Jump to content

Nawiew

iraises

Recommended Posts

Jak na moje to siłownik prawej klapki mieszającej nie działa, albo sama klapka. Jak masz mozliwosc podpiecia op-coma to mozesz sprawdzic czy siłownik dziala. Możesz tez wyjąc schowek i powinno być widać ten siłownik i cięgno(siłownik będzie pod taką czarną plastikową osłonką) Tu masz fotę co jest mniej więcej gdzie:

55382a0947d3.jpg

raczej tak, wyjmij schowek i obczaj live czy siłownik chodzi:)

A ja mam inny problem. Zawsze mam ustawioną temp. tak na 25 stopni. Czasami po dłuższej jeździe  z nawiewów zaczyna lecieć chłodne powietrze. Zmieniając na "HI" leci oczywiście ciepłe. Zaznaczam, iż nie dzieję się to zawsze. Tak wiec mam zimno lub gorąco. Po zgaszeniu auta i odpaleniu na drugi dzień wszystko jest ok. Czy to może być kwestia jakiś klapek, czy samej elektroniki ?

Godzinę temu, pawelino87 napisał:

A ja mam inny problem. Zawsze mam ustawioną temp. tak na 25 stopni. Czasami po dłuższej jeździe  z nawiewów zaczyna lecieć chłodne powietrze. Zmieniając na "HI" leci oczywiście ciepłe. Zaznaczam, iż nie dzieję się to zawsze. Tak wiec mam zimno lub gorąco. Po zgaszeniu auta i odpaleniu na drugi dzień wszystko jest ok. Czy to może być kwestia jakiś klapek, czy samej elektroniki ?

u ciebie jest panel klimatronika do wymiANY,czujnik temperatury sie skonczyl,przerabialem w swoje bee u siebie to dwa razy

Możliwe, że przez zawór trójdrożny tak się dzieje. Mam dokładnie to samo. W zeszłym roku zmieniałem zawór bo ze starego się lało i na szybko zakładałem urzywkę pierwszą lepszą jaką miałem na stanie byle nie cieknącą. Sprawdziłem podciśnienia, przewody, silniczki itp. Podpinałem pod kompa i wszystko ok. a świrowanie z temperaturą nadal czasami występuje. Wystarczy że wezmę na 5 sek. na HI i znów zejdę na 24-25 stopni i znów jest na jakiś czas spokój. Może trójdrożny już nie utrzymuje podciśnienia i się po jakimś czasie przymyka.

5 minut temu, Grucha napisał:

u ciebie jest panel klimatronika do wymiANY,czujnik temperatury sie skonczyl,przerabialem w swoje bee u siebie to dwa razy

Myślisz? To muszę przekopać garaż bo jeszcze ze 2 panele chyba mam. Przełożę jutro i zobaczę czy to coś da.

u mnie bylo to tak,prez godzine spoko,nagle zaczyna walic zimnym,przeskok tempreatury o kilka stopni,znow wracam powiedzmy do 25 i okey,za chwile znow zimne i tak w kolko.Na hi caly czas spoko,wkoncu doczytalem,ze w tych panelach sie zimne luty robia i padaja te czujnik i wiatraczki w nich,sprawdzcie sobie jeszcze iwatraczek czy chodzi,jesli tak to na 99 prcent panel :P/emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20"> bronek tak mi 3 panele slal i w koncu 3 zabanglal.Oczywiscie bledy skasowac klimatronika po wymianie jesli sa

O 3.01.2016 at 22:10, robert_ldz napisał:

A ty coś już miałeś z ogrzewaniem chyba. Co to się działo co robiłeś u mnie pod garażem jak na mnie czekałeś?

woda w podszybiu i zwarcie miałem,witarak od nawiewu mi dmuchał non stop:P

21 godzin temu, wuodeck napisał:

Woda w podszybiu to zło amen.gif

Nawet po zamknięciu auta mi chodziła dmuchawa. To była nierówna walka :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20">

ja wyjąłem bezpiecznik ,odkorkowałem spływ ,wyschło i wszystko wróciło do normalności:P

• 9 months later...

Siema pany.... taki mały mam problemik, klima manual... ustawione tylko na szyby a dmucha ze wszystkich kratek mysli.gif Żeby dmuchało tylko na szyby muszę pozamykać inne kratki.  Coś gdzieś spadło?? O co chodzi??