Wacek Posted December 23, 2022 Share Posted December 23, 2022 (edited) Witam, Problem występuje czasami, co ciekawe reszta wskaźników temperatura, poziom paliwa i licznik przebiegu działają normalnie. Jadę sobie prędkościomierz i obrotomierz działa normalnie, gaszę auto i wracam za 5-10min i po przekręcaniu na zapłon wskazówka skacze jak szalona w zakresie 200obroów i po takim manewrze owe wskaźniki są martwe. Podczas jazdy się nie naprawiają, ale zgaszę auto i zapalę i nagle działają bez problemu. Edited December 23, 2022 by Wacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sdandi Posted December 23, 2022 Share Posted December 23, 2022 Naj prędzej wina leży po stronie sterownika ABS naj częstszy sprawca takiego zachowania a po zgaszeniu resetuje błąd i dział do momentu aż całkiem padnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wacek Posted December 23, 2022 Author Share Posted December 23, 2022 (edited) Czytałem, że to może być ABS, ale zachowanie jest walkiem inne. Może za słabo to opisałem. Tu problem występuje po zgaszaniu auta i ponownym odpalaniu - restart tak jakby psuje liczniki i auto musi sporo postać aby wszystko wróciło do normy. Co ma prędkościomierz(ABS) do obrotomierza? Jakby był to ABS to licznik przebiegu by mi też nie działał a tu działa cały czas. "Drgawki" dotyczą tylko obrotomierza prędkościomierz leży sobie grzecznie na 0. Edited December 23, 2022 by Wacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted December 24, 2022 Share Posted December 24, 2022 lv_0_20221224095015.mp4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts