skit Posted May 22, 2017 Share Posted May 22, 2017 Jako że podstawka pod Audio zamówiona trzeba pomyśleć nad wywaleniem NCDC. Ktoś z doświadczeniami podpowie jak to ruszyć? @Rafke ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted May 22, 2017 Share Posted May 22, 2017 Jako że podstawka pod Audio zamówiona trzeba pomyśleć nad wywaleniem NCDC. Ktoś z doświadczeniami podpowie jak to ruszyć? @Rafke ? najpierw wyloguj radio przez PC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 22, 2017 Author Share Posted May 22, 2017 Własnie chyba nie. Generalnie z tego co się orientuję to wywalamy zmieniarkę i panel przedni(??) i przedłużamy cześć przewodów do schowka, cidem sterujemy z kierownicy, a w miejsc e ncdc ładujemy dodatkowe radio. Ja bym jeszcze chciał zrobić tak jak miał @maniutek czyli przenieść gdzieś gałkę od ncdc i dwa styczki z pilota gdzieś w okolice lewarka biegów i nimi sterować cidem, a do pilota od kiery dołożyć interface i sterować nowym radiem..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted May 22, 2017 Share Posted May 22, 2017 ale jak wylogujesz to możesz jeszcze sprzedać, zablokowanego nikt nie kupi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 22, 2017 Author Share Posted May 22, 2017 ale jak wylogujesz to możesz jeszcze sprzedać, zablokowanego nikt nie kupi Ale NCDC musi zostać z tego co wiem:) przynajmniej kawałek A bez kawałka i tak nikt nie kupi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 22, 2017 Author Share Posted May 22, 2017 Nie Rafke a Olo Rafke stał z boku w swoich laczkach i tyle jego było:lol: Nie wiem czy nie robił tego @lukaszx1990 Olo poprawiał jak się zafajczyło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 22, 2017 Author Share Posted May 22, 2017 @lukaszxx1990 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Tez jestem ciekaw co i jak bo chcę ruszyć z tematem:) drugą wiązkę już mam @skit twoja jednak nie pasi ale na szczęście karetka poratował kompletną instalacją Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 23, 2017 Author Share Posted May 23, 2017 Tez jestem ciekaw co i jak bo chcę ruszyć z tematem:) drugą wiązkę już mam @skit twoja jednak nie pasi ale na szczęście karetka poratował kompletną instalacją Za mao pinów miała nie? Ja juz też sobie skołowałem drugą..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Dokładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 26, 2017 Author Share Posted May 26, 2017 Cos tam zacząłem, Zminiaturyzowałem NCDC do rozmiarów pozwalających na upchniecie w schowku z panelem przednim Wiązka wygląda tak: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 a to nie ma wplywu tutaj np napiecie ? bo jednay mysl ktora mi rpzychodzi do glowy to ze jak auto masz otwarte postoi pare minut i swiatla gasna, moze tutaj o cos chodzi, odcina mu prad i moze pamiec gubi ? stacje trzeba wtedy na nowo kodowac ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 26, 2017 Author Share Posted May 26, 2017 Nie, niczego niewyszukuje itd..... Ale nie wiem czy to nie przez to ze wywalilem moduł radia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 no ale to jak, wlaczasz radio chodzi sobie i ponziej samo sie wylacza i nie da sie wlaczyc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 26, 2017 Author Share Posted May 26, 2017 Jak chodzi to chodzi. Jak wyłacze to moge wlaczyc, chyba ze zostawie wylączone na kilka minut to juz dupa. Musze rozpiąć i podpiąć od nowa..... Edit: Być może problem solved. Zamieniłem +stały z tym po stacyjce. Na razie git. Dam mu odzipnąć i za godzinkę sprawdzę.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 no i git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 26, 2017 Author Share Posted May 26, 2017 no i git No i git:) [video=youtube] 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 I jak dużo roboty? pokaż co zostawiłeś z ori radia i gdzie siedzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 27, 2017 Author Share Posted May 27, 2017 No całkiem sporo. Ncdc zmniejszyłem do rozmairu 1 din z panelem. To co było za duzo w panelu po przeanalizowaniu sciezek obcialem fleksem Od radia do schowka trzeba przeciągnąć kilkanaście przewodów+10 żyłowa taśma od schowka do gałki i przycisków. 2 popołudnia od 16.00 do 1.00 - 2.00 w nocy. Ale montowałem też kamerkę wstecznego, wiec finalnie musiałem rozebrać jeden próg, praktycznie całą dechę i tunel środkowy No i bez lutownicy kolbowej nie podchodz:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 jprdl naprawde szacun za poskladanie tego i ze to zatrybilo ucaluje Cie na zlocie w nagrode 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Dysponuje ktoś może schematem kostki NCDC? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 niebawem bedziemy ten zabieg powtarzali ze Skitem u mnie wiec jak cos to dam znac przyjezdziesz zobaczysz co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 8, 2017 Author Share Posted June 8, 2017 Dysponuje ktoś może schematem kostki NCDC? Dysponuje:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 8, 2017 Author Share Posted June 8, 2017 Proszę bardzo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 A masz może rozpis pinów co gdzie jaki kabel? Bo nie bardzo czaję tych rysunków 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts