AHMED25 Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Po awarii forum powraca mój temat /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> lecz w trochę okrojonej wersji . Moją omege nabyłem na początku 2015 r. Została kupiona od I-go właściciela w Polsce gdzie ok 7 lat pobytu na naszych ziemiach przestała pod kocem w garażu. Jest to model z rocznika 99 i napędzany jest silnikiem 2.5 td . Wersja "golas" toto nie jest ale do najbogatszych również nie należy. Po zrobieniu początkowego serwisu poszły do zmiany tylne sprężyny bo posiadała od kombi oraz przednia szyba. Po wycięciu szyby pojawił się totalny brak podszybia która natychmiastowo została zrobiona a nawet i ulepszona niż jak było w oryginale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 jedziesz z koksem ! gdzie aktualizacja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 Po poznaniu @grabarz który namówił mnie na pierwszego mego spota i poznaniu wielu wspaniałych ludzi doszło do początku nastania pomysłów na upiększenie mojego nabytku:D Zaczęło się od zmiany oświetlenia na ledowe . Potem było z górki i coraz to więcej pomysłów. Grill ze standardowego został zastąpiony Ala irmscherem z aledrogo A teraz w skrócie co zostało zrobione:) Gwizdki przednie zostały przeniesione w maskownice b i dodane dodatkowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 stare mieszki od lewarka zmiany biegów oraz ręcznego z ceraty zamienione na skórzane z obszyciem niebieską nicią uchwyt do stacji głośno mówiącej która była momencie kupienia auta została przerobiona na uchwyt do telefonu uniwersalny Nie zapominając o mechanice poszły poliuretany z Olkusza na przód samochód poszedł do naszego pasterza naszych owieczek @Ricardo Z @grabarz pojechaliśmy osobiście zamówić dokładkę Przedniego zderzaka i w miedzy czasie załatwił mi lotkę PRODRIVE Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 Po przeglądaniu ogłoszeń trafiłem na ofertę skórzanego wnętrza z omegi B RECARO które było kupione od krecik_gdynia i jest w bardzo dobrym stanie pomimo delikatnych otarć w standardowych miejscach Poduszki boczne i napinacze pasów zaślepiłem by CHECK nie raził mych oczu :)i do tej pory jest idealnie za transport ich do łodzi wielkie podziękowania dla @DaDa i @Coolisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 idealnie bedzie jak grzanie odpalisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 W ostatnim czasie został zrobiony serwis czyli oleje ,filtry , paski oraz pozakładaniem wszystkich gadżetów wraz z @Ricardo Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 Na dniach z @Ricardo pomalowaliśmy podsufitke oraz przednie słupki pomalowaliśmy na czarno Ostatnie dni przed wyjazdem na pierwszy zlot OE i OWLA4 z @Grabarz i @Lipa zarywanie nocek dla odzyskania blasku lakieru naszych furek Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 A na ten moment wygląda tak : Teraz, Grabarz napisał: idealnie bedzie jak grzanie odpalisz Dokładnie będzie idealnie jak również uruchomię tempomat ale raczej znalazłem kogoś kto może mi pomóc teraz tylko trochę czasu wolnego by się zdało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Pięknie Link to comment Share on other sites More sharing options...
emikyton Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Na jaki klej mocowałeś lotkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Wszystko super jeszcze tylko wieksze lepsze kolko i bedzie malina Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted June 12, 2016 Author Share Posted June 12, 2016 2 godziny temu, emikyton napisał: Na jaki klej mocowałeś lotkę? dokładnej nazwy tego kleju nie pamiętam ale był niemieckiej firmy jeszcze do tego musiałem dokupić preparat który spowoduje by odpowiednio się trzymała. @Ricardo moze będzie wiedzieć nazwe bo z niego też korzystał 1 godzinę temu, Darth napisał: Wszystko super jeszcze tylko wieksze lepsze kolko i bedzie malina O to to oczywiste jest to ze bez tego się nie obędzie i już są plany. Ale będzie to musiało poczekać przynajmniej do końca lipca. Narazie u Ricardo stoi na grubszym przeglądzie za 2 tygodnie będzie musiała ze mną przebyć 600 km w jedna stronę a potem z powrotem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Podkład pod klei do szyb to primer (mogłem strzelić literówkę) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted June 12, 2016 Author Share Posted June 12, 2016 O to to Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted June 26, 2016 Author Share Posted June 26, 2016 Także tego żeby nie było że nic się nie dzieje w tym miesiącu moja kolubryna przeszła szczegółowy serwisik u @Ricardo przed nadchodzącym wyjazdem w delegacje do miejscowości Niechorze . Z góry sorki wszystkich za brak kontaktu ze mną z czasem krucho ;/ W sobotę przetestowałem swojego granata by pojechać na DUB IT :Dwróciłem z wieloma pomysłami zaczerpniętymi z wystawionych egzemplarzy Za 3 tygodnie gdy wrócę z delegacji zaczynamy kilka pomysłów wcielać wzycie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 jak tam co tam w temacie ? slyszalem ze gruby progres się szykuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted July 24, 2016 Author Share Posted July 24, 2016 W woli odświeżenia tematu na obecna chwile kluska przebyła ok 1200 km w obie strony. Spisała się dzielnie a nawet odwdzięczyła się niewielkim spalaniem.Jedyna rzeczą która po powrocie odmówiła posłuszeństwa był żarnik. Na chwile obecna gruby progres stanie w martwym punkcie. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli to samochód będzie zmieniał wizerunek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted September 1, 2016 Author Share Posted September 1, 2016 W ramach wolnego czasu stwierdziłem iż nadszedł czas na przyjrzenie się pewnej bolączce naszych klusek jakim jest ruda sz.... .Nie powiem szykowałem się na odkrycie licznych złóż miedzi . Jednak wyszło tylko na jaw kilka drobnych i powierzchownych rdzawek na progach jak również na łączeniach za tylnym zderzakiem bo pas z uchwytami był najbardziej skorodowany ze wszystkiego jutro walczymy z choróbskiem i pytanko jeszcze jedno do was co to za wtyczka która znajduje się na tylnym pasie w bagażniku ukryta za plastikiem?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Od haka bodajże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDa Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Też masz fotkę od DaDy ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted September 26, 2016 Author Share Posted September 26, 2016 Podobuje mi się to Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted October 4, 2016 Author Share Posted October 4, 2016 Z braku czasu trochę zapuściłem temat . A wiec aktualizacje:) Przed II zlotem OE rozebrałem i usunąłem rdzawki z progów oraz oddałem do znajomego na zaspawanie dwóch dziurek które się pojawiły wszystko zabezpieczyłem preparatami przeciwko rdzy i na sam koniec poleciał biteks. W taki sposób zabezpieczyłem progi , nadkola i miejsca na podłużnicy oraz tylni calutki pas .A na koniec dospawano mi końcówkę wydechu by tył tak beznadziejnie nie wyglądał : Po powrocie ze zlotu przyszedł czas na wymianę prosiaków .Nasz nadworny mechanik z woj. Łódzkiego @Ricardo pomógł przy tym zabiegu. Okazało się ze prosiaki jak były w fabryce założone tak dopiero zostały zdjęte I wpakowaliśmy sobie nowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Jednak nie poliuretany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted October 4, 2016 Author Share Posted October 4, 2016 Godzinę temu, Boscorelli napisał: Jednak nie poliuretany? No jednak nie znajac zycie musialbym czekac na nie ale zalezalo mi na czasie . Pozatym jak bedzie mialo sie rozleciec to sie rozleca i wtedy bede myslal. Ale teraz to mozna sie cieszyc z jazdy . Bo jadac na zlot to juz walczylem na drodze by jechac prosto:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts