petercobra Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Witam, Od stycznia jestem kolejnym właścicielem CZORNEJ omegi 2.2 DTI ver kombi. Rok prod 2000, pierwsza rej 2001. Pierwsza rejestracja w PL 2008r i od tego czasu jest w rodzinie. Początkowo oczko w głowie ojca, od stycznia u mnie Ściągane do PL z Niemiec 136000 tyś. Obecnie 240000. Jako, że w przyszłym roku moja omcia ma 18-stkę chciałbym ją trochę odmłodzić i lekko podrasować. Plany to raczej seria + delikatne mody wewnątrz pojazdu. lista rzeczy do ogarnięcia na początku: - podświetlenie deski (wymiana przepalonych żarówek) - blacharka (purchle przy szybie czołowej i w kilku newralgicznych miejscach; szkody parkingowe - cały bok kierowcy) - tapicerka i kokpit (widać upływ czasu) - ogarnąć delikatnie pod maską - regeneracja reflektorów - zakup zestawu bose - dodanie grzania pupy z czasem: - hamownia + diagnostyka silnika - chips - diagnostyka + regen turbinki - diagnostyka + regeneracja wtrysków (mam wrażenie, że 1,3l/h na starcie silnika to ich wina) - felgi irmiego - bo ładne są - drewniana kiero irmiego - nowe komplety opon - tunning wnętrza (oringi na zegarach, diody) Jeśli ktoś miałby jakieś pomysły to chętnie wysłucham co do lepszego wyglądu omci p.s. zdjęcia w miarę możliwości dodam do końca tyg @ 16/05/2017 @edit 26.05.2017r Pzdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 no jednak dales sie namowic witamy na pokladzie, wrzuc jakies foty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 Bez foto się nie liczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 no dawaj Cobra fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega2001 Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 Foty! Dobra buda i silnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted May 16, 2017 Author Share Posted May 16, 2017 Dodane jedno foto z albumu - była ze mną tego dnia i nie zawiodła Więcej dam jak ogarnę myjkę bo strasznie wygląda obecnie;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 Witam witam Bajera auto i plan już jakiś jest więc działaj i wstawiaj fotki Pozdrawiam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted May 26, 2017 Author Share Posted May 26, 2017 Skarbonka otwarta.... Oficjalnie potwierdzone modzenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 pieknie czekamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 i relacja video z pierwszej jazdy po dodaniu koników Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted May 27, 2017 Author Share Posted May 27, 2017 Pytanko - czy opłacalna jest zmiana koloru wnętrza omci na jasny beżowy? Obecnie mam ciemne plastiki i welurowe fotele a strasznie podoba mi się jasne wnętrze - nie za dużo grzebania jest przy tym (fotele, kanapa, pasy, plastiki, schowek itp)? Może ktoś robił taki zabieg u siebie i podzieli się wiedzą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 jak dla siebie ocziwiscie ze tak, jeszcze tym bardziej jak oma ma zalostac na dłużej u Ciebie to wcale bym się nie zastanawiał ; ) taka skórka bajera Panie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Graba i Rysiu kupili jakąś omę na czesci chyba z beżową skora.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 tylko On ma kombi własnie a chłopy sedana juz temat narzucany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 no mamy sedana i szarą skóre także nie podejdzie co do zmiany wnetrza bedzie troche roboty ale jakbym mial robic dla siebie auto to bym sie nie zastanawial Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted May 30, 2017 Author Share Posted May 30, 2017 pytanko - szukać ori skóry beżowej do omci czy lepiej te fotele recaro w welurze i obszyć je sobie beżową skórą? w recaro było grzanie dupy czy nie bardzo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 zdajesz sobie sprawe jakie to sa koszty obszycia ? wszystkie fotele w skorze to byly recaro jak sie myle niech mnie ktos poprawi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Wszystkie były recaro. ALe pełne kubełki z oznaczeniem był tylko w omedze Be. Obszycie u tapicera to kilka tys. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted June 2, 2017 Author Share Posted June 2, 2017 No i smuteczek... Jak się okazało firma reklamująca się chip tuningiem nie potrafi prostych rzeczy zrobić. Mój silnik 2.2 dti posiada bowiem komp boscha, gdzie trzeba wylutować kość i przeprogramować ją. Panowie oświadczyli mi dziś, że niestety ale nie podejmą się tak skomplikowanego działania... Dla porównania pierwsza lepsza firma chip tuningowa ze stolicy po 5 min rozmowy umówiła się ze mną na zrobienie samochodu bez najmniejszego zająknięcia... 3h i będzie po robocie... Ogólnie nie polecam tej firmy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vacha Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 A no cóż zrobic a ile z ciekawości taki chip bo tez mam 2.2 DTI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted June 2, 2017 Author Share Posted June 2, 2017 jak Ci trzyma serię to trzeba liczyć 1000zł - pomiar na hamowni + chip. Ja jeszcze u siebie chyba egr'a całkiem wywalę (wyłączenie go w kompie + wywalenie kontrolki) za 300zł. Dam znać we wtorek jak będzie po wszystkim... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vacha Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 ok ok czekam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Ja swego czasu w 2.2 DTI wyciągnąłem 320 Nm i 140 KM i kosztowało mnie to 600 zł .Różnica była bardz odczuwalna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted June 6, 2017 Author Share Posted June 6, 2017 ktoś ma jakieś pomysły na ten wykres?? 4 bieg wyszedł idealnie a ten 5 jakoś nie idzie : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted June 6, 2017 Author Share Posted June 6, 2017 Chociaż jeden pozytywny aspekt.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts