Malina Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Moja przygoda z Omegą zaczęła się dwa lata temu,jest to moje pierwsze auto tej marki. Jest to auto z 1995r z silnikiem 2.0 8v .Miała być tylko na chwilę więc nie zależało mi żeby była w jakimś super stanie fakt faktem ślady korozji jakieś tam miała ale jak na ten rok to i tak tragedi nie było jedynie co się rzucało w oczy to zaniedbany lakier zniszczony czynnikami atmosferycznymi i żółte zmatowiałe lampy. Zaraz po zakupie pojawiły się objawy uszkodzonej upg ale po konsultacjach z Posiadaczami Opla Omegę ustrzegłem ją przed fachowcami którzy za wszelką cenę pragneli rozbebeszyć jej głowice (wystarczyło zmienić chłodnicę i wypłukać układ),co mnie miło zaskoczyło i dało mi do myślenia że to może jakiś znak żeby została ze mną na dłużej. Postanowiłem przywrócić jej dawny blask karoserii i w miarę moich możliwości i umiejętności pierwsze glinkowanie przyniosło już oczekiwany efekt ,nastepnie zmieniłem jej oczka i auto zupełnie zmieniło wygląd. Nie wiem ale to autko jest bardzo wierne jeżdżę nią bardzo dużo i nigdy mnie nie zawiodła na trasie, przy silniku nie robiłem nic prócz wymiany rozrzadu płynów oleju i filtrów. W planie jest jej kiedyś zrobić całe nadwozie w jednym kolorze no i też myśle nad zmianą wnętrza ale wszystko powolutku bo mamy czas bo postanowiliśmy razem z synkami że Omega zostaje z nami, no chyba że coś by sie stało że nie będzie już jej można pomóc na razie tyle, możecie pojechać tylko bez wulgaryzmów proszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 tak trzymaj !!! opisz ją trochę np. jakie wyposażenie i co w niej jeszcze zrobiłeś planujesz jakieś modyfikacje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 to wersja cd ,chyba jedna z pierwszych po Omedze A , jesienią dostała komplet nowych hamulców i wymienione zostaly tuleje na wachaczach łączniki drążków oraz końcówki,co do modyfikacji to jeszcze nie wiem ale na pewno będę chciał ją całą pomalowac tak żeby wiesz cały spód( progi zderzaki były w tym samym kolorze)ale to by chyba trzebabyło wywalić i wstawić coś ładnego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 tym bardziej że teraz trzeba ją upiękrzyć żeby godnie klub reprezentowała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 No to co na pierwszy ogień malowanie? :-D a jakieś dokładki coś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 podglądam u innych i szukam inspiracji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 To zrób coś czego nikt nie ma :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 jakbyście mieli jakieś pomysły to słucham Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Ale to ty robisz projekt według siebie my możemy pomóc i coś zasugerować :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 spoko no to mi pomogłeś coś pomyślę moje łepki mają fantazję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 No to ja bym zrobił tak :-D grill bez znaczka na początekalbo irmschera, listwy na drzwi od efelki bez tych pasków, lampy jak byś miał ochotę na czarno i przeróbka na bi Xenon, tylne lampy ogarnąć tak aby te na klapie też świeciły jako pozycja i stop.. Tylny zderzak od efelki, a przede wszystkim dobra felga :-D możliwości jest dużo :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 a te plastikowe progi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Możesz albo pomalować w kolor budy albo założyć proste od efelki bądź też polować na irmschera :-) ale kolorek masz ładny to jak będziesz miał listwy w kolorze już będzie dobrze zobacz jak to wygląda u kolegi Ricardo :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 no ładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Te wkłęsłe progi od B mają swój urok. Ja bym je zostawił tylko w kolor... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Zawsze mozna listwy z b pomalowac w kolor i zostawic chrom bedzie to napewno niepowtarzalne bo widzialem tak tylko raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 oo a tego nie widziałem jeszcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 a ja widziałem listwy z B pomalowane w kolor a chromy na czerwono kwestia gustu ale mnie się podobało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted June 23, 2016 Author Share Posted June 23, 2016 o kurde wszystkie podziwiam a swoją na bok odstawiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichy86 Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Zrob ją w m-pakiecie nikt tak nie ma, na 100000% nie no żarcik jak narazie to najvardziej podobaja mi sie pomysły Grabarza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted June 24, 2016 Author Share Posted June 24, 2016 jak na razie to gromadze fanty a mój budżet miesięczny na auto to 5 stów , biorę rozwód Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 na chwile obecna to ruda już ją napierdala z każdej strony nie mam zamiaru tego robić mam to w du**e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 Wlasnie pacze nic nie robilem z fotami od awarii ogarne to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 @Malina co tak cicho w temacie Dawaj coś z modów tu na ekran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 na chwile obecna to ruda już ją napierdala z każdej strony nie mam zamiaru tego robić mam to w du**e Witam w Klubie Elita : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts