Jump to content

Falujące Obroty Podczas Postoju (Automat -D- )

Yasió

Recommended Posts

Witam. Taka sprawa automat plus brc 2.0 16V, na benzynie i gazie takie same objawy. Na P wszystko jest idealnie ale kiedy już jadę i stanę przykładowo na czerwonym świetle wciskam hamulec (cały czas D) i auto dość mocno spada z obrotów i znowu do góry takie "ŁUP ŁUP ŁUP ŁUP" i tak zawsze z 4-6 razy dość mocno to czuć w aucie (auto tak lekko przysiada jakby hmm chciało jeszcze jechać). I już było kilka razy że dojeżdżając do czerwonego autko zgasło.

• Like 1

Witam. Taka sprawa automat plus brc 2.0 16V, na benzynie i gazie takie same objawy. Na P wszystko jest idealnie ale kiedy już jadę i stanę przykładowo na czerwonym świetle wciskam hamulec (cały czas D) i auto dość mocno spada z obrotów i znowu do góry takie "ŁUP ŁUP ŁUP ŁUP" i tak zawsze z 4-6 razy dość mocno to czuć w aucie (auto tak lekko przysiada jakby hmm chciało jeszcze jechać). I już było kilka razy że dojeżdżając do czerwonego autko zgasło.

popatrz na pracę sondy na wolnych obrotach

• 3 weeks later...

trzeba rozumiesz podłaczyć jakiego op coma i zerknąć na wartości sondy tak jak Robek podpowiada :)

Dokładnie. W pomorskim masz silną grupę pod wezwaniem :)

Silnik wczoraj zaczął gasnąć na benzynie i gazie, np. na czerwonym świetle itp. Chwile pochodzi i nagle z 1000 obr gaśnie. A przy odpaleniu na zimnym trzyma cały czas 2000 i nie chcą spaść. Co się może dziać? Coś z powietrzem? Ściągnąłem na razie co mogłem do wyczyszczenia i sprawdzenia czy nie ma dziur. Po zajrzeniu do przepustnicy widzę na dole jakąś wodę... Skąd się mogła wziąć? :o

20170626_110439.thumb.jpg.7697ecd4c96116853b88b134adea4e60.jpg

20170626_110522.thumb.jpg.c3a55d0a1b3a949ce682f55631049920.jpg

• Like 1

Jakieś podciśnienie, czyżby od regulatora ciśnienia paliwa? Od tego możesz mieć problemy z obrotami

Chłopcy, ustawiłem krokowy jakoś fartem, że jest przy odpaleniu chwile 1500 i po minucie spada na 800, podczas jazdy tez spoko i nie przygasa. ALE! Gdy włączę klimę już przygasa troszku, więc teraz żeby nie spierdzielić w którą stronę obrócić mosiężną śrubę o milimetr żeby było miód?

Odpowiedzi:

A - w prawo

B - w lewo

:)

• Like 1

Chłopcy, ustawiłem krokowy jakoś fartem, że jest przy odpaleniu chwile 1500 i po minucie spada na 800, podczas jazdy tez spoko i nie przygasa. ALE! Gdy włączę klimę już przygasa troszku, więc teraz żeby nie spierdzielić w którą stronę obrócić mosiężną śrubę o milimetr żeby było miód?

Odpowiedzi:

A - w prawo

B - w lewo

:)

A- rosną

B- maleją

• 1 month later...

Ciągle mam problem z obrotami, mam już z 6 krokowcow i co kolejny to gorzej przy włączeniu silnika 2000 czasem 3000 obr i nie chce spasc albo na innym odrazu gaśnie, świece przewody przepływka nowe spalanie wzrosło do 20 litrów gazu... na postoju na D mocno trzęsie i podczas wolnej jazdy. Już nie wiem cio robić... Dodam że mam lekko dziurawy kolektor wydechowy. Podciśnienia w miarę sprawdzone. Tyko mi ten problem został i nie mogę ogarnąć. Czuje podczas wolnej jazdy czasem jak by chciał sam ciagnac do przodu.

A może jakieś lewe powietrze ciągnie? Sprawdź dokładnie dolot powietrza czy nie jest popękany

No i jeszcze sonda lambda może być przyczyną.

Wiesz co, nie chciałbym wprowadzać Ciebie w błąd, ale ja bym ją odpiął i sprawdził czy silnik pracuje lepiej. Jak lepiej to wiadomo że sonda do wymiany.

Pozostaje jeszcze diagnostyka komp. powinno pokazać że sonda jest uszkodzona.

I jeszcze można sprawdzić ją miernikiem ale co do szczegółów to musisz googlać.

Dobrze sprawdze jak najszybciej, dodam że na gazie i na benzynie dokładnie wszystko tak samo, wiec mozna kilka życzy wykreślić nie?