Szary Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 ... swoją przygodę z omegami zacząłem od omegi B kombi z silnikiem 2,5 td w wersji wyposażenia ABC- absolutny brak czegokolwiek /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Była tak goła że nawet zagłówków z tyłu nie miała. Niestety nie mam już ani jednego zdjęcia. Odkąd ją nabyłem nigdy nie mi ała mocy jak powinna. Turbo raz było raz nie było. Wyprodukowana w 1995r śmigała ze mną ze 2 lata do momentu mojego zagapienia się /emoticons/sad@2x.png 2x" title=":(" width="20"> i wjechałem w tył auta przede mną. Sprzedałem ją za grosze... Nadszedł czas na szukanie następczyni. W planach był ekonomiczny sedan z LPG i koniecznie z Bose. Znalazłem granatową w opolu. Po 10 godzinach w pociągu dotarliśmy na miejsce.Po oględzinach na stacji kontroli pojazdów i kilku kilometrowej przejażdżce pojechaliśmy dobić targu. W ten sposób stałem się posiadaczem tej jedynej GRANATOWA OMEŻI by SZARY od razu zamontowałem tuningowy grill z aledrogo który z czasem się rozleciał Info vehicule ModelV94 OMEGA-B Model Code0VS69 Made23.08.2000 Type bodyF69 MotorZ22XE The engine number31003110 Transmission VIN Decoding W0L General Motors 0 Not Special Vehicle V Omega B Omega F69 4 Door Saloon 1 2001 1 Russelsheim serial 015585 COVER,FLOOR INNER,STANDARD EXTERIOR PAINT,SEE MODEL CATALOGUE FOREWORD PAINT CHART INTERIOR-BLACK BODY INTERIOR TRIM-BLACK ELECTRICALLY OPERATED WINDOWS,FRONT ELECTRICALLY OPERATED WINDOWS,REAR UP TO YEAR 2000 LAUNCHED MODELS = SPORT SEATS, FROM YEAR 2000 LAUNCHED MODELS = COMFORT SEATS FOR DRIVER AIR BAG FOR PASSENGER AIR BAG REAR SEAT,SPLIT COLLAPSIBLE FOR SIDE AIR BAG,LH FOR SIDE AIR BAG,RH BELT,REAR SEAT,CENTER,3 POINT HEAD RESTRAINT,REAR,CLOTH,FULL DOOR LOCK,WITH REMOTE CONTROL USED WITH REMOVABLE CARGO RESTRAINT HEAD RESTRAINT,REAR,CLOTH,CENTER ORNAMENTATION,ALUMINIUM AIR CONDITIONING FOR ELECTRONIC AIR CONDITIONING READING LAMP,REAR DOOR LAMP HEADLAMP WASHER SUN ROOF,TRANSPARENT,ELECTRIC COVER,MIRROR HOUSING,O/S,PAINTED BOX,DEPOSIT,FLOOR,FRONT VISOR,SUN,WITH ILLUMINATED MIRROR,PASSENGER VISOR,SUN,WITH ILLUMINATED MIRROR,DRIVER SIDE AXLE RATIO 4.22 ALTERNATOR,100AMP 22 PETROL ENGINE LEFT HAND DRIVE MANUAL TRANSMISSION,5 SPEED FOR TILTING STEERING COLUMN POWER STEERING, NON-VARIABLE RATIO WHEEL,ROAD,ALUMINIUM,71/2JX17 EQUIPMENT,EUROPEAN UNION STEERING WHEEL,LEATHER EMISSION,EEC 05 TYRES,235/45 R17-94W MANUFACTURED IN RUESSELSHEIM TRIM PANEL,INNER,STRIPPED FRONT FOGLAMP HEADLAMPS,XENON BATTERY,66AH HORN,FANFARE RADIO AM/FM STEREO,SEEK,MULTI CD,ETR,NAVIGATION,FADER LAMP,AIR VENTS MULTI-FUNCTION DISPLAY,VAT3 DISPLAY,NAVIGATION SYSTEM SPEAKER,8 BOSE PROTECTION WAX,DELETE FOR STEERING WHEEL RADIO OPERATION LETTERING,LATERAL,DELETE TRIM,CLOTH,SPORT,VARIANT 2 NAMEPLATE,SPORT SOUND PACKAGE FOR ADDITIONAL ONSTAR OR NAVIGATION SYSTEM PARTS FOR GERMANY LOWERED SPORTS CHASSIS NOZZLE,WASHER,HEATED SENSOR,RESTRAINT SYSTEM,LH PAINT,TWO COAT Przedstawiam listę modyfikacji: Po bardzo długich poszukiwaniach znalazłem mój ori zderzak Irmschera. Niestety w stanie wręcz agonalnym ale lepsze to niż laminat /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20"> halogeny profesjonalnie odnowione tutaj w trakcie reanimacji i pierwsza przymiarka podkładzik tak to wygłądało zaraz po złożeniu do kupy Moim zdaniem PETARDA /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> A tak Omeżi prezentuje się w doborowym towarzystwie Lecimy dalej Delikatny akcencik pasujący do alu wnętrza w miejsce standardowych łopat wpadły 18" RH ZW6 Prestige i od razu widać co brakuje... dystansu i gleby. międzyczasie klapa na gładko nowy tymczasowy tłumiczek Montaż spryskiwaczy lamp lusterko Fotochromatyczne z diodą czeka na montaż zmodyfikowałem fabryczny grill na sztukę aby był zaśwital pomysł na ciemne tylne lampy Koszt operacji 10 zł /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> ale jak oko cieszy z rozpędu halogeny obskoczyłem kiedy przyjechały dystanse i sprężyny od razu je zamontowałem na tył dystans 3 cm i sprężyny irmscher na przód eibach i 2 cm dystansu no i oczywiście poliuretany od olkusza Kolejny fant ori lotka Irmscher przymiarka podkładzik lakierek montaż Taki efekt @rafke załatwił kolejny fant po małej modyfikacji wjechał pod omkę w całości tu przymiarki coś zaczęło cykać jak rano odpalam winowajca pęknięty kolektor. @PanKaretka przyszedł z pomocą wypiaskowałem go i oddałem do szlifowania powierzchnie styku z silnikiem bo okazało się że kolektor troszkę był wykręcony. tak to wygląda po tym zabiegu Kierownica Irmscher jest w malowaniu przymiarka gałki Steinmetz razem z @ProxX... ale jednak Irmscher to Irmscher więc zakupiłem to tutaj kolejny element układanki x4 szt. dzięki cynkowi od @rafke zwykłe fotele zamieniłem na pełne recaro w skórach i grzaniem mam fotele i kanapę czas modzić boczki montaż tylnej półki oklejonej skórą + roletka zdobycz pionowa butla LPG i troszkę porządku pod maską zakupilem od Michała bielszy zbiorniczek wyrównawczy jednak po położeniu obok mojego zrezygnowałem z jego montażu z wiadomych przyczyn... Foty całokształtu Thumbs.db Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 ladna sztuka i fajnie indywidualnie zrobiona jak dla mnie tylko hak i grill i bedzie malina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Troche pracy Cię kosztowała, ale widać efekty tylko nie zakładaj tych stalówek już Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProxX Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Jest i ona Omeżi przejdzie jeszcze wiele modyfikacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 U widzę że też sporo włożone w Ome Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 Teraz plan na hydrografikę pod maską Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Lubię bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 I to jest bardzo dobry plan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 4 godziny temu, technik napisał: Troche pracy Cię kosztowała, ale widać efekty tylko nie zakładaj tych stalówek już Stalówki mają swój urok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Mają, ale dopiero jak są jakoś pomalowane I zdecydowanie nie jak są poszerzone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 4 godziny temu, Szary napisał: Teraz plan na hydrografikę pod maską Ale pod maska? Czy silnik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 Osłonę chłodnicy, obudowę filtra powietrza i pudełko na bezpieczniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Też nad tym myślałem bo można ładnie komorę ożywić :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 W skórę węża Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 Sobie zrobie kamuflaż/piksele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Widać dużo pracy włożyłeś już w to auto . Tak trzymać. Jedynie hak trochę psuje całokształt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 Hak na siebie zarabia więc proszę się od niego odczepić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Chyba doczepic :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 13 minut temu, Grabarz napisał: Chyba doczepic :-P Nie pij więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Już dzisiaj możemy normalnie porozmawiać :-D BTW ta półka obszyta skóra perforowana mnie się bardzo podoba :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 To jest jeden z moich tapicerskich smaczków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 Kwestia czasu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 15 godzin temu, Szary napisał: Hak na siebie zarabia więc proszę się od niego odczepić Tez tak myślałem . bo jakby był zbędny zapewne z miejsca zostałby usunięty. Ewentualnie odpinany były idealnym rozwiązaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 On jest odpinany ori gm tylko brak kluczy. Niebawem do ślusarza zawitam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts