DonPadre Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Jak w temacie. Wpadł mi do głowy taki pomysł żeby zastosować takie rozwiązanie w omedze. Wiadomo że Vectra C ma coś takiego jak moduł skrętu i teraz się zastanawiam czy idzie coś takiego zamontować do Omy. Co o tym myślicie i może ma ktoś rozeznanie czy w ogóle jest opcja zamontowania czegoś takiego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Ja sie nie znam ale gdzies mi sie obilo o uszy ze sie nie da bo to jest w vectrze na canie i nie da rady do omegi tego zaapikowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Ja sie nie znam ale gdzies mi sie obilo o uszy ze sie nie da bo to jest w vectrze na canie i nie da rady do omegi tego zaapikowac Tzn tak...nie ma rzeczy których się nie da zrobić tylko czy dużo rzeźbienia jest przy tym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 No chyba wlasnie tu sie nie da ja o tym slyszalem na pezykladzie signum tak samo jak z testem zegarow przy odpalaniu ale tutaj musisz @awhaker a pytac albo skita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 To nawet nie chodzi o CAN. Dwa podstawowe problemy jakie mi przychodzą do głowy to: jak wpasować obrotowa soczewkę z vectry w odbłyśnik od omegi tak żeby to zmieściło się w lampę, jakoś wyglądało i działał siłownik od skrętu soczewki który jest na linkach). Druga sprawa to skąd w omedze bez esp wziąć sygnał skrętu kół. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 23, 2017 Author Share Posted April 23, 2017 To nawet nie chodzi o CAN. Dwa podstawowe problemy jakie mi przychodzą do głowy to: jak wpasować obrotowa soczewkę z vectry w odbłyśnik od omegi tak żeby to zmieściło się w lampę, jakoś wyglądało i działał siłownik od skrętu soczewki który jest na linkach). Druga sprawa to skąd w omedze bez esp wziąć sygnał skrętu kół. Trzeba by było rzeźbiź z tylkiem reflektora. Tak robiłem w Vectrze A jak pakowałem soczewke z audi także zmieścić się zmieści i wyglądać też będzie. No właśnie o to mi się rozchodzi. Vectra C ma coś takiego jak czujnik położenia skrętu i może jakimś sprytnym sposobem dałoby się częśc instalacji z Vectry odpowiedzialnej tylko za skręt tych lamp właśnie wkomponować do omegi Przeszukuje internety dokładnie jak to jest rozwiązane w VC ale bardzo mało informacji na ten temat jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 w sumie wszystko sie da https://www.youtube.com/watch?v=mNDz_kYFbfg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 To nawet nie chodzi o CAN. Dwa podstawowe problemy jakie mi przychodzą do głowy to: jak wpasować obrotowa soczewkę z vectry w odbłyśnik od omegi tak żeby to zmieściło się w lampę, jakoś wyglądało i działał siłownik od skrętu soczewki który jest na linkach). Druga sprawa to skąd w omedze bez esp wziąć sygnał skrętu kół. Trzeba by było rzeźbiź z tylkiem reflektora. Tak robiłem w Vectrze A jak pakowałem soczewke z audi także zmieścić się zmieści i wyglądać też będzie. No właśnie o to mi się rozchodzi. Vectra C ma coś takiego jak czujnik położenia skrętu i może jakimś sprytnym sposobem dałoby się częśc instalacji z Vectry odpowiedzialnej tylko za skręt tych lamp właśnie wkomponować do omegi Przeszukuje internety dokładnie jak to jest rozwiązane w VC ale bardzo mało informacji na ten temat jest. Można spróbować pokombinować z omegowym czujnikiem esp z RM02-03. Ale nie mam pojęcia czy podejdzie pod kolumnę ze starszych roczników, i na jakiej zasadzie działa. Trzaby przetrzepac instalke od vectry i obczaic jak to dziala w vectrze. POpatrez w tisie jak znajde chwilke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 24, 2017 Author Share Posted April 24, 2017 Ja mam ome z 2003 więc może by co z tego było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 24, 2017 Author Share Posted April 24, 2017 w sumie wszystko sie da W sumie Graba fajny patent tylko do czego to? Chyba że wlew gazu za lampą zamontować hahaha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Dobra, zajrzałem w vectrę c w Tisa i tak szybko jak otworzyłem to zamknąłem.. Hehe. Zapomnij o wykorzystaniu modułu sterowania z vectry. Trza by coś urzeźbić specjalnie na tę okazje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 no to pozostaje ci tylko rzezbic z tylna lampa jak na filmiku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 no to pozostaje ci tylko rzezbic z tylna lampa jak na filmiku Chyb anie do konca czaje ta funkcjonalność.... Zaczątek transformera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 tez tego nie czaje no ale fajnie ze sie da pierwsze co to ze spryskiwaczami na lampe mi sie skojarzylo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 No to teraz wyobraźcie sobie że robicie zabudowę całego bagażnika jest ładnie, ciasno i spaliła się żarówka stopów Naciskasz jeden guzik i wymieniasz zamiast rozbierać pół bagaja gdzieś w trasie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 no i to jest uzasadnienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 no i to jest uzasadnienie Ma się ten łeb nie od parady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 powiedzmy ze ci sie udalo masz jeszcze jakies ciekawe pomysly ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 powiedzmy ze ci sie udalo masz jeszcze jakies ciekawe pomysly ? Lepiej nie pytaj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega18 Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Nie da się zastosować elektroniki z vectry jeden moduł jest powiązany z innym. Czujnik położenia kierownicy jest w module CIM a to juz kirunki, wycieraczki immobilaizer, sterowanie z kierownicy i jeszcze cos tam na jednej płytce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 28, 2017 Author Share Posted April 28, 2017 Nie da się zastosować elektroniki z vectry jeden moduł jest powiązany z innym. Czujnik położenia kierownicy jest w module CIM a to juz kirunki, wycieraczki immobilaizer, sterowanie z kierownicy i jeszcze cos tam na jednej płytce. To jest sytuacja jak z nagłośnieniem bose w omedze. Niby się nie da całości z kompem pokładowym podpiąć pod aftermarketowe radio, a jednak można fabryczne schować do bagażnika i wszystko będzie śmigać Myślę że można by było pomyślec nad zrobieniem modułu skrętu do omegi który będzie sterował lampami. Z drugiej strony najprostrzym rozwiązaniem byłoby wkomponować sterowanie soczewką w system doświetlania zakrętów który można dostać wszędzie i sterowany jest kierunkowskazami bodajże. Niby nie miałoby to pełnej sprawności w każdych warunkach ale zawsze coś na dobry początek : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 A nie lepiej zwykłe soczewy od e60 lub fxry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted April 28, 2017 Author Share Posted April 28, 2017 A nie lepiej zwykłe soczewy od e60 lub fxry? Mam Bi o Q7, ale mnie wzięło na nowości : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Te od Q7 nie robią tak roboty jak od wyzej wymienionych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Jak Cie na nowości wzięło to nowe soczewki kup, używki obojętnie z jakiego auta to możesz sobie w garażu oświetlenie zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts