graci26 Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Witam. Mam problem, robioną miałem przekładkę skrzyni z automata na manual, sprzęgło było założone używane ale tarcza była jeszcze ładna. Problem jest taki, że ślizga mi się sprzęgło, przeciągam na 2 biegu, wpinam 3 i samochód nie jedzie tylko wyje, musze puścić gaz i delikatnie dodawać i wtedy się nie ślizga. Tak samo było gdy jadę na 5 biegu chce przyśpieszyć i jest to samo. Sprzęgło tak słabo klei, że nawet nie ma siły zmielić kołami od startu. Jakieś porady co sprawdzić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Na pewno masz dwumas/sprzegło/docisk od tego samego silnika? Ew uwalone olejem,smarem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
graci26 Posted June 5, 2017 Author Share Posted June 5, 2017 Na pewno masz dwumas/sprzegło/docisk od tego samego silnika? Ew uwalone olejem,smarem? Osoba której to zleciłem robotę przy oplach siedzi dosyć długo więc myślę, że nie zrobił żadnego ''mixu''. Smarem czy olejem raczej też nie jest uwalone. Napisałem do niego i czekam na odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Zle odpowietrzone sprzeglo?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Ale to by nie było odwrotnie? W sensie ze nie wysprzęgla a nie za zawsze wysprzęgla? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Problem może być w docisku, to że wygląda ładnie nie znaczy że jest sprawny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
graci26 Posted June 5, 2017 Author Share Posted June 5, 2017 Dla świętego spokoju kupię chyba nowe sprzęgło i wymienię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
graci26 Posted June 5, 2017 Author Share Posted June 5, 2017 Panowie a jak jest z dostępem do śrub od skrzyni ? Coś od góry trzeba zdemontować czy jest dostęp od dołu ? Bo w 2.0 to wiem, że kolektor wydechowy, cały dolot, wtryski itd żeby dostać się do górnych śrub skrzyni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolwik911 Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Panowie a jak jest z dostępem do śrub od skrzyni ? Coś od góry trzeba zdemontować czy jest dostęp od dołu ? Bo w 2.0 to wiem, że kolektor wydechowy, cały dolot, wtryski itd żeby dostać się do górnych śrub skrzyni. Jest dostęp od dołu musisz tylko mieć długą przedłużkę klucza taką przez całą skrzynie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Dokładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts