PanMaciej Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Witam kolegów. Borykam się z drobnym, aczkolwiek dziwnym problemem. Otóż, w środę czyściłem Omegę w środku - odkurzanie i te sprawy. Wszystkie drzwi były dość długo otwarte i w miarę upływu czasu zauważyłem, iż żarówki w lampkach przednich drzwi coraz słabiej świecą... Najpierw przybrały barwę żółtą, potem mocno herbacianą, aż w końcu zgasły Co ciekawe, pozostaje oświetlenia wnętrza (także lampki w tylnych drzwiach) świecą bez zarzutu. Pytanie - cóż mogło się stać? Żarówki na 99,9% nie padły, bo - jak pisałem - stopniowo przygasały i padły dwie jednocześnie. Pomyślałem o bezpieczniku. Znalazłem schemat, z którego wynikało, iż muszę wymienić nr 12 (żółty, 20A). Dziś po południu włożyłem nowy... i dalej ciemność Jakieś sugestie? Z góry dzięki, pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Sprawdzić styczniki, włączniki w słupkach drzwi. Mogą nie łączyć lub zaśniedziały, jak kupiłem swoją to lamki w drzwiach się nie paliły, wystarczyło je przeczyścić i nasmarować kontaktem i działa, chociaż jeden stycznik słabo łączył i czasami się lamka nie zapalała a jak zapalała to takim ciemnym żółtym światłem, ale wymieniłem na nowy i jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts