Jump to content

Problemy Elektryczne Komputer i Halogeny

Yasió

Recommended Posts

Takie problemy, komputer zawsze po przekręceniu na zapłon był podświetlony, od paru dni jest czarny i dopiero jak włączę światła to zaczyna świecić i tak zostaje. Co drugi raz to mruga chwilę i znowu gaśnie i zapalenie świateł go ożywia. Druga sprawa to halogeny, spaliły się obydwa naraz i do tego bezpiecznik. Wymieniłem, prawa się zapaliła potem włożyłem druga i prawa zgasła i tylko na tą chwile lewa się pali, co się może dziać i gdzie szukać przyczyn bo okres Omkie dostała chyba. ::D Pozdrowienia! :)

• Like 1

trzeba sprawdzić co do halogenów czy gdzieś przewody zasilające nie maja przerwy w izolacji to wszystko od spodu i może gdzieś sie np przetarł ....

co do wyswietlacza ..... też trzeba było do niego zajrzeć do kostki , a pokrętło obok regulacji poziomu świateł od jasności podświetlenia ok jest ?

Z kompem na razie nie doszedłem, ale do halo podchodziłem tak: 20 bezpiecznik - spaliło, 25 też, 30 trzyma jakoś. Możliwe gdzieś zwarcie, że 30 dopiero daje rade? :o

• Like 1

no na logikę jest odpowiedni bezpiecznik

jak włożysz większy nie spali bezpiecznik tylko omege

na bank jest zwarcie

Z kompem na razie nie doszedłem, ale do halo podchodziłem tak: 20 bezpiecznik - spaliło, 25 też, 30 trzyma jakoś. Możliwe gdzieś zwarcie, że 30 dopiero daje rade? :o

Aaaaaaaa!

Jak fabryka był 20 to wkładanie 30-tki to przykrywanie syfa pudrem. Tak jak napisał Łukary to najkrótsza droga do pożaru :/ Ta wiązka nie jest zbyt długa, prześledź sobie jej trasę na kanale czy na podniesionym aucie i znajdziesz. Obstawiam przewody przy wtyczce pod zderzakiem z lewej - w 3 omegach mi tam się przewód złamał....

Jeden problem z głowy, pół nowej wiązki halogenów zarypałem i już nie ma zwarcia. Dzięki za dobre rady! :)

• Like 1