. Kilka kombinacji i za moment byłem już na miejscu z nowym właścicielem mojej szarej, gdzie kupiłem całkiem spoko czarne kombi:Po zmianie kół w ulewie pod NETTO nie było tragicznie a nawet całkiem optymalnie:Omega bfl kombi Rok 2002 Silnik Y32SE benzyna Skrzynia automat Przebieg : 174000km udokumentowane Kolor Z20R mocno ciornySzwajcaria pierwszy właściciel, pan w wieku mojej mamy, pod koniec jeździł nim chyba jego syn ;p (patrząc później na gadżety) executive, bose i takie tam Na pierwszy ogień poszły:kierownica irmiego obszyta skórą perforowanądystanse na tył z szarejdokładka szportirmszeroraz podtlenek LPG Troche grał prawy przód więc wymieniłem prawą końcówkę drążka razem ze stabilizatorem drążka kierowniczego, po założeniu wypad do Zakopca:Po przegonieniu z północy na południe i z powrotem na północ musiałem go prześwietlić bo coś mi nie pasowało... okazało się że mam:kompletne zawieszenie Blisteinsportową wkładkę filtra powietrzapełne wygłuszenie auta (drzwi podłoga itp)Po jakimś czasie zacząłem bawić się światłami:w między czasie wpadł nowy amukulator i zreanimowane halogeny catery które walały się po garażu które zostały dość mocno przyciemnioneale że od początku plan był na bi-xenon dotarły nowe gadżetyi zaczęła się zabawajakoś wyszłoi trafiły na auto a poprzednie wpasowały się kombiaka, który akurat stał w odpowiednim miejscu i czasie... obok ;pw między czasie kombinacje z przednim prodrivaPotem wpadły:zimowe kołaprzyciemnienie szyb z tyłulekki woskwejście AUX do radiamoduł "odprowadzania"lepy na tylną szybę (podobno dość indywidualne i wiadomo że to ja jadę )pozbyłem się wycieraczki z tyłu, przymierzam się do wyjęcia belki od haka Tak wyglądała 28 Grudnia, potem wpadły: rozpórka 18x8.5 AEZ 5x110 et30 odświeżone opony fotele ze sportów końcowy Remusa ori pod czydwa kilka fotek na mieście z Rafke i Foxem na dzień dzisiejszy wygląda tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 ladna sztuka Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega2001 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 felgi mi się podobają bardzo, tylko dystans delikatny by się przydał noi ledy w postojówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Dajcie spokój z tymi ledami Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafke Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 na zzywo lepiej sie wsio prezentuje, btw jak ktoś chce przerabiać ksenony na bixenon - polecam @lukaszxx1990 - ogarnia bdb te sprawy więc smiało uderzajcie do niego ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ślicznotka łukasza Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Dobre autko lecz na SS lepiej jak dla mnie wyglądało Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Teraz, Ślicznotka Łukasza napisał: Dobre autko lecz na SS lepiej jak dla mnie wyglądało Ss nie pasuje mi do niczego, z resztą co druga stoi na ss, te są jedyne w pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ślicznotka łukasza Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Teraz, lukaszxx1990 napisał: Na ss co druga stoi, te są jedyne w pl Oczywiście gratki za styl jedni wolą blondynki a inni brunetki Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3tun Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 swietna oma, powodzenia w modach osobiscie tez mysle o v6 moze kombi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 No i gitarka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted June 1, 2016 Author Share Posted June 1, 2016 żeby nudno nie było wpakowałem puchę pod oryginał ze szport filtrem na chwilę czasu i montaż czeka też takie coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Hmmm, moje odczucie było takie że na długim dolocie ta pucha w najlepszym razie nic nie robi:) Fajnie by było jakby to ktoś kiedyś ogarnął na hamowni:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 masz X pipe w tym tłumiku ? montaż będzie w którym miejscu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted June 3, 2016 Author Share Posted June 3, 2016 O 2.06.2016 at 01:03, skit napisał: Hmmm, moje odczucie było takie że na długim dolocie ta pucha w najlepszym razie nic nie robi:) Fajnie by było jakby to ktoś kiedyś ogarnął na hamowni:) jak to nic, ciągnie od dołu jak przeciąg, z multiramem idzie dopiero gdzieś powyżej 3.5tys obrotów 55 minut temu, Gregorz napisał: masz X pipe w tym tłumiku ? montaż będzie w którym miejscu ? tak z xem, w miejsce środkowych planuje wstawić. katy zostawiam, potem x-pipe, na końcu remus, jakoś powinno chodzić, jak będzie słabo pomyśle na przelotach magna w miejsce katów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevecz Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Piękna Dziwne ze nigdy ja na żywo nie widziałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted June 3, 2016 Author Share Posted June 3, 2016 45 minut temu, Kevecz napisał: Piękna Dziwne ze nigdy ja na żywo nie widziałem Pewnie dlatego że nie jeżdżę w Twojej okolicy, ewentualnie raz kiedyś w weekend Wejherowo do babci robić masę /emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20" /> W weekend wpadnie kilka gadżetów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Co tam dokładnie jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted June 5, 2016 Author Share Posted June 5, 2016 Już w piątek wpadły paski dzienne ( które jakoś mi nie pasują, trzeba bedzie zdjąć, i koncepcyjne białe pozycje w soczewce, niektórym znane jako devil eyes (najprawdopodobniej zmienię moc żeby były jako dzienne /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> ) W sobotę zamontowane poliuretany w wachacze, poduszki z łożyskami w amorach, plan jeszcze na niższe sprężyny, ale zabrakło czasu, zdjęć nie ma bo nie telefonu nie wziął /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafke Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 heheh Devile to mój pomysł dawaj czerwone bede miał bliżniaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 tez nad tym myslalem ale poszedlem na latwizne i mam skosno okie czerwone Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 8 godzin temu, rafke napisał: heheh Devile to mój pomysł dawaj czerwone bede miał bliżniaka To Ty będziesz niegrzecznym czerwonym a ja będę tym grzecznym bliźniakiem bo białe Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafke Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 kiedy montujemy żeby chopom smaku narobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 4 godziny temu, rafke napisał: kiedy montujemy żeby chopom smaku narobić ? /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> musiałbyś do mnie autem podjechać pod dom, zrobili byśmy na miejscu, chyba że bez reflektorów możesz jeżdzić...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafke Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 no w ciagu dnia mogę halogeny swoje robią hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts