Scott Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Witam. Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Omegi B (96r.) z 2.5 V6 (manual). Omega od samego początku nie chodziła na wszystkie gary, poprzedni właściciel był u elektryka i stwierdzono, że uszkodzona jest cewka zapłonowa. Wymieniłem cewkę. Zaczęła chodzić na wszystkie gary lecz na benzynie dławi się, krztusi, nie wkręca się na obroty i przykapca na niebiesko (wcześniej tego nie było) a na gazie chodzi równo, nie kopci, kręci się do max 4,5k obr. i dalej nie idzie. Co może być przyczyną? Dodam, że wymieniona cewka, świece, kable i czujnik położenia wału. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Podpinałeś kompa? Jakieś błędy wywalił? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Czujnik położenia wału orginal czy chińczyk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scott Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 Na kompie jeszcze nie byłem. Czujnik wymieniał poprzedni właściciel, mam rachunek na 150zł więc nie wiem czy oryginał czy chińczyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Można wymrugać błędy na spinacz. Zwierasz pin 5 i 6 licząć od góry w prawym rzędzie w złączu diagnostycznym pod kierownicą. Włączasz zaplon i zapisujesz mrugnięcia kontrolki silnika. 2 szybkie mrugniecia to dwójka, 4 to czwórka,10 mrugnięć oznacza zero. Kody są 4 cyfrowe. Pomiędzy kolejnymi kodami jest krótka przerwa. W pierwszej kolejności zawsze wyswietlany jest kod 12. Kody błędów do v6 masz w załączniku kodyV6.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 A pompe paliwa sprawdzales? tez mialem taki problem ze sie krztusila i po wymianie bylo ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts