Kuba07124 Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 Siemka, jaki jest waszym zdaniem rozsądny i za razem maksymalny moment obrotowy i moc jaką ten silnik moze sobie przyswoić ? Jakie są jego najsłabsze punkty ? Mówie o tuningu na seryjnych podzespołach, bez wymian wtrysków, turba itp itd.... Niby firmy deklarują bezpieczny przyrost mocy w granicach 25-30% ale moim zdaniem jest to mocno ogólne określenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 gdzies czytalem ze 250 koni to max bezpieczna granica dla skrzyni i innych podzespolow, jak chcesz mam chipa ktory jezdzil wczesniej u mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted November 23, 2016 Author Share Posted November 23, 2016 Jak zwykle aktywny. Mam swoją też po chipie, ale jeszcze nie shamowana i tak myśle nad hamownią i ewentualną poprawką i rozważam zwiekszenie porzadne zwiększenie mocy samym programem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 samym programem proponuje 30 KM dla mnie to tak optymalnie, mozna tez zrobic na 40, zalezy ile jezdzisz i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted November 23, 2016 Author Share Posted November 23, 2016 Ile jeżdżę no cóż, głównie weekndy czyli okolo 500km w miesiącu, nogi lekkiej nie mam ale nie upalam tym i staram się nie dawać na zimnym. Ogólnie na + po programie jest bo turbo włącza się od 1800 obr/min i bije 1.5 bara, ciśnienie na listwie wtryskowej zwiększone jak dobrze pamiętam o 0,24 (czy 0,024) mili bara i silnik dti zaczął fajnie współpracować jak na wagę prawie 1800kg. Ale znów robi sie mało i rozważam nad jakimiś modami... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 popularny zabieg to cooler wiekszy, turbo od beemki piątki 3.0 i wtryski od 3.0 i do tego program i jest bajka. a ile Ci pali ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted November 24, 2016 Author Share Posted November 24, 2016 Po miescie 10, w takim mieszanym cyklu okolo 8 w trasie 7 potrafi zejść. A co do tematu wtryskow to bezsensowny zabieg, robiłem z kumplem 525d e39 i zakladalismy wtryski od 3.0 i nawet numer katalogowy się zgadza, takze nie wiem czy jest sens. Są raczej takie same. Nad IC myślę od dawna juz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 intercooler to ja już dawno miałem zakladac ale plany się pokrzyzowaly i finansowo slabo ale jest już dobry pomysl na projekt... ja zakladalem wtryski od 2.5 e60 do tego program, turbo na 1.35 bara i rekord w spalaniu na tempomacie w trasie 5.2 a tak jak jezdze normalnie to 7.6 do 8 max po miescie, bez problemu 6.9 w trasie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted November 24, 2016 Author Share Posted November 24, 2016 no to spalanie masz fajne. a ile koni i momentu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 koni się nie udało zhamowac bo się blow off otwieral.... ale wyszlo 420 niutkow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted November 24, 2016 Author Share Posted November 24, 2016 To blisko 200 masz czy liczysz ponad ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Nie no ciężko powiedzieć ale według mnie 200 nie ma zresztą ja stawiam na moment nie na konie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trawal Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 A co panowie powiedzcie na zwiększenie mocy, na seryjnym osprzęcie jak kolega wspominał, tyle że w Omie z automatem? Słyszałem że Skrzynia max co może wytrzymać to 400 niuta. A ile jest w serii? 340? Mam silnik po generalnym remoncie, skrzyni nie ruszałem ale chodzi dobrze i zastanawiam się nad programem ile byś chciał za ten program co miałeś? podejdzie do serii? I czy sam go mogę zaaplikować i w razie "W" wywalić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 w serii masz 300 niutków, program podejdzie jak najbardziej do serii bo ja go wlasnie tak zakladalem, samemu raczej tego nie zrobisz bo trzeba wlutowac kosc no chyba ze ktos ci ogarnie przystawke to bedziesz mogl sam sobie kombinowac ale tutaj nie mam na ten temat wiedzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trawal Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 I jak Ci się jeździło na tym programie na serii? Była jakaś różnica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 byla roznica, lepiej szla z dolu i spalanie spadlo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trawal Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 PW poszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts