Yasió Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Takie problemy, komputer zawsze po przekręceniu na zapłon był podświetlony, od paru dni jest czarny i dopiero jak włączę światła to zaczyna świecić i tak zostaje. Co drugi raz to mruga chwilę i znowu gaśnie i zapalenie świateł go ożywia. Druga sprawa to halogeny, spaliły się obydwa naraz i do tego bezpiecznik. Wymieniłem, prawa się zapaliła potem włożyłem druga i prawa zgasła i tylko na tą chwile lewa się pali, co się może dziać i gdzie szukać przyczyn bo okres Omkie dostała chyba. : Pozdrowienia! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 trzeba sprawdzić co do halogenów czy gdzieś przewody zasilające nie maja przerwy w izolacji to wszystko od spodu i może gdzieś sie np przetarł .... co do wyswietlacza ..... też trzeba było do niego zajrzeć do kostki , a pokrętło obok regulacji poziomu świateł od jasności podświetlenia ok jest ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 18, 2017 Author Share Posted June 18, 2017 Z kompem na razie nie doszedłem, ale do halo podchodziłem tak: 20 bezpiecznik - spaliło, 25 też, 30 trzyma jakoś. Możliwe gdzieś zwarcie, że 30 dopiero daje rade? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 no na logikę jest odpowiedni bezpiecznik jak włożysz większy nie spali bezpiecznik tylko omege na bank jest zwarcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Z kompem na razie nie doszedłem, ale do halo podchodziłem tak: 20 bezpiecznik - spaliło, 25 też, 30 trzyma jakoś. Możliwe gdzieś zwarcie, że 30 dopiero daje rade? Aaaaaaaa! Jak fabryka był 20 to wkładanie 30-tki to przykrywanie syfa pudrem. Tak jak napisał Łukary to najkrótsza droga do pożaru Ta wiązka nie jest zbyt długa, prześledź sobie jej trasę na kanale czy na podniesionym aucie i znajdziesz. Obstawiam przewody przy wtyczce pod zderzakiem z lewej - w 3 omegach mi tam się przewód złamał.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 21, 2017 Author Share Posted June 21, 2017 Za halogeny się boje jutro a z kompem dalej dym, zobaczcie: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted June 23, 2017 Author Share Posted June 23, 2017 Jeden problem z głowy, pół nowej wiązki halogenów zarypałem i już nie ma zwarcia. Dzięki za dobre rady! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 bravo Ty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts