Jump to content

Kopciuch Maliny

Malina

Recommended Posts

Moja przygoda z Omegą zaczęła się dwa lata temu,jest to moje pierwsze auto tej marki.

Jest to auto z 1995r z silnikiem 2.0 8v .Miała być tylko na chwilę więc nie zależało mi żeby była w jakimś super stanie fakt faktem ślady korozji jakieś tam miała ale jak na ten rok to i tak tragedi nie było jedynie co się rzucało w oczy to zaniedbany lakier zniszczony czynnikami atmosferycznymi i żółte zmatowiałe lampy.

Zaraz po zakupie pojawiły się objawy uszkodzonej  upg ale po konsultacjach z Posiadaczami Opla Omegę ustrzegłem ją przed fachowcami którzy za wszelką cenę pragneli rozbebeszyć jej głowice (wystarczyło zmienić chłodnicę i wypłukać układ),co mnie miło zaskoczyło i dało mi do myślenia że to może jakiś znak żeby została ze mną na dłużej.

Postanowiłem przywrócić jej dawny blask karoserii i w miarę moich możliwości i umiejętności pierwsze glinkowanie przyniosło już oczekiwany efekt ,nastepnie zmieniłem jej oczka i auto zupełnie zmieniło wygląd.

Nie wiem ale to autko jest bardzo wierne jeżdżę nią bardzo dużo i nigdy mnie nie zawiodła na trasie, przy silniku nie robiłem nic prócz wymiany rozrzadu płynów oleju i filtrów.

W planie jest jej kiedyś zrobić całe nadwozie w jednym kolorze no i też myśle nad zmianą wnętrza ale wszystko powolutku bo mamy czas bo postanowiliśmy razem z synkami że Omega zostaje z nami, no chyba że coś by sie stało że nie będzie już jej można pomóc 

na razie tyle, możecie pojechać tylko bez wulgaryzmów proszę.

to wersja cd ,chyba jedna z pierwszych po Omedze A , jesienią dostała komplet nowych hamulców i wymienione zostaly tuleje na wachaczach łączniki drążków oraz końcówki,co do modyfikacji to jeszcze nie wiem ale na pewno będę chciał ją całą pomalowac tak żeby wiesz cały spód( progi zderzaki były w tym samym kolorze)ale to by chyba trzebabyło wywalić i wstawić coś ładnego

tym bardziej że teraz trzeba ją upiękrzyć żeby godnie klub reprezentowała

podglądam u innych i szukam inspiracji

jakbyście mieli jakieś pomysły to słucham

spoko no to mi pomogłeś  coś pomyślę moje łepki mają fantazję

No to ja bym zrobił tak :-D grill bez znaczka na początekalbo irmschera, listwy na drzwi od efelki bez tych pasków, lampy jak byś miał ochotę na czarno i przeróbka na bi Xenon, tylne lampy ogarnąć tak aby te na klapie też świeciły jako pozycja i stop.. Tylny zderzak od efelki, a przede wszystkim dobra felga :-D możliwości jest dużo :-D 

Możesz albo pomalować w kolor budy albo założyć proste od efelki bądź też polować na irmschera :-)  ale kolorek masz ładny to jak będziesz miał listwy w kolorze już będzie dobrze zobacz jak to wygląda u kolegi Ricardo :-) 

no ładnie

Zawsze mozna listwy z b pomalowac w kolor i zostawic chrom  bedzie to napewno niepowtarzalne bo widzialem tak tylko raz

• 5 months later...

o kurde wszystkie podziwiam a swoją na bok odstawiłem

jak na razie to gromadze fanty 

a mój budżet miesięczny na auto to 5 stów , biorę rozwód

• 2 months later...

na chwile obecna to ruda już ją napierdala z każdej strony nie mam zamiaru tego robić mam to w du**e

Wlasnie pacze nic nie robilem z fotami od awarii ogarne to 

• 8 months later...

@Malina co tak cicho w temacie :P

Dawaj coś z modów tu na ekran :D

na chwile obecna to ruda już ją napierdala z każdej strony nie mam zamiaru tego robić mam to w du**e

Witam w Klubie Elita : :D