Jump to content

Zielona b/fl elite angielka

jarqo1981

Recommended Posts

Witam wszystkich, przedstawiam swoja kolejna omegę, 2002 rok, 3.2 v6 automat, kolor Z380, ogólnie autko śmiga fajnie, radość jest, ale jest też parę rzeczy do ogarnięcia, jak górne mocowanie amorków, uciekający płyn chłodniczy...boczki drzwi.

Pozdrawiam!

Jarek

5a9a68b05bb13__86.JPG.9b6afbdf4b2104ef399e89501c6c0a6a.JPG

4.JPG.bf617eb4242165fd60fc6d3156ae0c6f.JPG

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Witamy 

Wsio z czasem ogarniesz  :coolio:

Wiecej fotek wrzuć i powiedz przekladasz ja na Europę ?

Mieszkasz w uk? czy jeździsz z kierą po prawej po PL?

Mieszkasz w uk? czy jeździsz z kierą po prawej po PL?

Witam wszystkich jeszcze raz, aktualnie mieszkam w UK...ale mam nadzieje że za jakiś czas wrócę do Pl :) w weekend porobię jakieś fotki oraz opisze dokładniej tą omegę, pozdrawiam!

Piątek był słoneczny, więc umyłem pod domem autko, myślę sobie jutro porobię fotki...przy weekendzie z piwkiem w ręku, wstaje w sobotę, mżawka cały dzień :( coś trzeba było porobić...więc zmieniłem wycieraczki na BOSCH Super Plus, stare już wody nie zbierały. Poza tym próbowałem doszukać się skąd wycieka płyn chłodzący, zawór trójdrożny suchy, zdejmę kolektor i będę szukał dalej, leżąc pod autem nie mogę nic zobaczyć...a plamy się robią po dłuższym odstaniu auta...ps. auto nie ma wycieków oleju, tylko płyn chłodzący, czerwony, słodki, uprzedzam gdyby ktoś odpisał że olej cieknie ;) Podaje linka do krótkiego filmu, kiepskiej jakości, szum wiatru itp...autko polerowane ręcznie zwykłym mleczkiem...na kilka myć wystarcza :P

https://www.youtube.com/watch?v=_DsGy5un5rs

1.jpg.34187bc641e9dc5d24ba7cdd7cde3381.jpg

Wygląda jak by leciało ze skraplaczy klimy woda. Ale skoro mówisz że płyn i na 100% nie trójdrożny to może mostek wodny? Po której stronie robi się ten wyciek?

A gdzie się pozbyłeś radia ori? Bo na filmiku jednym widziałem pustą kieszeń i działającego Cida? :)

Wygląda jak by leciało ze skraplaczy klimy woda. Ale skoro mówisz że płyn i na 100% nie trójdrożny to może mostek wodny? Po której stronie robi się ten wyciek?

A gdzie się pozbyłeś radia ori? Bo na filmiku jednym widziałem pustą kieszeń i działającego Cida? :)

Zaraz idę lukać na ten mostek właśnie, a z tym cidem to w poprzedniej omie...już nie pamiętam jak to było :P

EDIT: Jednak byłem w błędzie, dopiero jak zwaliłem kolektor, wyczaiłem że to jednak ten zawór trójdrożny cieknie :)  Pozdrawiam!

Zawór zmieniony, ale ile nerwów, masakra, wszystko przez brak narzędzi i te cholerne opaski...

suflp8f.jpg

A na koniec roboty zamontowałem nakładki na tłumik, teraz widać że jest :P

3hQTykB.jpg

Czyli omega elite masz:P

W tej wersji nie powinno byc zderzaka pro-drive'a?

Czyli omega elite masz:P

W tej wersji nie powinno byc zderzaka pro-drive'a?

Nie, tylko lotka na tylną klapę jest prodrive, za to zderzak był w wersji mv6 która miałem poprzednio.

poroacutewnanie_zpsvgzcr66c.jpg

WP_20160228_043_zpsio9z6vze.jpg

WP_20150710_013_zpsdthhonhd.jpg

WP_20150710_028_zpscaqliud0.jpg

A tu opis... https://www.carkeys.co.uk/review-archive/vauxhall-omega-3-0-mv6

Pozdr!

To jest zderzak prodrive....

W tej starej co miałeś to właśnie zderzak prodrive a nie jakieś MV6 :P

Nie no i tu się się zaczyna? Już na grupie FB musiałem tłumaczyć...temat ogólnie jest o mojej omedze, zielonej wersja ELITE, a ta czarna omega powyżej, moja poprzednia B/FL, to odpowiedź dla kolegi skit, to wersja angielska i właśnie MV6, która jest teraz w posiadaniu Serka, w Anglii są inne oznaczenia omegi jak w europie, od GLS, CD, CDX, SPORT, MV6, ELITE, a właśnie ta czarna B/FL MV6 miała fabrycznie: fotele kubełkowe, przedni zderzak prodrive, lotka na tylna klapę prodrive, niższe zawieszenie -15mm...widać na fotach powyżej :) Proponuje doczytać... https://www.carkeys.co.uk/review-archive/vauxhall-omega-3-0-mv6 a poniżej kilka fotek ang.dowodu rejestracyjnego gdyby znalazł się magik i wmawiał mi że nie ma wersji mv6 dla b/fl w UK :)

kQYNQ6a.jpg

12xZA2m.jpg

1qrvYSJ.jpg

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli :) dziś idę walczyć z czujnikami cofania.

Ale ja nie twierdze nigdzie, ze nie ma modelu MV6 bo wiem, ze jest mówię tylko, ze zderzak ten jest prodrive :)

kolejny fajny egzemplarz :) jak my to tu mówimy bezawaryjności :D

kolejny fajny egzemplarz :) jak my to tu mówimy bezawaryjności :D

Podziękował :) zamówione nowe łączniki stabilizatora, jutro powinny być, a że dziś piękny dzień skorzystałem, umyłem i wybrałem się w plener :P

PparYMy.jpg

NKo08QB.jpg

JGvX1DK.jpg

a tu filmik :)https://www.youtube.com/watch?v=rxgzUgX1eqI

Zmieniłem dziś łączniki stabilizatora przedniego, nic nie stuka, nic nie puka...ale miło się jedzie, teraz to jest radość kiedy wiesz że nic w aucie nie wali :P tak wyglądał jeden z łączników:

Ored5TY.jpg

Pozdrawiam!