B0Cygano Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 (edited) Witam wszystkich, mam na imię Maciej i od połowy Listopada 2016 roku użytkuje Omegę 2.0 16v. Auto zostało sprowadzone pod indywidualne zamówienie z DE, miało tam 3 właścicieli, ja jestem czwarty. Co do przebiegu, obecnie na zegarach jest trochę ponad 140 tys km, czy tyle ma w rzeczywistości, raczej tak, jak w Niemczech go nie skorygowano. Ale dokumenty, jak i części które wymieniałem, raczej przekonują mnie, że to przebieg realny. Aby sprawdzić to napisałem do ASO, taką informację otrzymałem: Cytat Pojazd o numerze VIN XXXXXXXXXXXXXXXXX odbył ostatnią odnotowaną wizytę serwisową w dniu 25/06/2013 i odnotowano przebieg 120,198 km. Tak więc, możliwe, że rzeczywisty. Z zalet auta to można powiedzieć, że cała jest w oryginalnym lakierze, maksymalne wartości jakie znalazłem to 170 mikronów, wszystkie szyby oryginalne, łącznie z czołową. Oczywiście auto wydawało się ok, ale jak to w pełnoletnim aucie bywa pojawiają się różne wady i niedociągnięcia, ale o tym opowiem pod koniec sierpnia, jak uda mi się zrobić zestawienie prac jaki wykonałem przy aucie. Wyposażenie auta to bieda edition i wygląda tak: Cytat Znaczenie nr VIN: Producent: General Motors Płyta: Omega Model: Omega B Nadwozie: 4-drzwiowy sedan Kod nadwozia: M69 Rok modelowy: 1999 Fabryka: Russelsheim, Niemcy Numer seryjny: 126565 Informcje o modelu: Data produkcji: 17.05.1999 Kierownica po stronie: lewej Wyprodukowano dla: Kod silnika: X20XEV Nr silnika: 31070905 Kod GM Drive:: XXCZ Numer I rejestracji: �� ������ Farba zewnętrzna: Granatowy Polarny ( Polar Sea Blue ) 282 - mica, 2 warstwy Kody wyposażenia: 2J5 Pokrycie podłogi: Super Deluxe 80I Wykończenie wnętrza: czarne A01 Wszystkie szyby przyciemnione A32 Szyby drzwi przednich sterowane elektrycznie A33 Szyby drzwi tylnych sterowane elektrycznie AJ3 Poduszka powietrzna kierowcy AJ4 Poduszka powietrzna pasażera AM9 Tylna kanapa składana i dzielona w proporcji 60/40 AP0 Poduszka powietrzna boczna lewa AP1 Poduszka powietrzna boczna prawa AQ6 Przednie fotele z regulacją oparcia AR6 Centralny pas bezpieczeństwa tylnej kanapy 3-punktowy AS1 Składany fotel przedni prawy AT0 Zagłówki siedzeń tylnych pełne pokryte tkaniną AU0 Centralny zamek zdalnie sterowany AY5 Zagłówek tylny środkowy pokryty tkaniną BV3 Pokrycie: drewno C60 Klimatyzacja sterowana ręcznie C68 Klimatyzacja jednostrefowa automatyczna (climatronic) C87 Lampki do czytania tył CE4 Spryskiwacze reflektorów wysokociśnieniowe CF5 Szyberdach szklany sterowany elektrycznie D44 Obudowy lusterek zewnętrznych lakierowane D63 Schowek pod przednim fotelem D64 Osłona przeciwsłoneczna dla pasażera z podświetlanym lusterkiem D74 Osłona przeciwsłoneczna dla kierowcy z podświetlanym lusterkiem GU8 Przełożenie przekładni głównej: 3.90 K60 Alternator: 100A L34 Silnik benzynowy 2.0I 16V, 4 cylindry, DOHC ML4 Automatyczna skrzynia biegów 4-biegowa 4L-30 E N33 Regulowana kolumna kierownicy N40 Wspomaganie układu kierowniczego o niezmiennym stosunku wspomagania NA5 Emisja spalin z katalizatorem trójdrożnym, wariant 2 NC0 Wyposażenie dla krajów Unii Europejskiej NP5 Koło kierownicy pokryte skórą QC3 Felgi aluminiowe 7J x 16, 5 szprych QOA Opony 225/55 R16-94 v T6P Wykończenie wnętrza: tekstura T96 Przednie światła przeciwmgielne T97 Reflektory ksenonowe TN7 Akumulator: 66Ah U07 Klakson: fanfara U85 Głośniki: 8 sztuk UE1 Moduł GPS, wersja 1 UF6 Podświetlane nawiewy powietrza UV5 Wyświetlacz wielofunkcyjny (MID), wariant 3 W1Y Przyciski sterowania radiem na kierownicy W6V Wykończenie siedzeń: Super DeLux, wariant 2 W8T Radio CCRT 700 XG3 Wyposażenie dodatkowe dla Niemiec Z1B Podgrzewane dysze przednich spryskiwaczy Z2D Pakiet komfortu: Kampania 98/2 Z2H Kampania sprzedaży 100 Lat Opla Z2T Emblemat 100 LAT OPLA Auto pozostanie w serii, zgodne z Vinem, zalet przy kupnie brak modyfikacji, dokładanego wyposażenia i różnych chińskich dodatków, pełen oryginał. Planuje, tylko zmienić 4 rzeczy, które nie będą zgodne z tym co producent przewidział, ale o tym później. Kilka zdjęć z wiosny Zdjęcia wnętrza, miesiąc po zakupie Edited April 14, 2018 by B0Cygano 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Ale perelka szacun za utrzymanie w takim stanie pawelino szykuje sie konkurecja hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted June 11, 2017 Author Share Posted June 11, 2017 Ale perelka Do perełki to jej sporo brakuje Narazie jej stan oceniam na przeciętny znając mankamenty trapiące te auto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Patrzac na zdjecia nie moge sie z toba zgodzic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted June 11, 2017 Author Share Posted June 11, 2017 Jak to mówią punky widzenia zależy od punktu siedzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Lecz nie możesz nazwać go gruzem bo nim nie jest ze zdjęć wynika oryginalny egzemplarz ładnie zachowany jakich mało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 sliczna , mój lakier Granatowy Polarny ( Polar Sea Blue ) 282 widać że właściciel dba o auto Bezawaryjności Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted June 12, 2017 Author Share Posted June 12, 2017 Lecz nie możesz nazwać go gruzem bo nim nie jest Wcale tak nie nazywam, ale do ideału jej jeszcze dalej niż bliżej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 juz nie badz taki skromny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Piękne auto i z tym trzeba sie zgodzic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Po zdjęciach widać że zadbana, poprzedni wlasciciele dbali o nią i myślę że skoro trafila w twoje ręce to będzie jeszcze lepiej .Widzę, ze tak jak ja chcesz mieć pełen oryginał. Co planujesz dorzucić z tych 4 elementów ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted June 13, 2017 Author Share Posted June 13, 2017 Co planujesz dorzucić z tych 4 elementów ? Przyciemnione szyby, w zasadzie już są. Dłożenie modułu bluetoth, dzięki któremu połączenia z mojego numeru z automatu kieruje na numer w fabrycznym radiotelefonie, też już zrobione. Dołożenie oryginalnej zmieniarki na 6 cd, ale mam problemy z jej znalezieniem. Dołożenie oryginalnego schowka na kasety, który montuje się do schowka w podłokietniku. I to tyle grzechów wobec VIN-u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 To takie schowki na kasety w podlokietniku oryginalnie były? Czy taka własna modyfikacja ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted June 13, 2017 Author Share Posted June 13, 2017 To takie schowki na kasety w podlokietniku oryginalnie były? Czy taka własna modyfikacja ? Tak orginalny schowek, nie do osiągnięcia w ASO wieczorem podeśle nr bo w telefonie nie znajdę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 Niesamowita jest... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted June 15, 2017 Author Share Posted June 15, 2017 To takie schowki na kasety w podlokietniku oryginalnie były? Numer oryginału: GM90485379 http://www.ebay.co.uk/itm/Opel-Kassettenbox-Cassettenbox-Gehause-90485379-1782782-Original-NEU-/131955360724 Niesamowita jest... Podziękował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 15, 2017 Share Posted June 15, 2017 A ja jiz muslalem ze w omedze nic mnie nie zaskoczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted July 15, 2017 Author Share Posted July 15, 2017 (edited) Witam, żeby nie było, że Omega nie żyje, to coś się wstawi, kilka fotek bez pucowania z biegu. Można powiedzieć pod remizą zaczynają grać W Omedze zawsze coś się robi, od poniedziałku zaczyna się pierwsza krucjata przeciwko rudej, czyli idzie auto do lakierni. Mam nadzieje, że pod koniec sierpnia uda mi się zrobić zestawienia zaplanowanych i wykonanych prac przy aucie z krótką galerią zdjęciową Edited April 14, 2018 by B0Cygano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 No pięknie, ładna sztuka. Ja rozumiem że każdy ma indywidualne podejście do auta. Ty chcesz swoją zatrzymać w oryginale i ja to szanuję. Taki egzemplarze jak Twój dają wszystkim do myślenia. Czy warto iść w te wszystkie mody...? Dla mnie warto bo ja się tym bawię i sprawia mi to przyjemność, jest to hobby, sposób na spędzanie wolnego czasu.. Ogólnie piękna Omega, a te pierwsze zdjęcia gdzie chmury odbijają się w lakierze CUDO Pozdrawiam i życzę powodzenia w utrzymaniu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted July 16, 2017 Share Posted July 16, 2017 Krucjata hehe. Niestety kazdego to co jakis czas czeka:) Byle się nie poddawać i robić sukcesywnie. Duzo masz tego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted July 16, 2017 Author Share Posted July 16, 2017 Krucjata hehe. Niestety kazdego to co jakis czas czeka:) Byle się nie poddawać i robić sukcesywnie. Duzo masz tego? Purchelki na 3 drzwiach pod uszczelkami od góry, tylko na drzwiach kierowcy czysto, do tego na rancie błotnika tylnego prawego no i próg prawy, gdzie rdza wyszła tam gdzie nakładka ułamana, oraz pod uszczelką drzwi przednich prawych na progu, a i jeszcze na słupku przednim obok mocowania ogranicznika drzwi prawych. Później planuje zakonserwować podwozie i sprawdzić czy tam nie ma niespodzianek, bo spor rudego nalotu po tej zimie się pojawiło. Szkoda tylko, że już nie oryginalny lakier będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDa Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Wrzuć czarne drewno - w mojej starej granatowej idealnie się komponowało Nie wiem czy nie mam przypadkiem nawet gdzieś w komórce... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted July 17, 2017 Author Share Posted July 17, 2017 Wrzuć czarne drewno - w mojej starej granatowej idealnie się komponowało Nie wiem czy nie mam przypadkiem nawet gdzieś w komórce... Kochana pani moderator ale to nie zgodne z VIN-em Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDa Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Wrzuć czarne drewno - w mojej starej granatowej idealnie się komponowało Nie wiem czy nie mam przypadkiem nawet gdzieś w komórce... Kochana pani moderator ale to nie zgodne z VIN-em Ja moderuje tylko FB Tu mogą mnie ponieść emocje ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted July 17, 2017 Author Share Posted July 17, 2017 Ja moderuje tylko FB Tu mogą mnie ponieść emocje ^^ A ja tam nie mam FB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts