Popular Post CzasiU Posted June 3, 2017 Popular Post Share Posted June 3, 2017 (edited) Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Chciałbym przedstawić swoją Omege Marka: OPEL Model: OMEGA B FL Rocznik: 2000r Silnik: 2.5 V6 (X25XE) PB+LPG Skrzynia: Manualna Kolor: Moroccan Red - 573 Fabryka: Russelsheim, Niemcy Wyposażenie: - 4x. El. Szyby - El. Szyberdach - El. Lusterka + podgrzewanie - El. Ustawienie foteli - Siedzenia skórzane, fotele Sporty - Centralny zamek z pilota - Bagażnik otwierany z pilota - Climatronic - Komputer pokładowy - TC - Ksenon + spryskiwacze - Spryskiwacze przednich reflektorów - Światła przeciwmgielne - ABS - 4x Poduchy - Stacja multimedialna 2-din GMS 6808 Prestige - Telefon z zestawem głosnomówiącym - Sterowanie radiem z kierownicy Przeprowadzone modyfikacje: - Przyciemnione Lampy przednie - Alufelgi Brock B1 17" 5x110 8.5J ET15 i 10J ET20 - Stacja multimedialna 2-din GMS 6808 Prestige - Zestaw odseparowany DLS R6A + tweetery - Pakiet Irmscher: dokładka przednia, tylni zderzak, lotka na klapie - Zaciski kolor czerwony - Grill czarny Steinmetz + ori znaczek Opla w kolorze czerwonym i znaczek Irmscher - Zderzak zrobiony na gładko - Halogeny z Catery - Podsufitka czarna M3 + szyberdach - Plastiki wnetrza w kolorze czarnym Zdjęcię aktualne, 25.05.2017: Zdjęcia po kupnie: Plany na przyszłość: - Wymienić lub pomalować plastiki, są podrapane/porysowane etc. - Zmiane podświetlanie wnętrza na czerowno Edited January 24, 2021 by CzasiU 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Fajnie zobaczyć auto i tutaj Powodzenia w modach 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 gleba tutaj obowiązkowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 fajne fajne , oryginalny kolor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Hehe, całe forum na zlocie to prawie ruchu nie było:) Ładna sztuka, czekam na więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Hehe, całe forum na zlocie to prawie ruchu nie było:) Ładna sztuka, czekam na więcej prawie całe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Pierwszy raz widzę FL w czerwonym kolorze. Szczerze podoba mi się, zwłaszcza po zmianie felgi. Z tyłu opony takie rozmiar opon taki sam ? Widać że jest bardziej naciągnięta niż przednie. Powodzenia w modach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarqo1981 Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Już to gdzieś napisałem...zawsze chciałem mieć czerwoną b/fl...ale chcieć nie zawsze znaczy móc jednym słowem...zajefajna, wyjątkowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted June 5, 2017 Author Share Posted June 5, 2017 Pierwszy raz widzę FL w czerwonym kolorze. Szczerze podoba mi się, zwłaszcza po zmianie felgi. Z tyłu opony takie rozmiar opon taki sam ? Widać że jest bardziej naciągnięta niż przednie. Powodzenia w modach. Z przodu mam 225/45 przy 8.5J a tył 235/45 10J Dzięki wszystkim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted December 11, 2017 Author Share Posted December 11, 2017 Mały update Witam. Dawno nie wstawiałem zdjęć ani nie udzielałem się ze względu na brak czasu, wiadomo życie. Także nadrabiam zaległości. Omega trzyma się nieźle, nie mam z nią problemów. Ogólnie rzecz biorąc jest dobrze. W między czasie wpadło parę nowych rzeczy: 1. W końcu pomalowałem zaciski hamulców przód, tył, tarcze kotwiczne i trochę tarczy (co widać na foto) na kolor czerwony, wcześniej były w kolorze żółtym. Ogólnie wygląda to fajnie a przynajmniej mi się podoba, na zdjęciach słabo widać bo zaciski uświnione. Jak umyję auto to wstawię lepsze zdjęcia. https://i.imgur.com/nBrcd8i.jpg[/img]https://i.imgur.com/ejd26bo.jpg[/img] https://i.imgur.com/iX68HyG.jpg[/img]https://i.imgur.com/oWUGLWD.jpg[/img]https://i.imgur.com/SF1oRyE.jpg[/img] 2. Stary Grill w nowym czarnym kolorze, wjechała także lotka ori Irmscher na klape i pomalowane zostały tylne brewki czy jak to się tam zwie. https://i.imgur.com/1FTppKj.jpg[/img]https://i.imgur.com/ftZXZwg.jpg[/img]https://i.imgur.com/27E8Uh4.jpg[/img] 3. Zmiany wprowadziłem też w audio. Zostały wywalone przednie głośniki z tweeterami, a zamiast nich wpadły DLS R6A + tweetery z mojej byłej Calibry. Oczywiście nie oszczędziłem też fabrycznego radia która została wymieniona na nową stację multimedialną GMS 6808 PRESTIGE. Ogólnie dobrze gra, zamieszczam wideo (wezcie poprawkę na to że głośniki grają pod samym radiem bez wzmacniacza). Na chwilę obecną mi starczy, na wiosnę pewnie wjedzie jakaś skrzynia i 2 wzmacniacze 2-kanałowe. A tak gra. Nagrywane telefonem. [video=youtube] 4. W piątek 8.12.17 zrobiłem z kolegą polerkę całego samochodu, przednie błotniki i tylne były już matowe. Niestety posiadam tylko zdjęcia przodu z tej operacji. Jak będę gdzieś po myjni to cyknę parę zdjęć jak się prezentuję obecnie. Planów jeszcze jest dużo, ale powoli idziemy do przodu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Piękna Omega, ciekawy kolor Co to jest za felga??? Choruje na takie Jak będziesz sprzedawał to jestem pierwszy w kolejce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted December 11, 2017 Author Share Posted December 11, 2017 Zdjecie no.1 rozwaliło mi system. Bym to napisał po swojemu, ale późno juz : Aha! I długi dolot,bo lepiej wygada i te mity o ktotkim dolocie wez skasuj z pamięci SD lub podręcznej! Ooooo...jebaniutki ! No fakt zdjęcie tych zacisków ch****o wyszło, ale lepszych nie posiadam. Co do dolotu rozumiem że chodzi ci o silnik, bo tak na początku nie ogarniałem o co chodzi Z tym dolotem jeszcze się wstrzymam bo może będzie ładowane jakieś v8 ale to dopiero marzenia. Piękna Omega, ciekawy kolor Co to jest za felga??? Choruje na takie Jak będziesz sprzedawał to jestem pierwszy w kolejce Dzięki, w pierwszym poście jest napisane co to za felga. Chyba nie będę ich sprzedawał, ale gdybym jednak znalazł coś innego to będę o tobie pamiętał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Ja te felgi gdzieś kiedyś widziałem i w uj mi się spodobały. Tylko że nikt nie potrafił powiedzieć co to za firma i model, każdy gadał co innego. No ale dobra, nieważne. Ogólnie są zajebiste i będę takich szukał w dobrych pieniądzach Digi 500 zł serio??? Wszystkie cztery? Ja wiem ze sie takie okazje zdarzają ale niemam FB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted December 11, 2017 Author Share Posted December 11, 2017 Ja te felgi gdzieś kiedyś widziałem i w uj mi się spodobały. Tylko że nikt nie potrafił powiedzieć co to za firma i model, każdy gadał co innego. No ale dobra, nieważne. Ogólnie są zajebiste i będę takich szukał w dobrych pieniądzach Digi 500 zł serio??? Wszystkie cztery? Ja wiem ze sie takie okazje zdarzają ale niemam FB Naprawdę bardzo ciężko jest znaleźć te felgi z rozstawem Oplowskim 5x110. Ja nawet takich nie szukałem, tylko na rozstaw 5x112 i bombardować śruby pływające. Osobiście trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno, mam 2x rozstawy 5x110 i 5x120. Ja za swoje felgi dałem 1400zł z oponami na 2-3 sezony, ktoś może powiedzieć że drogo ale mam to gdzieś... gdybym ich wtedy nie kupił obstawiam że ze złości że nie mogę znaleźć kupiłbym jakiś badziew. A tak jestem zadowolony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 5x110 brock B1 były na fb 4szt. Były ale chyba wersja rowerowa (16cali) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted December 12, 2017 Author Share Posted December 12, 2017 5x110 brock B1 były na fb 4szt. Były ale chyba wersja rowerowa (16cali) No to wszystko wiadomo V8 w Omedze ?Wsadź kompressor z mesia i bedziesz latał sobie +zmiana wtryskow i strojenie kompa 5tysia i masz 300 kuni. Jeszcze zobaczy się ale wolałbym v8 piękny dźwięk, na serii masz prawie 300km a jak chcesz więcej to hulaj dusza piekła nie ma (chyba tylko hajs może cię ograniczyć). Kompresor też fajna sprawa ale ten dźwięk tragedia, warczy jak samochodzik RC i mnie osobiście odpycha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Bez urazy ale nie zrobisz projektu v8, bylo juz kilku takich co zaczelo i sluch zaginal... Zbyt ciezki temat niz sie wydaje aczkolwiek fajnie by bylo jakbya udowodnił ze sie da jest juz gdzies na necie v8 w omedze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted December 13, 2017 Author Share Posted December 13, 2017 Bez urazy ale nie zrobisz projektu v8, bylo juz kilku takich co zaczelo i sluch zaginal... Zbyt ciezki temat niz sie wydaje aczkolwiek fajnie by bylo jakbya udowodnił ze sie da jest juz gdzies na necie v8 w omedze Na razie nawet nie myślę i nie chce wsadzać innego silnika, mam jeszcze sporo roboty przy aucie a silnik będzie ostatnią rzeczą w moim projekcie. Możliwe że nigdy nie wsadzę v8 do mojej Omegi, tak jak mówisz i będę musiał przeprosić się z kompresorem. Tak czysto teoretyzując myślałem że takie M60B40 4.0i czy M62B35 3.5i z BMW serii 7 podejdzie do Omegi, oczywiście wiadomo że bez przeróbek się nie obejdzie. Wydaję mi się że wszystko jest kwestią ceny i jak ktoś chce wydać worki siana (gdzie za to by miał 3 Omegi FL) to wszystko da się zrobić. No przecież nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy trudne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 W omegę włożyli V12 z bmw wiec wszystko się da . Wpisz na YouTube omega v8 lub V12 to się zdziwisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 No przecież nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy trudne. To kup pepsi w mcdonaldzie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Witaj, ładnie auto się prezentuje, choć jak dla mnie to stanowczo za dużo modyfikacji A i dopytam się jeszcze odnośnie tych felg, czy przy ich montażu potrzebne są jakieś dodatkowe manewry, czy przykręcamy i jadym ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted December 23, 2017 Author Share Posted December 23, 2017 Witaj, ładnie auto się prezentuje, choć jak dla mnie to stanowczo za dużo modyfikacji A i dopytam się jeszcze odnośnie tych felg, czy przy ich montażu potrzebne są jakieś dodatkowe manewry, czy przykręcamy i jadym ? Dzięki, tych modyfikacji będzie trochę więcej :-D Co do felg to nic nie rzeźbisz, zakładasz i śmigasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Czyli żadnych dystansów, nic nieobciera, nie wystaje i tak dalej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted December 23, 2017 Author Share Posted December 23, 2017 Czyli żadnych dystansów, nic nieobciera, nie wystaje i tak dalej ? Dokładnie tak, tylko że ja mam seryjne zawieszenie. Tył u mnie siedzi wysoko, 4 palce wchodzą między oponę a rant nadkola. Przód jest już trochę niżej. Śmiało skręcasz kierownicą do oporu i nic nie obciera. Jak jechałem w 5tkę osób i bagaj załadowany, fajnie tył usiadł i też nic nie obcierało 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Patrząc na zdjęcie twojej omegi z innego działu z lawetą naszła mnie myśl - a jak byś tak ramkę grila rzucił w kolor nadwozia? Wyjdzie albo świetnie albo arcy chu*owo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts