chrosciu200 Posted January 10 Share Posted January 10 Siema I na wstępie wytłumaczenie "powrotu do przeszłości" to znaczy moja pierwsza omega to była b 2.0 z lipca 1996r. A tu przedstawiam nowy nabytek B z Niemiec 3.0 v6 ori MV6, z stycznia 1996r. Więc wróciłem do tego samego rocznika Także tak żeby było po kolei : 31 Grudnia razem z @PejdzelI @Wrona pojechaliśmy obejrzeć omege pod Lublinem która dosyć spory szum wywołała na grupach cena bo była wystawiona za 17600 zł Na miejscu okazała się dosyć fajna baza z małym przebiegiem 112 tys km. Tak parę zdj pokazowych co zastaliśmy w niej: Po obejrzeniu I jezdzie probnej czas było na dogadanie się i została kupiona za 16 tys 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted January 10 Author Share Posted January 10 2 stycznia ia zadzwonił telefon czy może przyjechać laweta z nią bo na kołach nie mogła wracać przez brak tablic 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post chrosciu200 Posted January 10 Author Popular Post Share Posted January 10 Krótko o wyposazeniu i wadach/usterkach Wyposażenie: -spryskiwacze lamp -klima -klimatyzowany schowek - lusterko fotochrom -pełna pamięć foteli z lusterkami -grzane fotele przód -tempomat - nawiewy na szyby tył - roleta - alarm Do zrobienia: - Pokrywy standardowo lecą -tempomat nie działa - łapie lewe powietrze poprzez oring od listwy na dolocie - delikatny luz na drążku środkowym 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted January 10 Author Share Posted January 10 Na drugi dzień po kupnie odrazu małe zakupy co potrzeba było i nie tylko Przy okazji zmieniony grill na taki ktoru dostałem w gratisie no i przerejsyrowanie na polskie blachy dosłownie na styk przed urodzinami OE a tak prezentowaly sie zakupy do niej 👇 - pokrywy alu - czarny nowy orginalny korek oleju -Drazek sridkowy firmy Moog - uszczelki do pokryw - spreye vht żeby pomalować Pokrywy Tu łapcie numer czarnego korka oleju👇 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post chrosciu200 Posted January 10 Author Popular Post Share Posted January 10 No i sir zaczęło piątek wolne i początek pechowego weekendu który zaczął się od przycierki bokiem ( zdj nie mam w wolnej chwili dołączę) Oczywiście z własnej głupoty bo podczas trasy na urodziny z @Skroba, @Pejdzel I @Wrona Próbowałem nagrać filmik na łuku i sciolem parę lampek tych co na barierach są. No ale dobra za głupotę się płaci 17 kwietnia mam termin u blacharza na robienie boku I konserwacje podwozia Ogólnie dzięki za miłe spotkanie i atmosfere. Chociaz takie małe info dla jednej osoby pare osób wie o kogo chodzi jak chcesz mi obrabiac dupe to nie przy znajomych bo i tak sie dowiem 😉 widze bardzo cie bolało to ze przeryłem bok ale w twarz nie potrafiłeś powiedzieć po za tym jednym panem dzieki jeszcze raz całej ekipe 🤗 A w szczegolnoscj Panu i Pani z srebrnej fl którzy poratowali mnie kierunkiem ( przepraszam mam słaba pamięć do imion i ksywek wiec nie pamietam jak sie nazywacie😅) 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted January 10 Author Share Posted January 10 (edited) No i sobota niby miało być fajnie mody omegi itp taaa Dzień się zaczął zakopaniem dosłownie przed własnym garażem więc trzeba było myjnie zaliczyć i polecieć do blacharza a od niego do znajomego i tak spotykałem się też z @Pejdzel Plan był zmienić wydech na "dedykowany" ta technic niby plug&play ale @Pejdzelmoże się na ten temat wypowiedzieć bo gdyby nie on to nie udało by się go założyć Takie szybkie porownanie ori wydechu i ta technika Mieliśmy też zmienić pokrywy na alu a tu taka niespodzianka pokrywy kupiłem całe i od leżenia w szafie jakimś cudem się uszkodziły 🤦 to ewidentnie nie był mój weekend Edited January 10 by chrosciu200 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post chrosciu200 Posted January 10 Author Popular Post Share Posted January 10 Na pocieszenie chociaż w poniedziałek przyszła do mnie fabrycznie nowa kiera irka do srebrnej więc jeden plus chociaż może założę ja dopiero po robocie u blacharza Plan na omege jest ale za duzo zdradzac nie będe napewno potrzebuje grilla stz albo chociaż kratek koło halogenów więc jakby ktoś miał na sell i dał znać to będę wdzięczny 😁 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted January 11 Share Posted January 11 No widać że w ładnym stanie. Kojarzę ja z ogłoszenia po tych felgach. Gratulacje zakupu. Niech się sprawuje. Szkoda że już przerysowana bo trzeba będzie lakierować. Bezawaryjności życzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted January 11 Author Share Posted January 11 3 minuty temu, OMEGATOR napisał(a): No widać że w ładnym stanie. Kojarzę ja z ogłoszenia po tych felgach. Gratulacje zakupu. Niech się sprawuje. Szkoda że już przerysowana bo trzeba będzie lakierować. Bezawaryjności życzę. Zapomniałem wspomnieć co do felg Maja ebane złodziejki i nikt klucza do tego nie ma🤦 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted January 11 Share Posted January 11 No to lipa. W pracy nie raz już rozwiercałem takie śruby. Twarde i czasu schodzi przy tym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 11 Share Posted January 11 Gdzie Ty nowa kiere znalazłeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted January 11 Author Share Posted January 11 (edited) 1 godzinę temu, Ricardo napisał(a): Gdzie Ty nowa kiere znalazłeś Czasami się trafi 😋 Jak dostanę info o jeszcze jakiś to do PL sprowadzę na handel pierwsza elita się dowie 😁 Edited January 11 by chrosciu200 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 11 Share Posted January 11 Aaaaa czyli nie u nas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted January 11 Author Share Posted January 11 19 godzin temu, chrosciu200 napisał(a): No i sobota niby miało być fajnie mody omegi itp taaa Dzień się zaczął zakopaniem dosłownie przed własnym garażem więc trzeba było myjnie zaliczyć i polecieć do blacharza a od niego do znajomego i tak spotykałem się też z @Pejdzel Plan był zmienić wydech na "dedykowany" ta technic niby plug&play ale @Pejdzelmoże się na ten temat wypowiedzieć bo gdyby nie on to nie udało by się go założyć Takie szybkie porownanie ori wydechu i ta technika Mieliśmy też zmienić pokrywy na alu a tu taka niespodzianka pokrywy kupiłem całe i od leżenia w szafie jakimś cudem się uszkodziły 🤦 to ewidentnie nie był mój weekend Ogólnie tak jak brzmi tatechnik: received_737152884506256.mp4 i start po nocy: received_717889749853859.mp4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted January 11 Author Share Posted January 11 19 godzin temu, chrosciu200 napisał(a): No i sir zaczęło piątek wolne i początek pechowego weekendu który zaczął się od przycierki bokiem ( zdj nie mam w wolnej chwili dołączę) Oczywiście z własnej głupoty bo podczas trasy na urodziny z @Skroba, @Pejdzel I @Wrona Próbowałem nagrać filmik na łuku i sciolem parę lampek tych co na barierach są. No ale dobra za głupotę się płaci 17 kwietnia mam termin u blacharza na robienie boku I konserwacje podwozia Ogólnie dzięki za miłe spotkanie i atmosfere. Chociaz takie małe info dla jednej osoby pare osób wie o kogo chodzi jak chcesz mi obrabiac dupe to nie przy znajomych bo i tak sie dowiem 😉 widze bardzo cie bolało to ze przeryłem bok ale w twarz nie potrafiłeś powiedzieć po za tym jednym panem dzieki jeszcze raz całej ekipe 🤗 A w szczegolnoscj Panu i Pani z srebrnej fl którzy poratowali mnie kierunkiem ( przepraszam mam słaba pamięć do imion i ksywek wiec nie pamietam jak sie nazywacie😅) I tak jak pisałem zdjęcia boku 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted January 11 Share Posted January 11 A była taka igiełka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted January 11 Author Share Posted January 11 1 minutę temu, OMEGATOR napisał(a): A była taka igiełka Za głupotę się płaci 🤦 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted January 11 Share Posted January 11 Nooooo. Już cena spadła o połowę. Bo auto bite i malowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 12 Share Posted January 12 Kojarzę ją jak gościu wystawiał i duże zamieszanie robiła odnośnie tego ile wołał, ale z tego co widać i co się zapowiada zadbana sztuka jednak była. Oby bezawaryjnie i bez przygód Ledwo kupił i gratów już pełno Ja mam u siebie założony teraz końcowy ta technix to jestem ciekawy jak będzie brzmiał w normalnych partiach obrotów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 12 Share Posted January 12 Witam 😀 wyglada ciekawie, najbardziej mi sie podoba wnetrze Powodzenia w użytkowaniu i bez awaryjnosci życzę 😀 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted January 12 Share Posted January 12 Hah cały bok przeorać influencery 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted January 12 Share Posted January 12 ale w ciul szkoda tego boku ładna jest bo z138 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabryl Posted January 13 Share Posted January 13 W dniu 10.01.2023 o 23:33, chrosciu200 napisał(a): No i sobota niby miało być fajnie mody omegi itp taaa Dzień się zaczął zakopaniem dosłownie przed własnym garażem więc trzeba było myjnie zaliczyć i polecieć do blacharza a od niego do znajomego i tak spotykałem się też z @Pejdzel Plan był zmienić wydech na "dedykowany" ta technic niby plug&play ale @Pejdzelmoże się na ten temat wypowiedzieć bo gdyby nie on to nie udało by się go założyć Takie szybkie porownanie ori wydechu i ta technika Mieliśmy też zmienić pokrywy na alu a tu taka niespodzianka pokrywy kupiłem całe i od leżenia w szafie jakimś cudem się uszkodziły 🤦 to ewidentnie nie był mój weekend Tak próbuję rozkminić, co się zepsuło w pokrywach od leżenia w szafie i nie mogę tego rozszyfrować ze zdjęcia. Jakaś wskazówka dla małospostrzegawczego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post chrosciu200 Posted January 13 Author Popular Post Share Posted January 13 Gratów nigdy za mało 😂 Więc taka mała paczka od Michała Czaplickiego mniej więcej: -lampy tyl (u mnie popękane są) -ten kawałek obramowki co są z tyłu kratki nawiewow bo u mnie ktoś ułamał zaczepy i odpada - I graty do kiery irka * kierownice na dawce elektryki śrub i przyciskow * i taśmę żeby podłączyć multifunkcje I dzięki za gratis 😁 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrosciu200 Posted January 14 Author Share Posted January 14 Dzisiaj po drodze z wawy wpadło 113 tys przebiegu 🙆 Jutro więcej pogrzebie to trochę większy update wpadnie 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts