Skandal Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Witam. Mam takie pytania co do elektryki. Co dziwne wszystko padło na raz z dnia na dzień. -roleta nie reaguje na przycisk (Na krótko działa) -nie reaguje przycisk od alarmu (obok rolety), wcześniej migal po kliknieciu, teraz nic -przestały mrugac kierunki przy zamykaniu i otwieraniu auta z kluczyka, próbowałem działać ze schematami, ale nic z tego nie wyszło Ktoś może jest w stanie pomóc w tych tematach? Z góry dziękuję i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Sprawdź bezpiecznik 20. Odpowiada za roletę, alarm, grzane fotele i centralny zamek. Wiec pewnie albo sam bezpiecznik, albo coś na jego obwodzie..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skandal Posted March 23, 2017 Author Share Posted March 23, 2017 Niestety bezpiecznik cały Nie ma jeszcze jakiegoś przekaźnika w tym obwodzie? Tak jeszcze dodam, że te dwa przyciski nie świecą się w przeciwieństwie do innych (grzanie foteli świeci) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Nie widzę tam nic co mogłoby być wspólne dla tych elementów.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Nie widzę tam nic co mogłoby być wspólne dla tych elementów.... Może to wina wilgoci w samochodzie?Jakieś zwarcie gdzieś musi być... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skandal Posted March 25, 2017 Author Share Posted March 25, 2017 Ma ktoś może schemat rolety? Poszedłbym po kablach EDIT. Problem rozwiązany Po demontażu plastiku (oparcie lewej nogi) okazało się, że jedna z dwóch wtyczek schowanych pod owym plastikiem miała złamany zaczep i nie stykała, po szybkiej naprawie trytytką wszystko działa Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk737 Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 (edited) Witam. Mam problem z alarmem... w sumie to nie wiem czy w ogole mam alarm na desce jest przycisk alarmu na tylnej szycie bocznej jest alarm napisane ale nie wiem czy on działa. Jak to sprawdzić Edit. Omega b 99r Edited May 31, 2019 by Patryk737 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts