Fahren Posted February 7 Share Posted February 7 Podstawowe info - 2.0 16V (X20XEV), 1996 rok, najechane prawie 400kkm Rzeczy, które zrobiłem: Wywalenie welurów i wsadzenie skór. Krzesła full prąd, ale bez pamięci. Ponoć nawet grzane, bo kabelki zwisają, ale że fabrycznie nie miał - nie miałem kostki od strony auta do wpięcia. Ale jest nadzieja, na kościach od guzików (na konsoli środkowej) kable są - trzeba tylko zlokalizować, gdzie się kończą i pociągnąć dalej. Podświetlenie czerwone diody jak widać, kumpel jak to zobaczył, to w swojej omedze też zmienił Dołożyłem też central zamek na pilota, miał tylko z kluczyka. Ot, podmiana modułów komfortu i stacyjki Ogólnie kupiona dlatego, że była na sprzedaż, ale jako pierwsze auto z nastawieniem "chcę ten model". Wcześniej miałem kombi z 20SE, sprzedałem z głupiego powodu, pojeździłem innymi i stwierdziłem, że jednak chcę znowu omegę. Kolor ponoć bardzo nietypowy - ten jaśniejszy zielony, felgi też ori GM - przy zakupie nawet nie zwróciłem na to uwagi. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sdandi Posted February 7 Share Posted February 7 Całkiem fajne bo omega sedan i w B przedlift😀jakieś dalsze mody czekam na info i więcej i więcej💪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted February 7 Share Posted February 7 Witaj w gronie omegomaniaków. Jak widzę trochę jest do zrobienia w sensie blacharskim, kosmetycznym. Jasne wnętrze na plus jak dla mnie - jeszcze w skórach.. No z tym podświetleniem zegarów w omach B jest proste. Zmiana żarówki/diody T10 i po problemie. W BFL jest ta żółte badziewie, które trzeba zdrapać aby w ogóle mieć inny kolor. Ogólnie życzę bezawaryjności. Przejrzyj też tematy innych omeg na forum... może coś wykorzystasz/zmienisz. Pozdrawiam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted February 7 Share Posted February 7 Ło matko. Co to jest ? Jak z rudą ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fahren Posted February 7 Author Share Posted February 7 Ruda jest na błotniku (jak widać, dziurę zrobiłem kolanem, bo się zaparłem), doły drzwi i tylne nadkole. Podłoga i progi jednak są całe A co do modów - Przede wszystkim, to wyglancować mechanicznie - parę rzeczy do ogarnięcia jest, mniejsze czy większe, jak "central zamek nie zamyka jednych drzwi", czy "olej żre jak głupi". Ogólnie wyznaję zasadę, że jak jadę, to ma mi być wygodnie - temu właśnie wjechały skóry w prądzie 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted February 8 Share Posted February 8 12 godzin temu, Fahren napisał(a): "central zamek nie zamyka jednych drzwi", czy "olej żre jak głupi". A to się jeszcze opłaca ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fahren Posted February 8 Author Share Posted February 8 2 godziny temu, OMEGATOR napisał(a): A to się jeszcze opłaca ? Sentyment nie patrzy na koszta. Dzieć się niemal na tylnej kanapie urodził Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 8 Share Posted February 8 No to powodzenia i wytrwałości bo studnia bez dna Cie czeka :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sdandi Posted February 8 Share Posted February 8 6 minut temu, Grabarz napisał(a): No to powodzenia i wytrwałości bo studnia bez dna Cie czeka Każdy z nas w tą studnie pcha i się cieszy na widok jej😀 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted February 8 Share Posted February 8 No to dobra nazwa dla niej. Krówcia będzie doić ale z Ciebie . 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted February 9 Share Posted February 9 Lepiej idzie bo lżejsza kilka gramów z błotnika ubyło Powodzenia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas Posted February 13 Share Posted February 13 (edited) Dawno nie widziałem tak zjedzonego przez rudą przedniego błotnika w omedze b podejrzewam że to zamiennik był kiedyś założony, życzę powodzenia w użytkowaniu. Edited February 13 by Wojtas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts