DonPadre Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Witam witam. Kilka słów na temat mojego wozidła. Samochód wyhaczony od kolego Kolca z OKP, od kilku miesięcy w moim posiadaniu. Omega przeszła szereg różnego typu modyfikacji mechanicznych i stylistycznych, więc z grubsza opiszę co wg mojej wiedzy było zrobione. Dane pojazdu: Omega B FL 2003r sedan w lakierze Z155 Silnik 2.5DTI - turbo od 3.0 i nowe mapy (nie byłem na hamowni nie wiem ile to wypluje aktualnie) Skrzynia 6tka manual - rozlatujący się dwumas w komplecie z tarczą obitą kewlarem Szpera 45% Zawieszenie przód obniżone o Bóg jeden wie ile cali. Mysz się nie prześlizgnie Z tyłu system NIVO także kozą zalatuje Skóry Recaro z Omegi B, środek zrobiony na czarno Brak szyberdachu Brak rolety tylnej szyby Brak grzanych tyłków z tyłu przednie nie działają nie wiadomo na razie dlaczemu Brak czynnika w klimatyzacji Brak tłumików Tylni zderzak Irmscher z duplexem home made Dokładka przedniego zderzaka Irmscher Progi seria Bixenon jeszcze nie wiem z czego zaadoptowany Wszystkie szyby osmolone, czołowa solar Plany na przyszłość: Jeszcze się zastanawiam nad tą operacją ale opcje są trzy odnośnie serducha. Z racji tego że całe życie jeździłem na BP i jest to mój pierwszy klekot (a zaklinałem się ze nigdy w życiu), biore pod uwagę swap na 3.2+kompresor, swap na 3.0d+biturbo z BMW i najbardziej prawdopodobna opcja na tą chwilę wymiana turbiny w tym co mam na biturbo. Aktualnie założyłem turbine od 3.0 z e39 bez żadnej ingerencji w jej fabryczne ustawienie i to jak to górą ciągnie to jest coś pięknego i brakuje tego małego drugiego skurczybyka który by pociągnął ją od dołu. Odnośnie zawieszenia chciałbym wsadzić gwint KW + HLS (hydrailic lift system) bo łatanie dokładki przez drogi które mnie otaczają już mnie powoli drażni. A druga sprawa fajny bajer na każdą okazję : Wymiana hebli na 6 tłoczków Brembo na przodzie i 4 tłoczki tył Fotele Recaro z Vectry C I mnóstwo przeróżnych pierdół których nie jestem w stanie wymienić. A tym czasem muszę się zająć wymianą przedniej szyby, maski, gumek, uszczelek i innych kosztownych drobiazgów które uprzykszają jazdę Fotka podglądowa poprzedniego właściciela, udostępniana bez jego wiedzy Wszystkie aktualizacje w komentarzach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 No! Petarda is back Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Petarda jest ponoc tylko jedna. Gratki furmany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Petarda jest ponoc tylko jedna. Gratki furmany. No jedna, jedna. I to właśnie ta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega2001 Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Dlaczego zmiana foteli? Omegowskie recaro podobno bardzo fajne są Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Kle kle kle Omega miòd zrobiona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 wkoncu ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 Dzieki dzięki Niestety nie wygląda aktualnie tak jak na tych zdjęciach Ale działam z tematem więc proszę się nie podniecać za bardzo tym czasem. Do rzeczy. Matiowiały mi troche klosze w przednich lampach więc postanowiłem że trzeba coś zrobić i to szybko zrobić więc zacząłem robić i zrobiłem.. tak.. byłem na zakupach w biedronce i natrafiłem na takie cuś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 I powiem wam szczerze że po 10 minutach na szmacie i obie lampy gotowe. Nie było to zrobione co prawda profesionalnie maszyną i bez matowienia ale jako quick detiler się nadaje idealnie i kosztuje grosze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 A tym czasem idę walczyć z podkręceniem turbiny bo 3500obr. na start to troche za późno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 Dlaczego zmiana foteli? Omegowskie recaro podobno bardzo fajne są Bardzo fajne ale Recaro z OPC są jeszcze fajniejsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 Kle kle kle Omega miòd zrobiona Dałeś czadu z sygnaturą haha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Kle kle kle Omega miòd zrobiona Dałeś czadu z sygnaturą haha Wiem. Cieszysz się? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 Kle kle kle Omega miòd zrobiona Dałeś czadu z sygnaturą haha Wiem. Cieszysz się? Skaczę z radości. Tak.. hopsasa! Pokazałbym Ci ale nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega2001 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Masz klosze hella? Po kilku myciach po tej paście pewnie i tak wrócą do pierwotnego wyglądu, kup sobie papiery wodne drogie nie są a gdybyś przed pastą je zmatowil efekt bylby lepszy;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 Masz klosze hella? Po kilku myciach po tej paście pewnie i tak wrócą do pierwotnego wyglądu, kup sobie papiery wodne drogie nie są a gdybyś przed pastą je zmatowil efekt bylby lepszy;) Wiem zajmuje się tym ale nie mam czasu na głupoty dlatego zrobiłem se ręką Hella z tego co pamiętam nie przyglądałem się dokładnie w sumie co świadczy o tym jak bardzo dużo pracy wsadziłem w polerke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega2001 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Dałbyś jakies aktualne foto tej omegi, w jakim stanie to to teraz jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 W takim samym tylko że innym Kupiłem ją z innym grilem uszkodzoną delikatnie maską i popękaną dokładką z przodu. Ogarniam to na dniach a tak to nic się nie zmieniła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 bez foto sie nie liczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 dokładnie tak jak Generalnie @Grabarz powiada ... dawaj te foteczki bo zaraz nasz Elitowy dziennikarz pojedzie i zrobi wywiad i wsio z kameruje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 o tak pokaz ten przod jak jest spasowany, grila jakiegos nie szukasz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 o tak pokaz ten przod jak jest spasowany, grila jakiegos nie szukasz ? Jak co jest przód zrobiony? nie robię nic z wyglądem na razie, bo najpierw mechanikę ogarniam. Będą zdjęcia cierpliwości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Ale wrzucę coś na otarcie łez [video=youtube] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 nie dziala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Już działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts