Sewerin Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Ja jeszcze nic nie ciągnąłem ponieważ gniazdko haka czeka na wymianie. 2.2TDI 120kucyków kombi Pochwalcie się co wy tam macie na haku w formie: Rodzaj Omegi Co na haku Jak ze spalaniem Ciekawy jestem bardzo jak spalanie wychodzi z przyczepą. Pozdro!Szerokości! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 2.2TDI 120kucyków kombi A co Ty drugi @Ulter z tym TDI? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted March 24, 2017 Author Share Posted March 24, 2017 DTI ;-) Jakoś mi coś się kiedyś tak pomyliło i zakodowało... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted April 4, 2017 Author Share Posted April 4, 2017 Moja ostatnio często lawetę ciągnie... Nie mogę obejrzeć fotki. Komunikat: Nie masz uprawnień, aby przeglądać tę stronę. Możliwe powody takiej sytuacji: Twoje konto może być zawieszone lub zablokowane. Możesz nie mieć uprawnień do oglądania tej strony. Twoje konto może być nieaktywne lub moderowane. (Prześlij ponownie kod aktywacyjny) Odwiedzono tę stronę wpisując jej adres bezpośrednio w pasek adresu przeglądarki zamiast użyć odpowiedniego formularza lub odnośnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Moja ostatnio często lawetę ciągnie... Nie mogę obejrzeć fotki. Komunikat: Nie masz uprawnień, aby przeglądać tę stronę. Możliwe powody takiej sytuacji: Twoje konto może być zawieszone lub zablokowane. Możesz nie mieć uprawnień do oglądania tej strony. Twoje konto może być nieaktywne lub moderowane. (Prześlij ponownie kod aktywacyjny) Odwiedzono tę stronę wpisując jej adres bezpośrednio w pasek adresu przeglądarki zamiast użyć odpowiedniego formularza lub odnośnika. Sprawdź teraz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted June 18, 2017 Author Share Posted June 18, 2017 Teraz fotkę widać :-) Mój hak jeszcze dziewiczy.Tzn za mojej kadencji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosakuba Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 2.5dti przyczepa 6m długa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Ja to tylko drobnicę. Szkoda Omegii Maks z 500 kg razem z przyczepką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted December 16, 2017 Author Share Posted December 16, 2017 Ja to tylko drobnicę. Szkoda Omegii Maks z 500 kg razem z przyczepką Foto nie widać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 Ja to tylko drobnicę. Szkoda Omegii Maks z 500 kg razem z przyczepką Foto nie widać... Na całym forum nie widać zdjęć.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino101993 Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 Z Kategorią B to nie poszalejesz z ciąganiem przyczepki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted December 17, 2017 Author Share Posted December 17, 2017 Ja to tylko drobnicę. Szkoda Omegii Maks z 500 kg razem z przyczepką Foto nie widać... Na całym forum nie widać zdjęć.... Słyszałem o przypadku ,że gościu pikapem typu Ford Ranger ciągnął na B przyczepę z łódką dość sporą. Przykleili mu mandat ok.5000zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 Ja to tylko drobnicę. Szkoda Omegii Maks z 500 kg razem z przyczepką Foto nie widać... Na całym forum nie widać zdjęć.... Słyszałem o przypadku ,że gościu pikapem typu Ford Ranger ciągnął na B przyczepę z łódką dość sporą. Przykleili mu mandat ok.5000zł. To chyba w ramach wykonywania transportu przez firmę. Osoba fizyczna by dostała z 500 zł za brak uprawnień pewnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino101993 Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 a może 5 klocka mandatu dostał za brak viatolla ?? Jazda bez uprawnień to tylko 500 PLN W razie co polecam się do targania różnego rodzaju żelastwa E mam na prawku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Omega 2.5v6 Benzynka z gaziorem Laweta długa, auto spokojnie daję radę. Co do spalania to nie wiem nie liczyłem, leje i jadę Żeby poruszać się z lawetą musisz mieć: - Uprawnienia min. B + E - 2 trójkąty ostrzegawcze, drugi do lawety/przyczepki (Popieprzony pomysł ale tak jest) - Jeżeli zespół pojazdu przekracza DMC 3,5t musisz się zaopatrzyć w viaTOLL Jak przelecisz takim zestawem pod bramkami z kamerą, bądź pewny że przyjdzie ci mandat. Tak samo jakbyś leciał pod bramkami bez kamery autostradą/ekspresówką a w pobliżu jest Inspekcja Transportu Drogowego to również bądź pewny że cię zgarną. Jeżeli chodzi o ten mandat 5000zł gdzie gościu dostał za poruszanie się z lawetą, to właśnie za brak viaTOLLa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Omega 2.5v6 Benzynka z gaziorem Laweta długa, auto spokojnie daję radę. Co do spalania to nie wiem nie liczyłem, leje i jadę Żeby poruszać się z lawetą musisz mieć: - Uprawnienia min. B + E - 2 trójkąty ostrzegawcze, drugi do lawety/przyczepki (Popieprzony pomysł ale tak jest) - Jeżeli zespół pojazdu przekracza DMC 3,5t musisz się zaopatrzyć w viaTOLL Jak przelecisz takim zestawem pod bramkami z kamerą, bądź pewny że przyjdzie ci mandat. Tak samo jakbyś leciał pod bramkami bez kamery autostradą/ekspresówką a w pobliżu jest Inspekcja Transportu Drogowego to również bądź pewny że cię zgarną. Jeżeli chodzi o ten mandat 5000zł gdzie gościu dostał za poruszanie się z lawetą, to właśnie za brak viaTOLLa A ja trochę nie na temat, jakie to są felgi co je masz w czerwonej Omedze ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Omega 2.5v6 Benzynka z gaziorem Laweta długa, auto spokojnie daję radę. Co do spalania to nie wiem nie liczyłem, leje i jadę Żeby poruszać się z lawetą musisz mieć: - Uprawnienia min. B + E - 2 trójkąty ostrzegawcze, drugi do lawety/przyczepki (Popieprzony pomysł ale tak jest) - Jeżeli zespół pojazdu przekracza DMC 3,5t musisz się zaopatrzyć w viaTOLL Jak przelecisz takim zestawem pod bramkami z kamerą, bądź pewny że przyjdzie ci mandat. Tak samo jakbyś leciał pod bramkami bez kamery autostradą/ekspresówką a w pobliżu jest Inspekcja Transportu Drogowego to również bądź pewny że cię zgarną. Jeżeli chodzi o ten mandat 5000zł gdzie gościu dostał za poruszanie się z lawetą, to właśnie za brak viaTOLLa A ja trochę nie na temat, jakie to są felgi co je masz w czerwonej Omedze ? http://forum.omegaelite.pl/showthread.php?tid=982 W pierwszym poście wszystko masz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 4, 2018 Author Share Posted February 4, 2018 Omega 2.5v6 Benzynka z gaziorem Laweta długa, auto spokojnie daję radę. Co do spalania to nie wiem nie liczyłem, leje i jadę Żeby poruszać się z lawetą musisz mieć: - Uprawnienia min. B + E - 2 trójkąty ostrzegawcze, drugi do lawety/przyczepki (Popieprzony pomysł ale tak jest) - Jeżeli zespół pojazdu przekracza DMC 3,5t musisz się zaopatrzyć w viaTOLL Jak przelecisz takim zestawem pod bramkami z kamerą, bądź pewny że przyjdzie ci mandat. Tak samo jakbyś leciał pod bramkami bez kamery autostradą/ekspresówką a w pobliżu jest Inspekcja Transportu Drogowego to również bądź pewny że cię zgarną. Jeżeli chodzi o ten mandat 5000zł gdzie gościu dostał za poruszanie się z lawetą, to właśnie za brak viaTOLLa Dzięki. To w przypadku z foto Viatol musi być co nie? Jak to kilka kursów w toku to pewnie też.Są jakieś jednorazowe opłaty czy jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Omega 2.5v6 Benzynka z gaziorem Laweta długa, auto spokojnie daję radę. Co do spalania to nie wiem nie liczyłem, leje i jadę Żeby poruszać się z lawetą musisz mieć: - Uprawnienia min. B + E - 2 trójkąty ostrzegawcze, drugi do lawety/przyczepki (Popieprzony pomysł ale tak jest) - Jeżeli zespół pojazdu przekracza DMC 3,5t musisz się zaopatrzyć w viaTOLL Jak przelecisz takim zestawem pod bramkami z kamerą, bądź pewny że przyjdzie ci mandat. Tak samo jakbyś leciał pod bramkami bez kamery autostradą/ekspresówką a w pobliżu jest Inspekcja Transportu Drogowego to również bądź pewny że cię zgarną. Jeżeli chodzi o ten mandat 5000zł gdzie gościu dostał za poruszanie się z lawetą, to właśnie za brak viaTOLLa Dzięki. To w przypadku z foto Viatol musi być co nie? Jak to kilka kursów w toku to pewnie też.Są jakieś jednorazowe opłaty czy jak? "- Jeżeli zespół pojazdu przekracza DMC 3,5t musisz się zaopatrzyć w viaTOLL" To co widać na foto przekracza 3,5t, więc powinien być już tu viaTOLL Jednorazowe opłaty masz tylko na autostradach np: A1 Rusocin (Pruszcz Gd) - Nowa wieś (Toruń), A2 Konin - Stryków, A4 Bielany (Wrocław) - Sośnica (Katowice) Są jeszcze A4 Katowice - Kraków i A2 Od Konina do granicy z gebelsem. Normalnie na drogach: krajowych i wojewódzkich (w niektórych przypadkach) musisz zaopatrzyć się w viaTOLL. Z tego co pamiętam to urządzenie dają ci za free, a płacisz tylko kaucje i ten hajs masz na viaTOLLu (Nie wiem czy jeszcze ten system działa bo dawno nie kupowałem, jak ktoś wie to niech się wypowie) http://213.25.68.37/tc/?lang=pl tutaj masz kalkulator, wklepiesz skąd dokąd chcesz jechać i masz czarno na białym ile zabulisz. A i pamiętaj nie jeździć na debecie przez bramki. Kolega tak jeździ na debecie lawetą i nic mu nie przyszło. Ja raz z Krakowa przeleciałem do Katowic A4 dużym i brakło mi 2zł, szefo zapłacił mandat 500zł bo leciałem pod bramką z kamerą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 5, 2018 Author Share Posted February 5, 2018 Dzięki za szczegółowe INFO. A jak z prawkiem B+E? Ciężko zrobić?Duże koszta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 10, 2018 Author Share Posted February 10, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts