Uszaty Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 A więc widziałem że pod prezentacją Omy kolegi @Famul zaczęła się mała dyskusja na temat tulei wahacza....sam jako tako stoję przed wymianą i zastanawiam się bo różne opinie słyszałem na temat PU z Olkusza. Teraz nie wiem czy własnie w nie zainwestować czy pomyśleć nad również polecanym lemforder-em. Z góry dzięki za odpowiedź /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Ja u siebie wrzuciłem Olkusza i jest supe. Podobno w początkach produkcji był problem z pekającymi wahaczami, ale to podobno przeszłość. Wiele osób jeżdzi na PU i nie słyszałem żeby ktoś był niezadowolony. Kolega motyl kupił 2-3 lata temu omege z PU( nie wiem jak długo juz tam siedziały) i nic się z nimi nie dzieje. Ja bym się nie zastanawiał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uszaty Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 No właśnie jako tako te pękające wahacze mnie przerażają.... Zdań tyle co użytkowników jednego czy drugiego typu /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Zobaczymy trzeba będzie coś niedługo założyć i obserwować co się dzieje. W teorii niby nie jest najgorzej ale też nie chce czekać do ostatniej chwili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alley Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Już nie ma, są poprawione. Nawet ośmieliłem się i w thesisa na duże banany zostały wsadzone PU twardsze niż normalnie. Regenerowałem też sworznie o twardszym osadzeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 8 godzin temu, skit napisał: Kolega motyl kupił 2-3 lata temu omege z PU( nie wiem jak długo juz tam siedziały) i nic się z nimi nie dzieje. Ja bym się nie zastanawiał. Poprawka. 1,5 roku temu. W czerwcu 2014. Niecałe 2 miesiące po mnie. Z tego co oglądałem auto przy zakupie to po stanie śrub i samych tulei już od jakiegoś czasu tam siedziały. Motyla szwagier kupił Nubirę która kiedyś jeździła w klubie Daewoo też z tulejami PU. Tam widać że już długo auto na nich jeździ i zero luzów i problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uszaty Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 Okey dzięki za wasze opinie. Będę miał to na uwadze przy zakupie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Latam na poliuretanach z olkusza już prawie rok i polecam z czystym sumieniem. Nastąpiła diametralna zmiana prowadzenia auta na plus. wręcz czuć kamyczki na podłożu. Moim zdaniem nie ma minusów takiego zabiegu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alvin Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Myślę, że warto, też dałem się przekonać do zakupu i dzisiaj zamawiam. Trwałość to przede wszystki , no i cena też jest atrakcyjna, bo za 200zł z wysyłką masz komplet 4 gum. a jeśli o landfordera chodzi to po zniżkach zaśpiewali w Inter Cars 92zł za sztukę (tuleja duża) i 54zł sztuka (tuleja mała). Koszt roboty ten sam, więc po co przepłacać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 14 minut temu, Szary napisał: Nastąpiła diametralna zmiana prowadzenia auta na plus. wręcz czuć kamyczki na podłożu. No to za ze swoim zawiasem chyba się nie zdecyduję na PU. I bez tego na letnich kapciach czuję kamyczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Ja mam z przodu sprężyny eibach z tyłu irmscher do tego te poliuretany i jest perfect. Nigdy w życiu gwintu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kissiel00 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Dokładnie ja również mam cały przód na PU z olkusza dodatkowo nowe amory "bilsztajna", sprężyny -40 + rozpórka i samochód jedzie jak po torach przy całkiem sporym komforcie /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> polecam ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_ldz Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 U mnie są springi FK z amorami KONI. Całe szczęście, że przód ma regulowaną twardość bo te springi są pioruńsko twarde. Po rozkręceniu na 25% mniej więcej jako tako da się przód przycisnąć. Za to po skręceniu amorów na 100 % można po masce skakać i nawet milimetra się nie ugną. Na autostrady bajka. Idzie jak po szynach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Zdecydowanie Olkusz, latam już 2 lata na PU od nich i już nigdy nie założę nic innego, chodź zawias mam twardy bo spring HR + amory technixa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Nie założysz nic innego bo nie będzie takiej potrzeby. Omega się rozleci a tuleje ci zostaną /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olgierdo Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 szary nie do konca - moje male (tylne) juz zaczynaja puszczac /emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szary Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 jeszcze nie spodkałem się ze zużytymi poliuretanami. z chęcią to zobacze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZbyszekB95 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Śmigam 2.5roku na PU i nadal 0 luzu. U mnie siedzą 90sha starego typu i musiałem zmodyfikować trochę wahacz bo już 2 wahacze się połamały. Na wiosnę planuję na tył dać PU i przy okazji założę na przód założyć małą tulejke nowego typu dla bezpieczeństwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 2omy na olkuszu i jest git nie zastanawiaj się /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 co do olkusza dokładnie co raz wiecej pozytywnych opini , ja obecnie latam jeszcze na lemforder- ach , była wadliwa seria poli co do omeg przód . Kolega Piotr przerabiał nie dawno ten temat z olkuszem ale po zareklamowaniu produktu wycofali serie a Piotrowi wysłali nóweczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 O 2016-05-19 at 09:27, Łukasz napisał: co do olkusza dokładnie co raz wiecej pozytywnych opini , ja obecnie latam jeszcze na lemforder- ach , była wadliwa seria poli co do omeg przód . Kolega Piotr przerabiał nie dawno ten temat z olkuszem ale po zareklamowaniu produktu wycofali serie a Piotrowi wysłali nóweczki. dawno je poprawili pękały wachacze ale juz od dobrego roku sa git /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
benek95 Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Ostatnio napisałem do Olkusza że przez tuleje starego typu pękł mi wachacz w odpowiedzi dostałem żebym odesłał tuleje i wyślą nowe tuleje na których już niema tego problemu. I tak się stało ja odesłałem stare oni przysłali nowe wiec polecam tą firmę... :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Mam poliuretany u siebie w wachaczach, polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 3 godziny temu, lukaszxx1990 napisał: Mam poliuretany u siebie w wachaczach, polecam. ja rowniez polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 No to i ja polecam co by było wiecej poprzednia OMA też miała PU a teraz choc tuleje i wahacze miałem nowe to montowałem PU żeby mieć spokój. Najlepiej wciskać tuleje w oryginalne wahacze a nie w byle co za 5 dych... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbsmario Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Panowie mam pytanie. Czytając Wasze posty natknąłem się na różne firmy sprężyn. Jest mi to bliski temat ponieważ tył mocno mi przysiadł i chcę zakupić nowe. Jakiej firmy sprężyny polecacie? Mowa o fabrycznej wysokości nadwozia. Nie do końca czuję temat tulei. Czy przy okazji wymiany spręży dokupić poliuretanowe do tylnego wahacza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts