Pajor Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Siemka, oto moja Omega z 2.5DTi czyli nic innego jak M57 z BMW. Oprócz dosyć fajnego moim zdaniem wyposażenia samochód posiada troszeczkę niższe zawieszenie (springi), zamontowane jest turbo od BMW 3.0d, oraz wydech przelotowy, teraz czeka na program aby osiągnąć oczekiwaną moc bo w tej chwili niestety ją przeładowuje i nie ma zabawy z niutonem, ale wszystko jest do zrobienia,kwestia czasu i kasy (a tego zawsze brakuje) Ogólnie staram się doprowadzić autko do jak najlepszego stanu po poprzednim właścicielu, jak ją kupiłem była łaciata ktoś robił zaprawki w trochę innym odcieniu, do tego miała założone jakieś sprężyny z e36 na tyle przez co dupa leżała tak, że wydechem szorowałem prawie wszędzie, z resztąwydech też był niezły, jakaś dwururka rozmiarów wydechu od ciężarówki, z kominami zawiniętymi do góry Wyrzuciłem to od razu po kupnie bo mi się taki typ tuningu jakoś nie widzi Wyleciał też stożek z pod maski i kilka innych patentów i gadżetów poprzedniego właściciela. Jest to moja trzecia omega i chciał bym tym samochodem trochę pojeździć i się nim pobawić. Pozdrawiam i liczę na pozytywne komentarze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 No bardzo ladna A w jaka moc celujesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajor Posted May 1, 2017 Author Share Posted May 1, 2017 No bardzo ladna A w jaka moc celujesz? Na razie chciałbym wystroic ją tak jak jest pod seryjnymi wtryskami i z ori ic, raczej duzo nie wycisnę, ale chcialbym zeby bylo coś pod 200km (w bmw ten silnik ma 170km na turbo od 2.5 czyli mniejszym niz mam teraz) no i niuta wiecej ale czas pokaze, myslalem tez nad ic od e39 3.0d ale jeszcze sie nie dowiedzialem czy faktycznie jest on wydajniejszy od omegowego. W ogóle to szukam kogos kto bawi sie w podnoszenie limitera cisnienia doladowania itp na komputerze, bo o ile z mechaniką sobie radze to z tym strojeniem jest juz pod górke, bo nikogo znajomego nie mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Zmieniales skore? Bo lusterko wsteczne z pamiecia. Chyba ze masz pamiec w sportach Dzialaj z motorem bo tez mam identyczny i z chęcią będę śledził twój temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajor Posted May 1, 2017 Author Share Posted May 1, 2017 Sporty mam manualne, skory tez nie zmienialem, przynajmniej nie ja a o vo chodzi z tym lusterkiem w ogole? Bo jesli ma jakas pamiec to raczej nie dziala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Pod pamiec jest takie jakie masz i foto cos tam ze sciemnia. Zapal go, zakryj czujki z przodu i tylu i paczaj czy nie sciemnia się. Bez pamieci jest takie bardziej plaskie i prostokatne z dioda na dole po srodku. Nie mowie o podswietlajacej kokpit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 200 kucy to juz robi sie przyjemnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 ładna omiś, jedyny słuszny kolor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Powodzenia w modach i czekamy na wiecej fot i modyfikacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 No i baja Konrad Bryka super ogądalismy na spociku , powodzenia w modach Pozdro Nygusie hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Fajnie fajnie : podoba mnie się ten diesel a to już coś : albo ja się starzeje... hmmm I nawet moja się złapała na ujęcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Ładna kolejna w podkładzie do grupy dołączyła . Coś w tym jest, że kto raz omegą pojeździł ten często do niej powraca Widzę gałka irmiego na pokładzie. Jedynie mieszka można się uczepić a tak to prezentuję się jak na omegę przystało - czyli elegancko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Prawidłowy kolor i ładna sztuka Bezawaryjności i czekam na więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Prawidłowy kolor Tak jeszcze tylko baza, klar i będzie baja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Ładna sztuka, powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Prawidłowy kolor Tak jeszcze tylko baza, klar i będzie baja Po co psuć coś już jest doskonale.... Kolorowy to może być telewizor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 co tu tak cicho w temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts