Jump to content

Przenosimy Radyjo(NCDC) do schowka, tudzież w inne miejsce

skit

Recommended Posts

Jako że podstawka pod Audio zamówiona trzeba pomyśleć nad wywaleniem NCDC. Ktoś z doświadczeniami podpowie jak to ruszyć?

@Rafke  ? :)

Jako że podstawka pod Audio zamówiona trzeba pomyśleć nad wywaleniem NCDC. Ktoś z doświadczeniami podpowie jak to ruszyć?

@Rafke  ? :)

najpierw wyloguj radio przez PC :)

Własnie chyba nie. Generalnie z tego co się orientuję to wywalamy zmieniarkę i panel przedni(??) i przedłużamy cześć przewodów do schowka, cidem sterujemy z kierownicy, a w miejsc e ncdc ładujemy dodatkowe radio.

Ja bym jeszcze chciał zrobić tak jak miał @maniutek czyli przenieść gdzieś gałkę od ncdc i dwa styczki z pilota gdzieś w okolice lewarka biegów i nimi sterować cidem, a do pilota od kiery dołożyć interface i sterować nowym radiem.....

ale jak wylogujesz to możesz jeszcze sprzedać, zablokowanego nikt nie kupi

Ale NCDC musi zostać z tego co wiem:) przynajmniej kawałek :) A bez kawałka i tak nikt nie kupi :P

Nie Rafke a Olo

Rafke stał z boku w swoich laczkach i tyle jego było:lol:

Nie wiem czy nie robił tego @lukaszx1990

Olo poprawiał jak się zafajczyło :P

Tez jestem ciekaw co i jak bo chcę ruszyć z tematem:) drugą wiązkę już mam :) @skit twoja jednak nie pasi ale na szczęście karetka poratował kompletną instalacją :)

Tez jestem ciekaw co i jak bo chcę ruszyć z tematem:)  drugą wiązkę już mam :) @skit twoja jednak nie pasi ale na szczęście karetka poratował kompletną instalacją :)

Za mao pinów miała nie? Ja juz też sobie skołowałem drugą.....

Cos tam zacząłem,

Zminiaturyzowałem NCDC do rozmiarów pozwalających na upchniecie w schowku z panelem przednim

IMG_20170526_131303.jpg

Wiązka wygląda tak:

IMG_20170526_131308.thumb.jpg.c470b7e6c0c175b87dbfeb36cb33f72b.jpg

IMG_20170526_131317.thumb.jpg.0f82c12de198e9b300442aa92088479c.jpg

• Like 1

a to nie ma wplywu tutaj np napiecie ? bo jednay mysl ktora mi rpzychodzi do glowy to ze jak auto masz otwarte postoi pare minut i swiatla gasna, moze tutaj o cos chodzi, odcina mu prad i moze pamiec gubi ? stacje trzeba wtedy na nowo kodowac ?

Nie, niczego niewyszukuje itd..... Ale nie wiem czy to nie przez to ze wywalilem moduł radia :P

no ale to jak, wlaczasz radio chodzi sobie i ponziej samo sie wylacza i nie da sie wlaczyc ?

Jak chodzi to chodzi. Jak wyłacze to moge wlaczyc, chyba ze zostawie wylączone na kilka minut to juz dupa. Musze rozpiąć i podpiąć od nowa.....

Edit:

Być może problem solved. Zamieniłem +stały z tym po stacyjce. Na razie git. Dam mu odzipnąć i za godzinkę sprawdzę....

no i git :)

No i git:)

[video=youtube]

• Like 1

I jak dużo roboty? pokaż co zostawiłeś z ori radia i gdzie siedzi? :)

No całkiem sporo. Ncdc zmniejszyłem do rozmairu 1 din z panelem. To co było za duzo w panelu po przeanalizowaniu sciezek obcialem fleksem :P Od radia do schowka trzeba przeciągnąć kilkanaście przewodów+10 żyłowa taśma od schowka do gałki i przycisków. 2 popołudnia od 16.00 do 1.00 - 2.00 w nocy. Ale montowałem też kamerkę wstecznego, wiec finalnie musiałem rozebrać jeden próg, praktycznie całą dechę i tunel środkowy :) No i bez lutownicy kolbowej nie podchodz:)

attachment.php?aid=1275

attachment.php?aid=1276

attachment.php?aid=1277

• Like 1

jprdl naprawde szacun za poskladanie tego i ze to zatrybilo ucaluje Cie na zlocie w nagrode :D

• Like 1

• 2 weeks later...

Dysponuje ktoś może schematem kostki NCDC?

niebawem bedziemy ten zabieg powtarzali ze Skitem u mnie wiec jak cos to dam znac przyjezdziesz zobaczysz co i jak :D

Dysponuje ktoś może schematem kostki NCDC?

Dysponuje:)

A masz może rozpis pinów co gdzie jaki kabel? Bo nie bardzo czaję tych rysunków :P

• Like 1