Jump to content
Omega Elite Klub

Srebrna Omega Pajora 2.5DTi

Pajor

Recommended Posts

Siemka, oto moja Omega z 2.5DTi czyli nic innego jak M57 z BMW. Oprócz dosyć fajnego moim zdaniem wyposażenia samochód posiada troszeczkę niższe zawieszenie (springi), zamontowane jest turbo od BMW 3.0d, oraz wydech przelotowy, teraz czeka  na program aby osiągnąć oczekiwaną moc bo w tej chwili niestety ją przeładowuje i nie ma zabawy z niutonem, ale wszystko jest do zrobienia,kwestia czasu i kasy  (a tego zawsze brakuje) :D

Ogólnie staram się doprowadzić autko do jak najlepszego stanu po poprzednim właścicielu, jak ją kupiłem była łaciata ktoś robił zaprawki w trochę innym odcieniu, do tego miała założone jakieś sprężyny z e36 na tyle przez co dupa leżała tak, że wydechem szorowałem prawie wszędzie, z resztąwydech też był niezły, jakaś dwururka rozmiarów wydechu od ciężarówki, z kominami zawiniętymi do góry  :S  Wyrzuciłem to od razu po kupnie bo mi się taki typ tuningu jakoś nie widzi  :P  Wyleciał też stożek z pod maski i kilka innych patentów i gadżetów poprzedniego właściciela.

Jest to moja trzecia omega i chciał bym tym samochodem trochę pojeździć i się nim pobawić.

Pozdrawiam i liczę na pozytywne komentarze  :P

fP0q5X.jpg

Ot8znO.jpg

9PBPYG.jpg

4rDaOm.jpg

s3GzCf.jpg

ln8egH.jpg

FL28iY.jpg

KCLlKk.jpg

FVd2t4.jpg

No bardzo ladna :)

A w jaka moc celujesz?

Na razie chciałbym wystroic ją tak jak jest pod seryjnymi wtryskami i z ori ic, raczej duzo nie wycisnę, ale chcialbym zeby bylo coś pod 200km (w bmw ten silnik ma 170km na turbo od 2.5 czyli mniejszym niz mam teraz) no i niuta wiecej ale czas pokaze, myslalem tez nad ic od e39 3.0d ale jeszcze sie nie dowiedzialem czy faktycznie jest on wydajniejszy od omegowego. W ogóle to szukam kogos kto bawi sie w podnoszenie limitera cisnienia doladowania itp na komputerze, bo o ile z mechaniką sobie radze to z tym strojeniem jest juz pod górke, bo nikogo znajomego nie mam.

Zmieniales skore?

Bo lusterko wsteczne z pamiecia.

Chyba ze masz pamiec w sportach :)

Dzialaj z motorem bo tez mam identyczny i z chęcią będę śledził twój temat :)

Pod pamiec jest takie jakie masz i foto cos tam ze sciemnia.

Zapal go, zakryj czujki z przodu i tylu i paczaj czy nie sciemnia się.

Bez pamieci jest takie bardziej plaskie i prostokatne z dioda na dole po srodku.

Nie mowie o podswietlajacej kokpit

No i baja Konrad :D

Bryka super ogądalismy na spociku , powodzenia w modach :P

Pozdro Nygusie hehe

Fajnie fajnie ::D podoba mnie się ten diesel a to już coś ::) albo ja się starzeje... hmmm :):ke:  I nawet moja się złapała na ujęcie :D

Ładna kolejna  w podkładzie do grupy dołączyła  :) . Coś w tym jest, że kto raz omegą pojeździł ten często do niej powraca  ;) 

Widzę gałka irmiego na pokładzie. Jedynie mieszka można się uczepić :P  a tak to prezentuję się jak na omegę przystało - czyli elegancko.

Prawidłowy kolor i ładna sztuka :) Bezawaryjności i czekam na więcej :)

Prawidłowy kolor

Tak jeszcze tylko baza, klar i będzie baja :D:)

Ładna sztuka, powodzenia ;)

Prawidłowy kolor

Tak jeszcze tylko baza, klar i będzie baja :D:)

Po co psuć coś już jest doskonale.... Kolorowy to może być telewizor :D

• 3 weeks later...