Krzycho 84 Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Witam, jestem nowym użytkownikiem forum Omega Elite i nowym właścicielem Omegi A sedan z 92r. W związku z tym mam pytanie w tym dziale bo nie znalazłem działu układ chłodniczy/grzewczy. Czy Omega A posiada zawór nagrzewnicy a jeśli tak to gdzie i w jaki sposób można go włączyć lub wyłączyć. Chodzi mi o to czy w Omedze A można odciąć nagrzewnicę żeby nie wchodził do niej gorący płyn chłodniczy w sezonie letnim. W panelu sterowania nawiewami urwała mi się linka która przełącza temperaturę zimno/ciepło i jak ciągnę za tą linkę lub ją pcham to słyszę tylko jak chodzi klapa otwierająca kanał powietrza do wnętrza ale czy ta linka odpowiada też za otwieranie lub zamykanie zaworu nagrzewnicy? bardzo proszę o naświetlenie mi sprawy jak to działa bo w książce Obsługa i naprawa Opel Omega 86-94 nic nie znalazłem na ten temat. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i klubowiczów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzycho 84 Posted May 31, 2017 Author Share Posted May 31, 2017 No właśnie, dmucha mi na nogi gorące powietrze. Dobra będę to rozbierać i naprawiać. Dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts