iraises Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Witam Mam problem z nawiewem ponieważ z prawej strony wieje mi zimnie powietrze. Czy może ktoś wie co jest do wymiany/naprawy i jak się do tego dobrać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Jak na moje to siłownik prawej klapki mieszającej nie działa, albo sama klapka. Jak masz mozliwosc podpiecia op-coma to mozesz sprawdzic czy siłownik dziala. Możesz tez wyjąc schowek i powinno być widać ten siłownik i cięgno(siłownik będzie pod taką czarną plastikową osłonką) Tu masz fotę co jest mniej więcej gdzie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iraises Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 Szczerze mówiąc myślałem że nie da rady tego sprawdzić op-comem spróbuje go podpiąć dzięki za rade /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Albo najzwyczajniej cięgno się odpięło. U mnie się tak zrobiło tylko nie pamiętam na którym silniczku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 U mnie powodem zimnego nadmuchu było zeżarte podszybie /emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iraises Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 Podpiołem techa i wszystkie systemy sprawne ,czyli być może, że spadło cięgno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 raczej tak, wyjmij schowek i obczaj live czy siłownik chodzi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 A ja mam inny problem. Zawsze mam ustawioną temp. tak na 25 stopni. Czasami po dłuższej jeździe z nawiewów zaczyna lecieć chłodne powietrze. Zmieniając na "HI" leci oczywiście ciepłe. Zaznaczam, iż nie dzieję się to zawsze. Tak wiec mam zimno lub gorąco. Po zgaszeniu auta i odpaleniu na drugi dzień wszystko jest ok. Czy to może być kwestia jakiś klapek, czy samej elektroniki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grucha Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Godzinę temu, pawelino87 napisał: A ja mam inny problem. Zawsze mam ustawioną temp. tak na 25 stopni. Czasami po dłuższej jeździe z nawiewów zaczyna lecieć chłodne powietrze. Zmieniając na "HI" leci oczywiście ciepłe. Zaznaczam, iż nie dzieję się to zawsze. Tak wiec mam zimno lub gorąco. Po zgaszeniu auta i odpaleniu na drugi dzień wszystko jest ok. Czy to może być kwestia jakiś klapek, czy samej elektroniki ? u ciebie jest panel klimatronika do wymiANY,czujnik temperatury sie skonczyl,przerabialem w swoje bee u siebie to dwa razy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Możliwe, że przez zawór trójdrożny tak się dzieje. Mam dokładnie to samo. W zeszłym roku zmieniałem zawór bo ze starego się lało i na szybko zakładałem urzywkę pierwszą lepszą jaką miałem na stanie byle nie cieknącą. Sprawdziłem podciśnienia, przewody, silniczki itp. Podpinałem pod kompa i wszystko ok. a świrowanie z temperaturą nadal czasami występuje. Wystarczy że wezmę na 5 sek. na HI i znów zejdę na 24-25 stopni i znów jest na jakiś czas spokój. Może trójdrożny już nie utrzymuje podciśnienia i się po jakimś czasie przymyka. 5 minut temu, Grucha napisał: u ciebie jest panel klimatronika do wymiANY,czujnik temperatury sie skonczyl,przerabialem w swoje bee u siebie to dwa razy Myślisz? To muszę przekopać garaż bo jeszcze ze 2 panele chyba mam. Przełożę jutro i zobaczę czy to coś da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 jak cos jeden panel dla mnie /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> bo na hi grzeje a jeden stopien w dół i juz zimno:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grucha Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 u mnie bylo to tak,prez godzine spoko,nagle zaczyna walic zimnym,przeskok tempreatury o kilka stopni,znow wracam powiedzmy do 25 i okey,za chwile znow zimne i tak w kolko.Na hi caly czas spoko,wkoncu doczytalem,ze w tych panelach sie zimne luty robia i padaja te czujnik i wiatraczki w nich,sprawdzcie sobie jeszcze iwatraczek czy chodzi,jesli tak to na 99 prcent panel /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20"> bronek tak mi 3 panele slal i w koncu 3 zabanglal.Oczywiscie bledy skasowac klimatronika po wymianie jesli sa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 A ty coś już miałeś z ogrzewaniem chyba. Co to się działo co robiłeś u mnie pod garażem jak na mnie czekałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 O 3.01.2016 at 22:10, robert_ldz napisał: A ty coś już miałeś z ogrzewaniem chyba. Co to się działo co robiłeś u mnie pod garażem jak na mnie czekałeś? woda w podszybiu i zwarcie miałem,witarak od nawiewu mi dmuchał non stop:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Ano fakt /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Wiedziałem, że coś z nawiewami ale nie pamiętałem co to było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuodeck Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Woda w podszybiu to zło Nawet po zamknięciu auta mi chodziła dmuchawa. To była nierówna walka /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iraises Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 Wielkie dzięki za pomoc w rozwiązaniu problemu, spadła mi tylko kotwiczka. /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 21 godzin temu, wuodeck napisał: Woda w podszybiu to zło Nawet po zamknięciu auta mi chodziła dmuchawa. To była nierówna walka /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> ja wyjąłem bezpiecznik ,odkorkowałem spływ ,wyschło i wszystko wróciło do normalności:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuodeck Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Jak już do tego doszedłem to też tak zrobiłem /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Siema pany.... taki mały mam problemik, klima manual... ustawione tylko na szyby a dmucha ze wszystkich kratek Żeby dmuchało tylko na szyby muszę pozamykać inne kratki. Coś gdzieś spadło?? O co chodzi?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts