MaTTi Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 A więc zacznę może od mojej przygody z tym zacnym sprzętem jakim jest Opel Omega a więc najpierw miał ją wujek w dieslu jak pamiętam w automacie i z automatyczną klimatyzacją. Miałem zaledwie 10 lat kiedy to miałem zaszczyt jechać na tylnym siedzeniu byłem wręcz podniecony komfortem jazdy i dosłownie czułem się jak w limuzynie wyższej klasy. Powiedzmy że zazdrościłem, że ojciec jeździł jakimś śmiesznym Lanosem w gazie Lovato z korbotronikiem, a jego brat woził tyłek taką maszyną Po pewnym czasie trafiło się, że ojciec miał okazję naprawiać kluskę w kombi 2.0 16v i pojechał po części 30 km od naszego miasta zostawiając kluczę od omegi ... 2 LITROWY SILNIK i AUTOMATYCZNA SKRZYNIA??? MUSZĘ SIĘ PRZEJECHAĆ!!! (miałem 14 lat ) Po 20 minutowej obczajce jak ruszyć automatem udało mi się wyjechać na dzielnię z mordą jak banan i z zimnym łokciem na drzwiach i jeszcze się trafiło że akurat koledzy szli a ja na pełnym lansie... cóż to byłą za euforia I przyszedł czas zdania prawa jazdy a wraz z nim samochód jakim była Astra F 1.6 w czerwonym kolorze zamieniona za Samsunga Galaxy s2 (wtedy warta 800 zł ) lecz niestety nie spełniła moich oczekiwań... stwierdziłem że się pozbędę i kupię coś większego. Padło na Lagunę w kombii za 900 zł sprawowała się całkiem nie źle dopóki nie zaczęła wypadać półośka ze skrzyni i trzeba było wymieniać skrzynie. Wpakowałem w naprawę i upiększenia typu pańskie felgi marki Renault 1000 zł. Sprzedałem ją w sumie za 2200 zł ufff... jak by mnie uwolnił z sideł awarii i niedogody więc przyszedł czas na kolejny samochód... przeglądając ogłoszenia na olx i alledrogo zaznaczyłem opcję do 2500 zł co ja pacze!!!! a tu omegi... różne, różniaste do wyboru do koloru... odżyły wspomnienia. Micha cieszyła mi się od ucha do ucha a w główie tylko jedno: To musi być omega! i w ten sposób na aukcjach zaznaczyłem ptaszkiem dodatkowo Markę Opel Omega nie myśląc już o innych autach. I jest ta jedyna! w sumie nie wiele się zmieniła oprócz polerki lakieru, który był w opłakanym stanie no i w tej chwili ruda, która się pojawia w coraz liczniejszych elementach ale wszystko jest do zrobienia kwestia czasu i pieniędzy każdy progress mojej kluski będę publikował a teraz wygląda tak : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ślicznotka łukasza Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Trzymam kciuki za dalsze mody Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaTTi Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 aha... zapomniałem o wnętrzu bo tu już mały progress jest welur ---> skórka ;)i to za śmieszne pieniądze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Hehe, czekamy na więcej Jestem ciekaw jak to sie będzie dalej rozwijać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Teraz, skit napisał: Hehe, czekamy na więcej Jestem ciekaw jak to sie będzie dalej rozwijać juz poleciał chlop hehe jest wśród nas:p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaTTi Posted June 11, 2016 Author Share Posted June 11, 2016 Zleciał cały piątek lecz oczywiście warto było elektryczne szybki tylne śmigają brak wiązki więc praca była utrudniona. Następny progress to lakierowanie połowy auta więc na II zlocie OE niestety mnie nie będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 zaraz zaraz, to ze nie zdazysz zrobic omegi to nie problem nie musisz przeciez nia przyjezdzac wazne zebys byl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaTTi Posted June 11, 2016 Author Share Posted June 11, 2016 Gulfem ojca?? no way może się coś odmieni i przypadkiem wpadne... się okaże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Gulfem jeśli nie ma innej opcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichy86 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 No kolor jest chyba najlepszy jaki wychodził Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaTTi Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 no nie jest brzydki natomiast jak czasami widzę zdezelowane astry f w tym kolorze to trochę mi obrzydza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3tun Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 ładna omcia, powodzenia w modach ! moja historia wygladala podobnie, pierwszy raz wsiadlem do opla jak mialem 14 lat ... ale przejazdzka byla juz jak mialem 16 mama mi dala omcie na parkingu w zimie i wykorzystalem sytuacje obecnie jezdze FL 2.0 diesel w ktorej do tej pory nic nie mialem... powoli mysle o kombi FL 2.5 TDS i B v6 3.0 u mnie wewnatrz rowniez spotkasz wersje MV6 grzebane było doslownie wszedzie i przy wszystkim, w tym roku zalozylem tylne szyby el. naprawilem wzmaka i podlaczylem tube, wymienilem mieszki, zalozylem karbonowy tunel. a co miesiac leje do pelna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichy86 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Jak widzę takie astry to zamykam oczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaTTi Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 @b3tun mieszki też wymieniłem kilka dni temu podstawowa rzecz a jak oko cieszy i to za cale 30 zl elek szyby już dawno chciałem i trafiła się omka na szrocie po dzwonie z elektryką więc nie śmiałem przejść obojętnie. Wyczaiłem też schowek między fotelami zwykły a wcześniej miałem pod telefon i mnie wkurzał i wszystko za całe 80 zł @Cichy86 ja staram się też Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3tun Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 8 godzin temu, MaTTi napisał: @b3tun mieszki też wymieniłem kilka dni temu podstawowa rzecz a jak oko cieszy i to za cale 30 zl elek szyby już dawno chciałem i trafiła się omka na szrocie po dzwonie z elektryką więc nie śmiałem przejść obojętnie. Wyczaiłem też schowek między fotelami zwykły a wcześniej miałem pod telefon i mnie wkurzał i wszystko za całe 80 zł @Cichy86 ja staram się też ja na szrocie zdobylem nowe mieszki, karbonowe plistiki tunelu i radia i nowa zapalniczka ktora w koncu sie zamyka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaTTi Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 hehehe na bogato z zapalniczką też miałem problemy u mnie znowu wyrwane zaczepy były ale znalazło się warto szroty odwiedzać. Ja w swojej okolicy mam gościa takiego : "Panie ile za to?, daj 60 i będzie dobrze, dam 20 więcej nie mam, dobra bierz" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 a ma jakies efelkii u siebie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaTTi Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 nie ma. Polowałem na kluche jakąś od dawna no i po takim czasie dopiero nie dawno pojawiła się i to w kombi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3tun Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 u mnie sa 2 fl ale kombi i sedan, a co Cie interesuje? moze pamietam czy to maja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 cos z irmiego? jakies dokladki cos spoilerki ? :Dmoze byctez gril za grosze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaTTi Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 Tak więc wlepa już na szybie i taki tam fancior wpadł tylko malnąć w kolorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino101993 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Panie u kogo taki magiczny szrot że mają omegi ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaTTi Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Jaki szrot jaki szrot !?!? ps. Na spacerowej u ciupy stoja dwie ale przed lifty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega2001 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 ostatnio stał polift z taxi na złomowisku w Bełchatowie(Zawady) tak mi się coś z auta rzuciło... przedlifta też miał, tyle, ze kombi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino101993 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Godzinę temu, MaTTi napisał: Jaki szrot jaki szrot !?!? ps. Na spacerowej u ciupy stoja dwie ale przed lifty a to jak przed liftówka to mnie nie ratuje niestety bo mam ochotę oszabrować jakiegoś polifta a w okolice bełchatowa to nie widzi mi się jechać specjalnie na szaber Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts