mlody Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 po awarii forum, zakladam temat na nowo.. jest to moja trzecia omega, poprzednie byly: A diamant 2,6i automat i B 3.0 MV6 automat - foto: 2007r 2008r wiec przyszedl czas na polifta: po zakupie trzeba bylo poprawic sporo rzeczy, zawieszenie przednie, pomalowac zderzak przedni w kolor, poprawic tylne nadkole, zalozyc listwe na drzwi itd itd.. w miedzyczasie polerka lamp: do kompletu wymiana zarnikow i przetwornic - teraz to zaczelo swiecic dokupiona brakujaca oslona chlodnicy: wymiana wtryskiwaczy, regeneracja reduktora i regulacja lpg (foto brak) na parkingu ktos wjechal w bok, co przyspieszylo poprzednie plany o poprawkach lakierniczych drzwi w kolorze, blotnik juz polakierowany: zderzak po lakierowaniu naprawione tylne nadkole: i wszystko na aucie kilka najnowszysch fotek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Prawidłowa kolejność , prawdziwy pasjonat marki zaczyna od omeszki w A ja miałem w szt najpierw przed B Fajny egzemplarz ... zamierzasz coś modzić z nią ? posadzić by ją można i już by było fajnie i od tego by sie pewnie zaczęło A i jak ja to mówię nie zakrywaj tablic i tak Cie znajdziem BEZAWARYJNOŚCI !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 czy mi sie wydaje czy z tylu masz springi od kombi ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Fajny egzemplarz ... zamierzasz coś modzić z nią ? posadzić by ją można i już by było fajnie i od tego by sie pewnie zaczęło podziekowal, modzic nie zamierzam, mam druga zabawke do modzenia omega ma byc sprawna, wmiare wygladac i bezawaryjnie jezdzic, ale o tym za moment.. Grabarz czy mi sie wydaje czy z tylu masz springi od kombi ? dobrze ci sie wydaje plan jest zeby wrzucic cos nizszego, przynajmniej od sedana ale narazie mam inny problem z ktorym musze sobie poradzic.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 e tam zasieg widze ze masz dobry btw sluchasz kaset ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody Posted April 7, 2017 Author Share Posted April 7, 2017 Szukam sprawnej skrzyni automatycznej AR 25 DF Problem pojawil sie nagle, przy zmianie biegu z 2 na 3, skrzynia wraca do pierwszego biegu, po czym zostaje jedynka i dwojka lub wchodzi w tryb awaryjny i ma jeden bieg. Podstawiony drugi komputer/sterownik skrzyni - bez zmian. olej i filtr wymieniony, takze bez zmian. W misce nie bylo zadnych niepokojacych "rzeczy", olej zle nie wygladal, brudu przy magnesach bylo niewiele. Na zimnym sa wszystkie biegi i zmienia jak powinno. Zalaczam foto z bledami: Bledy udalo sie skasowac, ale przelozenie skrzyni bledne sie powtarza (wlasnie przy zmianie na trzeci bieg) jak dobrze pamietam kod bledu P0730 Jakies rady, co moglo sie wysypac, co jeszcze mozna sprawdzic przed zrzuceniem skrzyni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 No to powodzenia w szukaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Elektrozawor 3 biegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody Posted April 8, 2017 Author Share Posted April 8, 2017 Elektrozawor 3 biegu gdzie zanjduje sie ten elektrozawor? http://www.prnd.pl/automatyczna-skrzynia-biegow-hydra-matic-4l30e-ar25-ar35,4,21.html da rade zrobic to bez wyciagania skrzyni z auta? ponawiam pytanie, w ktorym miejscu znajduje sie sterowanie skrzyni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Problem z automatem rozwiązany, obyło się bez wyciągania skrzyni. Znalazlem na innym forum schemat skrzyni, z ładną rozpiską co gdzie się znajduje, kupilem nowy elektrozawór zmianowy 2-3 i jak ręką odjął. Sprawca całego zamieszania: dzisiaj wziąłem się za wnętrze, fotki wkróce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 no i to najwazniejsze, od strony technicznej ogarniete a teraz jakie plany ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Problem z automatem rozwiązany, obyło się bez wyciągania skrzyni. Znalazlem na innym forum schemat skrzyni, z ładną rozpiską co gdzie się znajduje, kupilem nowy elektrozawór zmianowy 2-3 i jak ręką odjął. Sprawca całego zamieszania: dzisiaj wziąłem się za wnętrze, fotki wkróce Hehe. Jesteś jednym z nielicznych którzy wymienili zawór a nie całą skrzynie:) Fajnie że się udało. Droga przyjemność? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 no i to najwazniejsze, od strony technicznej ogarniete a teraz jakie plany ? teraz lać lpg i cieszyć się jazdą Hehe. Jesteś jednym z nielicznych którzy wymienili zawór a nie całą skrzynie:) Fajnie że się udało. Droga przyjemność? Dzięki. Wymiany skrzyni wolałem uniknąć, ta działa bardzo dobrze i stąd próba wymiany zaworu, jak widać było warto. Co do ceny.. hmm, myśle że bez większego problemu dałoby rade kupić druga skrzynie No kuwa bo sie utarło wymiana skrzyni. U mnie to samo wymiana elektrozaworow i nawet jak biegi przeskakuja nic nie czuć .Ja mialem fabryke po wymianie zaworów. Ale wymiana wszystkich byłaby lepsza kolego+olej+filtr .Nie wiem moze zrobiłeś ale nic o tym nie piszesz . Fajne autko jak i ta Omega A Moje graty takiego stanu auta od momentu zakupu stan rzeczywiście sie poprawia, ale jeszcze daleka droga do zadowalającego efektu:) olej i filtr wymieniony, wspomniałem o tym kilka postów wyżej z nowych rzeczy poprawione schowki w boczkach i okleilem folią przyciski od szyb. Jednak materialy użyte w FLce to jakas masakra.. o ile deska, tunel i boczki są niezłe, to te schowki w drzwiach są chyba z plastiku na chlebak o przyciskach w konsoli nie wspomne.. tak to wygląda - efekt jeszcze nie finalny, ale już blisko: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 No i super ze sie udalo naprawic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 No i super ze sie udalo naprawic dokładnie, btw. dzięki za podpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody Posted June 13, 2017 Author Share Posted June 13, 2017 witam wszystkich po krótkiej przerwie, w omce kilka zmian, - tył już wygląda jak przystało na sedana teraz do kompletu chyba wypadałoby obniżyć przód... - miesiąc temu wymieniony olej w silniku, czujnik ciśnienia oleju i filtr, oraz kolejny raz łożysko lewy przód - dwa tygodnie temu wymieniony filtr kabinowy, nabita i odgrzybiona klimatyzacja, 3.8st C na wyjsciu z kratek nawiewu, także chyba nie jest zle - zakupione kilka rzeczy: btw. po wymianie czujnika temperatury zewnętrznej nic się nie zmieniło, nadal nie pokazuje temperatury, jest jakieś miejsce które powinienem sprawdzić w pierwszej kolejności? czy sprawdzać wiązke pokolei? i zastanawiam się nad końcowką wydechu, musi być dwururka - jakieś pomysły/propozycje? : pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Co do czujnika to w podłuznicy jest wtyczka od czujnika i od huliganow, tam bym uderzył. Tłumik to irmiego lub stz nic lepiej nie pasuje do tej limuzyny :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 hmm no tłumniczek by sie ładnie prezencił olxy itp. prądrować coś wpadnie w oko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 irka ładuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mlody Posted December 2, 2019 Author Popular Post Share Posted December 2, 2019 witam po dluzszej przerwie. troche sie zmienilo od ostatniego wpisu, kilka wymian eksploatacyjnych, zrobione glowice, obnizony zawias z przodu, koncowka wydechu i problem ze swiecaca kontrolka cisnienia oleju link do tematu tutaj: kilka aktualnych fotek: 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 dobrze siedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmx Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 To kiedy jakiś spocik w Białymstoku? Ładny egzemplarz Fajnie siedzi. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 O proszę kto odświeżył temat 19 minut temu, kmx napisał: To kiedy jakiś spocik w Białymstoku? W czerwcu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody Posted December 3, 2019 Author Share Posted December 3, 2019 podziekowal spocik bedzie napewno, ale dajcie chwile zeby omke usprawnic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 17 godzin temu, B0Cygano napisał: O proszę kto odświeżył temat W czerwcu W czerwcu to będzie w Ślesinie dla wszystkich 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts