Kissiel00 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Siemka, ostatnio pojawił się problem "wolno spadających obrotów". Czasem po dadaniu gazu/przegazówce obroty wolno spadając wręcz pozostając na jednym poziomie. Nie miałem okazji jeszcze zająć się sprawą ponieważ jestem w trakcie innych prac przy omedze. Po uszczelnieniu pokryw zaworów i myciu pozostałości oleju zauważyłem iż przy mokrym EGR-rze pojawiają się w pozostałościach wody bańki (powietrze) nasilające sie przy gazowaniu. Czy dobrze myśle iż egr ma przedmuchy i jest winny wolno spadających obrotów i najlepiej zaślepić całe to ustrojstwo ??. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Hmmmm. Albo mam jakieś braki w wiedzy, albo coś pomysliles /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> W omie jest mokry egr? Możesz cyknąc fotę skąd ci te bąbelki lecą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kissiel00 Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 nie nie poprostu przy myciu silnika z oleju jak woda była na egr auważyłem bąbelki z okolic zaznaczonych na foto : Generalnie zaślepiłem już go i wróciło wszystko do normy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Czyli ci po prostu uszczelkę wydmuchało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenol89 Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 ja tez mialem blad EGR ale kupilem nowy w DE i spokoj koszt okolo 40Euro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts