robert_ldz Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 To może i w końcu ja Na początek krótka historia moich Omeg. 2009 Omega A 2,0 2011 Również Omega A. Tym razem Kombi 2,6 2012 Przesiadka na Omegę B kombi 2,0 16V To właśnie były moje byłe. Wreszcie czas na obecną zakupioną w maju 2014 Omega B 2,5 V6 automat, sedan. Bardzo broniłem się przed kupnem auta z automatem ale, że na rynku nie było ofert spełniających moje kryteria wśród aut z manualem musiałem zrobić przesiadkę na inwalidę... czego w sumie nie żałuję Tak wyglądała zaraz po zakupie. Rocznik 99. Wersja na 100 lat Opla. W wyposażenia chyba wszystko poza webasto i skórami. Pierwsze 2 tygodnie jeździłem jak kupiłem a później się zaczęło. Po pierwsze do auta wpadły skóry. i na początek tylny zderzak od polifta wraz z lotką Irmiego. Przekopując różne ogłoszenia znalazłem jedno które bardzo mnie zaciekawiło. Jeden telefon, biegiem do auta i wycieczka gdzieś za Radom. Skutkiem czego wróciłem z ładnym ładunkiem mianowicie pakietem Irmiego czyli zderzaki przód i tył oraz listwy progowe. I w tedy dopiero się zaczęło. Auto na 2 miesiące trafiło do garażu. Po pierwszym miesiącu wyglądało tak: Międzyczasie kompletowanie reszty gratów. Przyjechały wałki od 3,0 aludekle z Vectry i kiermanka Irmiego w karbonie do kompletu z resztą wyposażenia bo tylko kiery brakowało. Po dwóch miesiącach postoju auto w końcu wyjechało. Początkowo na tycich felgach z którymi auto zostało kupione. Więc trzeba było szukać czegoś innego. Skutkiem owych poszukiwań był zakup 18tek z parapetem 10 cm. Na tym zakończył się pierwszy etap prac mających na celu poprawę wizualną aby auto jakoś wyglądało w drodze do ślubu. Następny etap to prace nad mechaniką. Zostawiłem to na później z racji że stan techniczny auta nie wymagał interwencji w pierwszej kolejności. C.D.N... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Te pierwsze Be miała ciekawe koła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 3 minuty temu, technik napisał: Te pierwsze Be miała ciekawe koła Na zime idealne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 6 minut temu, technik napisał: Te pierwsze Be miała ciekawe koła Mas Italy modelu nie pamiętam, na dwa rozstawy śrub. Poza rozmiarem wzór był mega jak dla mnie. Szukałem ich w większym rozmiarze ale nawet 15 było ciężko znaleźć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 5 minut temu, patryk2828 napisał: Na zime idealne. to jeszcze zależy od ET ale pomijam wszystkie parametry i chodzi mi tylko o wygląd nie widziałem jeszcze takiego alu na omci, coś innego niż STZty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 ale miałeś piękne omki A zazdroszczę. Srebrna B w pakiecie też sroga tylko jeden szczegół przykół moją uwagę wlew lpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 No niestety wlew lpg został gdzie był bo w przytarganym zderzaku już była dziura. Jest na tapecie zderzak bez wlewu więc może będę zmieniał ale to na razie pozostaje w sferze przyszłościowych planów na przyszłość. Na razie czarny korek będzie prawdopodobnie zrobiony pod kolor auta Tymczasem małe uzupełnienie opisu auta. W grudniu 2014 przy okazji robienia rozrządu poszły wałki z 3.0 i aludekle. Kolejny etap... Gleba. Wiosna 2015. Auto dostało springi FK i komplet amorów KONI. Obecnie, no może prawie bo zdjęcie robione 3-4 mieś temu auto prezentuje się tak Od strony wizualnej jedyne co się zmieniło w tym czasie to z auta zniknęły lepy OKP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Mma nadzieje że niedługo sie pojawia lepy OE:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 No ja też mam taką nadzieję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Jak będą to i ja założe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 w miedzy czasie tych wszystkich prac moją oma tez witała w garażu u roberta na modyfikacjach i bedzie trza może sie skusic cosik napisać,a na nowe lepki też czekam:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 5 minut temu, motyl81 napisał: w miedzy czasie tych wszystkich prac moją oma tez witała w garażu u roberta na modyfikacjach i bedzie trza może sie skusic cosik napisać to masz na zachętę żeby ci łyso było, że wszyscy mają swojego temata a Ty nie. Aaa sorry Ulter jeszcze nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 pewna sobota jak to ulter wpadł mi pod maske i zrobił konkretną robote Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 Bo jego tylko do garażu wpuścić i się odwrócić na minutę a zaraz zacznie coś rozbierać i modzić... Normalnie jakiś niebezpieczny typ. Mówie wam chopy uważajta na niego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 hehe on z przodu walczył a ty z tyłu z lotka irmiego i robota poszła jak po maśle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 siemasz robert juz sie zastanawialem co sie z toba stalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 3 godziny temu, Grabarz napisał: siemasz robert juz sie zastanawialem co sie z toba stalo Jak widać żyje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 A dlaczego miał bym nie żyć? Małżonce jeszcze aż tak bardzo nie podpadłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 No ale tyle czasu śladu po tobie nie było :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 Bo na OKP nie wchodziłem od 2 miesięcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 No właśnie zauważyłem :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grucha Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 poza dymem to nic nie straciles Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Belkę klubowicza :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alley Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 14 godzin temu, patryk2828 napisał: Jak będą to i ja założe. Jo jo sciagaj te co ci nalepilem bo wioche siejesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Robert odrodził się na nowo na nowym forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts