karol Posted January 27 Share Posted January 27 witam zamierzam wymienić olej dyferencjale/ moście i jak wymienić to wiadomo bo tego tyle jest na forum że szkoda gadać, ale wy tu szpece jesteście i was sie chce spytać jaki to olej ma być ktoś tam pisał że jakiś MOTUL 90 PA ale mówie to pewny nie jestem jeszcze wleje zły i dopiero jaja będą, z góry wielkie dzięki za odpowiedzi silnik 2.0 16v Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 27 Share Posted January 27 A wiesz czy masz szpere czy nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 27 Share Posted January 27 Wejdź sobie w Google MOTUL DOBIERZ OLEJ i do wszystkiego będziesz miał wyszczególnione jaki olej z jakimi parametrami jest potrzebny Z tego co pamiętam to 75w80 był, ale sprawdź sobie lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol Posted January 29 Author Share Posted January 29 W dniu 27.01.2023 o 09:35, Ricardo napisał(a): A wiesz czy masz szpere czy nie? znaczy jak stane na śniegu to np lewe koło sie nie kopie czyli w miejscu stoi a prawe sie kręci, ale o ile pamiętam to wyczytałem na forum że silniki 2.0 16v mieli 45% szpery ale ręki se nie dam uciąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol Posted January 29 Author Share Posted January 29 W dniu 27.01.2023 o 10:52, Dolot napisał(a): Wejdź sobie w Google MOTUL DOBIERZ OLEJ i do wszystkiego będziesz miał wyszczególnione jaki olej z jakimi parametrami jest potrzebny Z tego co pamiętam to 75w80 był, ale sprawdź sobie lepiej dzięki wielkie wyszukał mi i każe lać motul 90 PA SAE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 29 Share Posted January 29 Mosty w każdej omedze jest taki sam a jednak różni się przełożeniem i posiadaniem szpery. Albo po VINie sprawdź albo zajrzyj do środka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts