Stenol89 Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Witam. Dziś zmieniałem w omce b fl 3.0 pokrywy na alu, przed tym odpiolem aku, pozniej po wymianie pokrywy po str pasazera zalozylem kable takie z 2.5v6 z vectry b, mysle ze dobrze wymienilem, ale moglem sie gdzies pomylic. Po zrobieniu 2 pokrywy skrecilem.wszystko powoli i dokldnie do kupy i odpalam a tu na 5 garow. W czym problem i gdzie szukac. Pierwszy raz mam taki silnik. Cewka mogla sie uszkodzic ? Pomocy bo we wtorek.trasa do niemiec 800km Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarqo1981 Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Witam. Dziś zmieniałem w omce b fl 3.0 pokrywy na alu, przed tym odpiolem aku, pozniej po wymianie pokrywy po str pasazera zalozylem kable takie z 2.5v6 z vectry b, mysle ze dobrze wymienilem, ale moglem sie gdzies pomylic. Po zrobieniu 2 pokrywy skrecilem.wszystko powoli i dokldnie do kupy i odpalam a tu na 5 garow. W czym problem i gdzie szukac. Pierwszy raz mam taki silnik. Cewka mogla sie uszkodzic ? Pomocy bo we wtorek.trasa do niemiec 800km Ja kiedyś zmieniałem kable bo czasami nie palił na wszystkie gary, ale zamiast zapamiętać gdzie jaki idzie to wypiąłem wszystkie a później kombinowałem...szukałem gdzie jaki ma być podpięty, masakra, nie jestem w stanie powiedzieć jak to ma być podpięte u Ciebie, ale to właśnie to może być problemem, źle podłączyłeś przewody zapłonowe...bo ja tak właśnie kiedyś zrobiłem, i nie chodził na wszystkie gary, aż po którejś z kolei zamianie trafiłem..ufff. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenol89 Posted May 14, 2017 Author Share Posted May 14, 2017 No bede dzialal jutro, musze dorwac opos cylindrow,jakie nr ma.lewa glowica od str paszera a jakie prawa od kierowcy zerkne na cewke jak ma opisane miejsca, Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 No bede dzialal jutro, musze dorwac opos cylindrow,jakie nr ma.lewa glowica od str paszera a jakie prawa od kierowcy zerkne na cewke jak ma opisane miejsca, samochód ma dwie strony, prawą i lewą patrząc do przodu samochodu, głowica prawa 1; 3; 5, głowica lewa 2; 4; 6; cewki https://drive.google.com/open?id=0BzPykSUrV5lHZUhPYzQ1UXBPY2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenol89 Posted May 15, 2017 Author Share Posted May 15, 2017 Jest auto chodzi;) kable pozamienialem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 hehe to foto pomogło i jak sie nie myle wujka @Saint i pamietaj @Stenol89 tak jak Ci poleciłem forum i moment fachowa pomoc .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts