ProxX Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Witam. To zacznijmy od początku. Jakieś 4 lata temu kupiłem swoją pierwszą omege b 3.0 w automacie, przeszła u mnie kilka modyfikacji przez 1,5 roku i zachciało mi się wersji poliftowej koniecznie w pakiecie irmschera i z kołami Steinmetz Competition z 10j na tyle. No i znalazłem 3.0 w manualu, bodykit irmschera jeden telefon i na następny dzień była u mnie. Pierwsze co auto poszło do besta na mały przegląd i wymianę tuleji, oleju i rozrządu Po wymianach wszystkiego co niezbędne, zaczęły się modyfikacje, a mianowicie : *wymiana zderzaka z dokładką na zderzak Irmschera (Dzięki Immo mimo, że leżał rok w kartonie) *wymiana półki na książki irmschera na lotkę Irmschera, z czym wiązała się zmiana klapy * zmiana lamp na ori dymione Później jeszcze doszły takie dodatki jak : * grill Steinmetz *felgi Steinmetz St3 i 16" wymienione odpowiednio na Steinmetz Competition na lato 2x8,5 i 2x10j na zimę 4x8,5 , oczywiście 18" *kierownica Steinmetz Raid oryginał. *Lusterka Steinmetz *Gałka Steinmetz *Dywany Steinmetz *Rygle Irmschera *Welur zmieniony na jasną skórę. * wydech Mantzel z kwasówki zakończony duplexem i RM01 w miejsce katów * lampy na bixenon FX-R 3.0 3" wraz z Listwą DRL Auto mimo wymian koniecznych i oczywistych przeszło przeszczep podszybia, po czym zostało wysłane do lakiernika. Omega została pomalowana na kolor LC9X z palety VW. Obecnie prezentuje się tak : Oraz w wersji Zima Co czeka jeszcze w garażu na montaż? Międzyinnymi: dyfer 4.22 ze szperą, zawieszenie gwintowane KW, rozporka, hamulce brembo 6 tłoczkowe, głośniki morele tempo 6 i wzmacniacz Rodek, listwy na progi Steinmetz, nakładki na pedały Steinmetz, blenda Steinmetz, butla stojąca w koło zapasowe. Dodatkowo plan na przyszłość to przyciemnić i wygłuszyć. I to by było chyba na tyle resztę dopiszę kiedy indziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 No pamie, kosmos jest:) Jedyne co mi sie nie podoba to sposób w jaki pomalowałeś stz-y. Ale ja nie lubie czarnych felg. Jako całość jest meeeega! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 W końcu zobaczyłem troszkę więcej zdjęć tego cacka No i trzeba przyznać że jeden z lepszych projektów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProxX Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 4 minuty temu, skit napisał: No panie, kosmos jest:) Jedyne co mi sie nie podoba to sposób w jaki pomalowałeś stz-y. Ale ja nie lubie czarnych felg. Jako całość jest meeeega! Takie kupiłem i nie przemalowałem, docelowo przez zimę będą zrobione na srebrno plus polerowany rant. 8 minut temu, skit napisał: No panie, kosmos jest:) Jedyne co mi sie nie podoba to sposób w jaki pomalowałeś stz-y. Ale ja nie lubie czarnych felg. Jako całość jest meeeega! Takie kupiłem i nie przemalowałem, docelowo przez zimę będą zrobione na srebrno plus polerowany rant. 8 minut temu, Ricardo napisał: W końcu zobaczyłem troszkę więcej zdjęć tego cacka No i trzeba przyznać że jeden z lepszych projektów Dzięki wielkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek12 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Ładnie Panie idziesz Gdzie i za ile wyrwales gwinta KW?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafke Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Jeden z ciekawszych polskich projektow !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Kosa twoja omka. Kiedy ten gwint zapodasz? widzę że Granatowa Omeżi się załapała na focię 5 godzin temu, misiek12 napisał: Ładnie Panie idziesz Gdzie i za ile wyrwales gwinta KW?? od razu uprzedzam że jak Adrianowi się gwint znudzi to ja pierwszy w kolejce jestem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Piękna... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProxX Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 11 godzin temu, misiek12 napisał: Ładnie Panie idziesz Gdzie i za ile wyrwales gwinta KW?? Gwint za grosze z dwa lata temu na Olx. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się to poskładać do końca plan na 2016. Jak jestem w Koszalinie to z Kubą (Szarym) zawsze coś zmodzimy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 dzisiaj zobaczyłem jeszcze raz zdjęcia w twoim temacie na kompie i powiem ci ze jest piekna.... caloksztalt miazdzy duplex zaje tylko grill irmiego by się przydal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Jak nie będziesz chciał gwintu to chętnie odkupię. Tyłek jest świetny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek12 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Ale kładz ja na tym gwincie bo koza jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Ty chyba kozy nie widziałeś:-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek12 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 6 minut temu, Grabarz napisał: Ty chyba kozy nie widziałeś:-P Nie chce widzieć graba nie chce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Zmartwie cie niedawno w łodzi na spocie pod lidlem widziałeś :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Czasami się zastanawiam, gdzie można takie cuda kupić jak nakładki Steinmetz itd. Ale jak widać dla chcącego nic trudnego . Pewnie na żywo robi jeszcze większe mega wrażenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 O Monday, January 04, 2016 at 12:33, ProxX napisał: Gwint za grosze z dwa lata temu na Olx. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się to poskładać do końca plan na 2016. Jak jestem w Koszalinie to z Kubą (Szarym) zawsze coś zmodzimy Musiałeś dać fotę jak ci nurkuje w bagaju? O Monday, January 04, 2016 at 15:45, patryk2828 napisał: Jak nie będziesz chciał gwintu to chętnie odkupię. Tyłek jest świetny! Panie. Po ten gwint to ja na czele kolejki stoje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 4 minuty temu, Szary napisał: Panie. Po ten gwint to ja na czele kolejki stoje To powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 A co tam modzone w bagaju?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 O ile dobrze pamiętam to roletkę mu montowałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProxX Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 5 godzin temu, Szary napisał: O ile dobrze pamiętam to roletkę mu montowałem o ile dobrze pamiętam to kostkę zmieniałeś ,żeby działała zamontowana już była Teraz na wiosnę wezmę się za bagażnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 4 godziny temu, ProxX napisał: o ile dobrze pamiętam to kostkę zmieniałeś ,żeby działała zamontowana już była Teraz na wiosnę wezmę się za bagażnik W sensie sprzątanie? :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 a moze zabudowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 aaa co ja mysle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProxX Posted June 5, 2016 Author Share Posted June 5, 2016 Graty Steinmetz prawie wyprzedane, zmiana koncepcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts