patryk2828 Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Witam mam plan założyć felgi z innym rozstawem, a dystanse zamówiłem już pod 5x110. Jeździ ktoś na śrubach pływających? Nic nie bije przy większych prędkościach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Witam mam plan założyć felgi z innym rozstawem, a dystanse zamówiłem już pod 5x110. Jeździ ktoś na śrubach pływających? Nic nie bije przy większych prędkościach? Z przodu mam pływające i zupelnie nic sie nie dzieje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted April 13, 2017 Author Share Posted April 13, 2017 A na dystansach 5x110? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 @KAFAR TAK CHYBA MA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted April 14, 2017 Author Share Posted April 14, 2017 to niech może się wypowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAFAR Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Tak mam śruby pływające z przodu. Ogólnie nic się nie dzieje ale dwie już przećiągłem przy dokręcaniu a więc nie polecam nikomu. Bezpieczniej jest założyć adaptery, mam tak z tyłu i w dodatku adaptery o grubości 55mm a więc nie małe i jest malinowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted April 17, 2017 Author Share Posted April 17, 2017 Tak jak myslalem, to niestety trzeba czekac z nowa felga do nastepnego sezonu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Tak mam śruby pływające z przodu. Ogólnie nic się nie dzieje ale dwie już przećiągłem przy dokręcaniu a więc nie polecam nikomu. Bezpieczniej jest założyć adaptery, mam tak z tyłu i w dodatku adaptery o grubości 55mm a więc nie małe i jest malinowo W jakim sensie przeciągłeś? Ja tez mam pływające z przodu bo adapter to minimum 30mm grubości.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAFAR Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Tak mam śruby pływające z przodu. Ogólnie nic się nie dzieje ale dwie już przećiągłem przy dokręcaniu a więc nie polecam nikomu. Bezpieczniej jest założyć adaptery, mam tak z tyłu i w dodatku adaptery o grubości 55mm a więc nie małe i jest malinowo W jakim sensie przeciągłeś? Ja tez mam pływające z przodu bo adapter to minimum 30mm grubości.... Oberwałem gwint na śrubie. Może dlatego że śruby niewiele łapią w piaście około 1cm. Być może moje śruby są jakieś miękkie słabej jakości. Jak dobrze pamiętam to minimalna grubość adaptera to 22 lub 23mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 U mnie z przodu za diabła nei wejda Mam 8,5j et 35, Takze jestem skazany na pływające. No 1 cm to rzeczywiście trochę mało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Kiedyś też jeździłem na pływających z przodu. Wszystko co do poprawności działania potrzebne to dobre pierścienie centrujące. Ja dorobiłem metalowe że na sztywno felga wchodziła. Śrub masz kilka producentów może mają różne twardości stąd problem z zerwaniem gwintu - jak mi wtedy robili dystanse ze zmiennym rozmiarem pod zamówienie to tulejki gwintowane w nich w pierwszej wersji były właśnie ze zbyt miękkiego materiału i w efekcie zerwały się gwinty. Szpilkę 10.9 nie da się zerwać ot tak ... Po kilku sezonach użytkowania felg 5.112 zaczęło mnie to rozwiązanie denerwować bo przy zmianie kół zawsze za śrubami biegałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Mam wszystkie 4 koła na pływających i jest git, testowane do 190km/h Oczywiście na autostradzie wroga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted December 29, 2020 Author Share Posted December 29, 2020 odświeżam, bo jedno mnie zastanawia jeśli mam dystans 16mm i chce na to plywające śruby to długość robocza wystarczy 28mm czy więcej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Śruba niech na gwincie siedzi dobre 10mm plus 16mm dystansu to już masz 26mm. Do 26mm musisz doliczyć grubość felgi w otworze na srube. Wydaje mi się że minimum 35mm. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts