Jump to content

Krówcia

Fahren

Recommended Posts

Podstawowe info - 2.0 16V (X20XEV), 1996 rok, najechane prawie 400kkm

Rzeczy, które zrobiłem:
Wywalenie welurów i wsadzenie skór. Krzesła full prąd, ale bez pamięci. Ponoć nawet grzane, bo kabelki zwisają, ale że fabrycznie nie miał - nie miałem kostki od strony auta do wpięcia. Ale jest nadzieja, na kościach od guzików (na konsoli środkowej) kable są - trzeba tylko zlokalizować, gdzie się kończą i pociągnąć dalej. 

Podświetlenie czerwone diody jak widać, kumpel jak to zobaczył, to w swojej omedze też zmienił

Dołożyłem też central zamek na pilota, miał tylko z kluczyka. Ot, podmiana modułów komfortu i stacyjki

Ogólnie kupiona dlatego, że była na sprzedaż, ale jako pierwsze auto z nastawieniem "chcę ten model". Wcześniej miałem kombi z 20SE, sprzedałem z głupiego powodu, pojeździłem innymi i stwierdziłem, że jednak chcę znowu omegę. Kolor ponoć bardzo nietypowy - ten jaśniejszy zielony, felgi też ori GM - przy zakupie nawet nie zwróciłem na to uwagi. 

20220928_110958.jpg

20220928_111043.jpg

20220928_111007.jpg

20221201_235736.jpg

• Like 3

Całkiem fajne bo omega sedan i w B przedlift😀jakieś dalsze mody czekam na info i więcej i więcej💪

Witaj w gronie omegomaniaków. Jak widzę trochę jest do zrobienia w sensie blacharskim, kosmetycznym. Jasne wnętrze na plus jak dla mnie - jeszcze w skórach.. No z tym podświetleniem zegarów w omach B jest proste. Zmiana żarówki/diody T10 i po problemie. W BFL jest ta żółte badziewie, które trzeba zdrapać aby w ogóle mieć inny kolor. Ogólnie życzę bezawaryjności. Przejrzyj też tematy innych omeg na forum... może coś wykorzystasz/zmienisz. Pozdrawiam

• Like 1

Ruda jest na błotniku (jak widać, dziurę zrobiłem kolanem, bo się zaparłem), doły drzwi i tylne nadkole. Podłoga i progi jednak są całe

A co do modów - Przede wszystkim, to wyglancować mechanicznie - parę rzeczy do ogarnięcia jest, mniejsze czy większe, jak "central zamek nie zamyka jednych drzwi", czy "olej żre jak głupi". Ogólnie wyznaję zasadę, że jak jadę, to ma mi być wygodnie - temu właśnie wjechały skóry w prądzie

• Like 3

12 godzin temu, Fahren napisał(a):

"central zamek nie zamyka jednych drzwi", czy "olej żre jak głupi". 

A to się jeszcze opłaca ?

2 godziny temu, OMEGATOR napisał(a):

A to się jeszcze opłaca ?

Sentyment nie patrzy na koszta. Dzieć się niemal na tylnej kanapie urodził

No to powodzenia i wytrwałości bo studnia bez dna Cie czeka :) 

• Haha 1

6 minut temu, Grabarz napisał(a):

No to powodzenia i wytrwałości bo studnia bez dna Cie czeka :)

Każdy z nas w tą studnie pcha i się cieszy na widok jej😀

• Like 2

Dawno nie widziałem tak zjedzonego przez rudą przedniego błotnika w omedze b podejrzewam że to zamiennik był kiedyś założony, życzę powodzenia w użytkowaniu.

Edited by Wojtas