Riposta Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 Pany i panweki pytanko. Czy da rade w automacie 3,2 4 biegi zamontować skrzynie z 5 biegów z bmw ? Jeżeli tak to czy ktoś taki zabieg robił, czy to P&P czy więcej rzeźbienia? Jak to chodzi, jak spalanie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 Słyszałem o swapie manualnej skrzyni 6-cio biegowej ale o automatycznej.... to nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 kolca fura, taki zabieg robil tez w 2.5 dti i teraz nia donpadre jezdzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 potwierdzam Graba dobrze goda polejta Mu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 za 3 dni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 Pany i panweki pytanko. Czy da rade w automacie 3,2 4 biegi zamontować skrzynie z 5 biegów z bmw ? Jeżeli tak to czy ktoś taki zabieg robił, czy to P&P czy więcej rzeźbienia? Jak to chodzi, jak spalanie ? Jets 5-biegowa w 2.5 dti., ma inny dzwon, moze dalo by sie przełożyć bebechy. Tylko nie bardzo wiem jak taką skrzynią sterować, sterownik od v-ki nie ogarnie, jak inny to jak go zgrać z ecu. Nawet jesli mechniczbnie do ogarniecia to elektronicznie nei bardzo wiem jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riposta Posted May 31, 2017 Author Share Posted May 31, 2017 Pany i panweki pytanko. Czy da rade w automacie 3,2 4 biegi zamontować skrzynie z 5 biegów z bmw ? Jeżeli tak to czy ktoś taki zabieg robił, czy to P&P czy więcej rzeźbienia? Jak to chodzi, jak spalanie ? Jets 5-biegowa w 2.5 dti., ma inny dzwon, moze dalo by sie przełożyć bebechy. Tylko nie bardzo wiem jak taką skrzynią sterować, sterownik od v-ki nie ogarnie, jak inny to jak go zgrać z ecu. Nawet jesli mechniczbnie do ogarniecia to elektronicznie nei bardzo wiem jak. Czyli niewykonalne prostym i szybkim sposobem bez mocnego rzeźbienia... szkoda. Przydał by się nawet 1 bieg więcej w automacie. No trudno ale warto było zapytać. Jak by ktoś miał do tego rozwiązanie to zapraszam do kontaktu. Rozważałem swap na Manuala ale jakoś tak wygodniej w automacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 krótsze biegi chce dobrze knuje bedzie mial krociutkie biegi i bedzie objerzał manuale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riposta Posted May 31, 2017 Author Share Posted May 31, 2017 krótsze biegi chce dobrze knuje bedzie mial krociutkie biegi i bedzie objerzał manuale ale nie każdy jest w stanie na to wpaść sam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riposta Posted June 1, 2017 Author Share Posted June 1, 2017 Z tym sie akurat nie zgodze.To nie jest skrzynia dsg wiec o czym mowa? Marzyła świnia pojezdzic konno tak to dla mnie nadal wyglada. Pozatym spalanie sie zwiekszy a przy 90 km/h czyli ten 5 bieg bedzie skakać jak poebany bo nie starczy jej momentu nawet przy przyspieszaniu ze 120 km/h .Kazde wcisniecie gazu z wyzszej predkosci czyli zapieta 5tka bedzie męczona okrutnie a c za tym idzie to kazdy wie. Jesli bylalby mowa o przeszczepie DSG do Omegi to bym kumał wątek. Kompa nie ogarniesz to raza dwa mechanicznie jjest to irracjonalne i bez sensowne. Automaty miałem i mam.Ze startu nigdy manuala nie przegonisz z racji przełożeń chyba ze dsg ktore właśnie powstało jako wygoda i bezpieczenstwo ktore kazdy tak nazywa formalnie.Ale to jest poprostu zapierdzielaniena dsg.Czyli wygoda i objezdzasz manuala .Zadne ślizgowe sprzeglo nawet ze 10 biegami ! Olo chyba bedzie modzic dsg do Omegi ale to pisane patykiem po gownie jak narazie. Bez obrazy ale rozwijasz sie jak papier w kiblu a nie widzę sensu. Zadałem proste pytanie, czy ktoś to robił. A jak robił, to jak to zrobił. Jak nikt nie robił to znaczy najprawdopodobniej nikt nie wpasł na ten pomysł albo że nie ma sensu. A ty piszesz jakieś filozofie nie wiadomo po co. Albo da się taki zabieg zrobić, albo nie. Gdyby sensownie i tanio sie dało to najprawdopodobniej ktoś by to już zrobił i podzielił się opinią w tym temacie. Tyle. Różnie dobrze możesz głosić filozofię dlaczego zmienia się manuale w dieslu na skrzynie z większą ilością biegów. No po co? Ale skoro ktoś to już zrobił, działa i ma się dobrze to inni jak mogą też to robią. Dlatego przypomnę jeszcze raz, zadałem proste pytanie czy się da czy się nie da zrobić podobny zabieg w automacie. A tu zaraz hejt o jedno proste pytanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 proponuje rozmowe bez spinki krótko i na temat Panowie pozdrawiam Łukary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts