Yasió Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 Witam. Taka sprawa automat plus brc 2.0 16V, na benzynie i gazie takie same objawy. Na P wszystko jest idealnie ale kiedy już jadę i stanę przykładowo na czerwonym świetle wciskam hamulec (cały czas D) i auto dość mocno spada z obrotów i znowu do góry takie "ŁUP ŁUP ŁUP ŁUP" i tak zawsze z 4-6 razy dość mocno to czuć w aucie (auto tak lekko przysiada jakby hmm chciało jeszcze jechać). I już było kilka razy że dojeżdżając do czerwonego autko zgasło. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 Witam. Taka sprawa automat plus brc 2.0 16V, na benzynie i gazie takie same objawy. Na P wszystko jest idealnie ale kiedy już jadę i stanę przykładowo na czerwonym świetle wciskam hamulec (cały czas D) i auto dość mocno spada z obrotów i znowu do góry takie "ŁUP ŁUP ŁUP ŁUP" i tak zawsze z 4-6 razy dość mocno to czuć w aucie (auto tak lekko przysiada jakby hmm chciało jeszcze jechać). I już było kilka razy że dojeżdżając do czerwonego autko zgasło. popatrz na pracę sondy na wolnych obrotach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 23, 2017 Author Share Posted June 23, 2017 Jak to łatwo zrobić? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 trzeba rozumiesz podłaczyć jakiego op coma i zerknąć na wartości sondy tak jak Robek podpowiada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 23, 2017 Author Share Posted June 23, 2017 To u mechaniora tak? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 To u mechaniora tak? nie koniecznie, chłopaki na spotach mają sprzęt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Dokładnie. W pomorskim masz silną grupę pod wezwaniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 Silnik wczoraj zaczął gasnąć na benzynie i gazie, np. na czerwonym świetle itp. Chwile pochodzi i nagle z 1000 obr gaśnie. A przy odpaleniu na zimnym trzyma cały czas 2000 i nie chcą spaść. Co się może dziać? Coś z powietrzem? Ściągnąłem na razie co mogłem do wyczyszczenia i sprawdzenia czy nie ma dziur. Po zajrzeniu do przepustnicy widzę na dole jakąś wodę... Skąd się mogła wziąć? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 26, 2017 Author Share Posted June 26, 2017 Coś ważnego? Bo jest połamane... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Jakieś podciśnienie, czyżby od regulatora ciśnienia paliwa? Od tego możesz mieć problemy z obrotami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Coś ważnego? Bo jest połamane... zawór od odkurzacza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 29, 2017 Author Share Posted June 29, 2017 Chłopcy, ustawiłem krokowy jakoś fartem, że jest przy odpaleniu chwile 1500 i po minucie spada na 800, podczas jazdy tez spoko i nie przygasa. ALE! Gdy włączę klimę już przygasa troszku, więc teraz żeby nie spierdzielić w którą stronę obrócić mosiężną śrubę o milimetr żeby było miód? Odpowiedzi: A - w prawo B - w lewo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Chłopcy, ustawiłem krokowy jakoś fartem, że jest przy odpaleniu chwile 1500 i po minucie spada na 800, podczas jazdy tez spoko i nie przygasa. ALE! Gdy włączę klimę już przygasa troszku, więc teraz żeby nie spierdzielić w którą stronę obrócić mosiężną śrubę o milimetr żeby było miód? Odpowiedzi: A - w prawo B - w lewo A- rosną B- maleją Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 30, 2017 Author Share Posted June 30, 2017 Czyli muszę lekko zakręcić śrubę tak? :* 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Czyli muszę lekko zakręcić śrubę tak? :* a czy ja po chińsku napisałem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 30, 2017 Author Share Posted June 30, 2017 Dzięki! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted August 21, 2017 Author Share Posted August 21, 2017 Ciągle mam problem z obrotami, mam już z 6 krokowcow i co kolejny to gorzej przy włączeniu silnika 2000 czasem 3000 obr i nie chce spasc albo na innym odrazu gaśnie, świece przewody przepływka nowe spalanie wzrosło do 20 litrów gazu... na postoju na D mocno trzęsie i podczas wolnej jazdy. Już nie wiem cio robić... Dodam że mam lekko dziurawy kolektor wydechowy. Podciśnienia w miarę sprawdzone. Tyko mi ten problem został i nie mogę ogarnąć. Czuje podczas wolnej jazdy czasem jak by chciał sam ciagnac do przodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 A może jakieś lewe powietrze ciągnie? Sprawdź dokładnie dolot powietrza czy nie jest popękany No i jeszcze sonda lambda może być przyczyną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted August 21, 2017 Author Share Posted August 21, 2017 Jak sondę sprawdzić? :0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Wiesz co, nie chciałbym wprowadzać Ciebie w błąd, ale ja bym ją odpiął i sprawdził czy silnik pracuje lepiej. Jak lepiej to wiadomo że sonda do wymiany. Pozostaje jeszcze diagnostyka komp. powinno pokazać że sonda jest uszkodzona. I jeszcze można sprawdzić ją miernikiem ale co do szczegółów to musisz googlać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted August 22, 2017 Author Share Posted August 22, 2017 Dobrze sprawdze jak najszybciej, dodam że na gazie i na benzynie dokładnie wszystko tak samo, wiec mozna kilka życzy wykreślić nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts