Jump to content

Klekotny mocarz Padrego

DonPadre

Recommended Posts

Witam witam. 

Kilka słów na temat mojego wozidła. Samochód wyhaczony od kolego Kolca z OKP, od kilku miesięcy w moim posiadaniu. Omega przeszła szereg różnego typu modyfikacji mechanicznych i stylistycznych, więc z grubsza opiszę co wg mojej wiedzy było zrobione.  

Dane pojazdu:

Omega B FL 2003r sedan w lakierze Z155

Silnik 2.5DTI - turbo od 3.0 i nowe mapy (nie byłem na hamowni nie wiem ile to wypluje aktualnie) 

Skrzynia 6tka manual - rozlatujący się dwumas w komplecie z tarczą obitą kewlarem

Szpera 45%

Zawieszenie przód obniżone o Bóg jeden wie ile cali. Mysz się nie prześlizgnie

Z tyłu system NIVO także kozą zalatuje

Skóry Recaro z Omegi B, środek zrobiony na czarno 

Brak szyberdachu

Brak rolety tylnej szyby

Brak grzanych tyłków z tyłu przednie nie działają nie wiadomo na razie dlaczemu

Brak czynnika w klimatyzacji 

Brak tłumików :P

Tylni zderzak Irmscher z duplexem home made

Dokładka przedniego zderzaka Irmscher

Progi seria

Bixenon jeszcze nie wiem z czego zaadoptowany

Wszystkie szyby osmolone, czołowa solar

Plany na przyszłość: 

Jeszcze się zastanawiam nad tą operacją ale opcje są trzy odnośnie serducha. Z racji tego że całe życie jeździłem na BP i jest to mój pierwszy klekot (a zaklinałem się ze nigdy w życiu), biore pod uwagę swap na 3.2+kompresor, swap na 3.0d+biturbo z BMW i najbardziej prawdopodobna opcja na tą chwilę wymiana turbiny w tym co mam na biturbo. Aktualnie założyłem turbine od 3.0 z e39 bez żadnej ingerencji w jej fabryczne ustawienie i to jak to górą ciągnie to jest coś pięknego i brakuje tego małego drugiego skurczybyka który by pociągnął ją od dołu. 

Odnośnie zawieszenia chciałbym wsadzić gwint KW + HLS (hydrailic lift system) bo łatanie dokładki przez drogi które mnie otaczają już mnie powoli drażni. A druga sprawa fajny bajer na każdą okazję ::P

Wymiana hebli na 6 tłoczków Brembo na przodzie i 4 tłoczki tył

Fotele Recaro z Vectry C

I mnóstwo przeróżnych pierdół których nie jestem w stanie wymienić. 

A tym czasem muszę się zająć wymianą przedniej szyby, maski, gumek, uszczelek i innych kosztownych drobiazgów które uprzykszają jazdę :P 

Fotka podglądowa poprzedniego właściciela, udostępniana bez jego wiedzy :D  Wszystkie aktualizacje w komentarzach :)

14902818_1192657310777619_7989314264225614156_o.thumb.jpg.af35dd51915f052ce6c731bfff426c08.jpg

15800303_1245600402149976_4698607730031081344_o.thumb.jpg.f03d4bb05a55c74578b02ae759d78634.jpg

Petarda jest ponoc tylko jedna.

Gratki furmany.

No jedna, jedna. I to właśnie ta :D

Dzieki dzięki :D Niestety nie wygląda aktualnie tak jak na tych zdjęciach :P Ale działam z tematem więc proszę się nie podniecać za bardzo tym czasem. 

Do rzeczy. Matiowiały mi troche klosze w przednich lampach więc postanowiłem że trzeba coś zrobić i to szybko zrobić więc zacząłem robić i zrobiłem.. tak.. byłem na zakupach w biedronce i natrafiłem na takie cuś

5a9a672e65e52_IMG_20170420_1636281.thumb.jpg.8c9552446d0999254f85f0c418eb5124.jpg

Kle kle kle

Omega miòd zrobiona

Dałeś czadu z sygnaturą :D haha

Wiem. Cieszysz się?

Masz klosze hella? Po kilku myciach po tej paście pewnie i tak wrócą do pierwotnego wyglądu, kup sobie papiery wodne drogie nie są a gdybyś przed pastą je zmatowil efekt bylby lepszy;)

Masz klosze hella?  Po kilku myciach po tej paście pewnie i tak wrócą do pierwotnego wyglądu, kup sobie papiery wodne drogie nie są a gdybyś przed pastą je zmatowil efekt bylby lepszy;)

Wiem zajmuje się tym :D ale nie mam czasu na głupoty dlatego zrobiłem se ręką :P Hella z tego co pamiętam nie przyglądałem się dokładnie w sumie co świadczy o tym jak bardzo dużo pracy wsadziłem w polerke :P

dokładnie tak jak Generalnie @Grabarz powiada ...

dawaj te foteczki bo zaraz nasz Elitowy dziennikarz pojedzie i zrobi wywiad i wsio z kameruje  :thumbsup: