Jump to content

Pali na 5 garow.

Stenol89

Recommended Posts

Witam. Dziś zmieniałem w omce b fl 3.0 pokrywy na alu, przed tym odpiolem aku, pozniej po wymianie pokrywy po str pasazera zalozylem kable takie z 2.5v6 z vectry b, mysle ze dobrze wymienilem, ale moglem sie gdzies pomylic. Po zrobieniu 2 pokrywy skrecilem.wszystko powoli i dokldnie do kupy i odpalam a tu na 5 garow. W czym problem i gdzie szukac. Pierwszy raz mam taki silnik. Cewka mogla sie uszkodzic ? Pomocy bo we wtorek.trasa do niemiec 800km

Witam. Dziś zmieniałem w omce b fl 3.0 pokrywy na alu, przed tym odpiolem aku, pozniej po wymianie pokrywy po str pasazera zalozylem kable takie z 2.5v6 z vectry b, mysle ze dobrze wymienilem, ale moglem sie gdzies pomylic. Po zrobieniu 2 pokrywy skrecilem.wszystko powoli i dokldnie do kupy i odpalam a tu na 5 garow. W czym problem i gdzie szukac. Pierwszy raz mam taki silnik. Cewka mogla sie uszkodzic ? Pomocy bo we wtorek.trasa  do  niemiec 800km

Ja kiedyś zmieniałem kable bo czasami nie palił na wszystkie gary, ale zamiast zapamiętać gdzie jaki idzie to wypiąłem wszystkie a później kombinowałem...szukałem gdzie jaki ma być podpięty, masakra, nie jestem w stanie powiedzieć jak to ma być podpięte u Ciebie, ale to właśnie to może być problemem, źle podłączyłeś przewody zapłonowe...bo ja tak właśnie kiedyś zrobiłem, i nie chodził na wszystkie gary, aż po którejś z kolei zamianie trafiłem..ufff.

No bede dzialal jutro, musze dorwac  opos cylindrow,jakie nr ma.lewa glowica od str paszera a jakie prawa od kierowcy zerkne na cewke jak ma opisane miejsca,

samochód ma dwie strony, prawą i lewą patrząc do przodu samochodu, głowica prawa 1; 3; 5, głowica lewa 2; 4; 6;

cewki

https://drive.google.com/open?id=0BzPykSUrV5lHZUhPYzQ1UXBPY2s

hehe to foto pomogło  i jak sie nie myle wujka @Saint  :mysli:

i pamietaj @Stenol89 tak jak Ci poleciłem forum i moment fachowa pomoc ..  :coolio:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.