Jump to content

Dzienne LED w miejsce halogena irmscher

Gregorz

Recommended Posts

@digi jesteś ? @ricardo ? Są gotowe do kupienia z automatem i bym 2 in 1 zrobił razem z halo irka ale trochę szkoda go dłubać bo temat niedostępny. Jak nie to blachę mam się wytnie uchwyty. Żeby po zmierzchu zapalały się xenon to trzeba sterownik dodatkowo jak to macie ogarnięte?

Dajcie spokój z takimi ledami, kilka już widziałem, żeby jakoś wyglądało Trzeba włożyć w oryginale szybki od halogenow, jak się przepalą to potem jest lipa co nie RadekFox? Wrzućic w ori halogeny mocne żarówki hb4 chyba i gra, zamontować przekaźnik żeby odpalaly się same i gasily jak walczysz pozycje i tyle.

Ty masz tak podłączone ? żeby odpalały się same to trzeba czujnik zmierzchu nawet po podaniu napięcia z pozycyjnych i najlepiej konkretny przekaźnik podłączyć żeby gdy zrobi się ciemno xenony same startowały.

kiedys miałem.

teraz mam seryjne skandynawskie na sam xenon.

podłaczasz zwykły przekaznik np

https://www.google.pl/search?q=przekaznik+swiate%C5%82+dziennych&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjc-4GtjePUAhWmKJoKHZY8DIUQ_AUICigB&biw=1280&bih=860#imgrc=y4JBavcTChp24M:

do mgłowych i tyle. jak sie sciemni to mozesz przekrecic sam na normalne, czy potrzebujesz az taki automat, są do kupienia tyle ze drozsze, da sie zrobic.

druga sprawa, włozysz tam okragłe dzienne, co z mgłowymi??? nie beda dobrze swiecic jako mglowe, a dobre zarówki ledowe w miejsca fabryczne dobrze swieca.

• 9 months later...

Trochę odgrzebię temat żeby nie śmiecić :) Panowie a skąd wziąć najlepiej plusa aby dzienne odpalały się nie po zapłonie a dopiero po uruchomieniu auta?

Wolał bym pod coś mniej "delikatnego" xD

:D tez bym chcial tak u siebie bo ledy w dupe bardzo dostajo przy odpalaniu auta, nie wiem czy nie trzeba bedzie dokupic jakiegos modulu, mialem tak wczesniej w aucie ze odpalilem i po kilku sekundach.zapalaly mi.sie.xenony

No właśnie chcę oszczędzić ledy ale i akumulator zimą...

Wiesz gdzie szukać w instalacji?

Z zegarów PIn12 --> okrągła brązowa wtyczka przy aku Pin3 --> mała śrubka na altku :)

wtyczka.jpg

Tylko ciekawe jak się to ma do drl w kierunkach, gdzie jak włączysz kierunek to światło gaśnie... chyba będę dłubał po prostu pod wzbudzenie...

Tylko ciekawe jak się to ma do drl w kierunkach, gdzie jak włączysz kierunek to światło gaśnie... chyba będę dłubał po prostu pod wzbudzenie...
Aros ja mam tak podlaczony pasek modulowy led z kierunkami, przez ten sterownik

I nie ma problemu żadnego? Bo chcę drl w kierunkach podłączyć....

Edited by Aros

Ja mam tak, że pasek led jest razem z kierunkami, dzienne sie świecą, odpalam kierunek, gasną dzienne, swieci sie led-kierunek. Jak mam włączone mijania to też działa kierunek led.

5 godzin temu, Boscorelli napisał:
5 godzin temu, Aros napisał:

Ja mam tak, że pasek led jest razem z kierunkami, dzienne sie świecą, odpalam kierunek, gasną dzienne, swieci sie led-kierunek. Jak mam włączone mijania to też działa kierunek led.

jak wypniesz ori kierunek też będzie działać, po prostu mi nie pasował kierunek w samym pasku ;)

Edited by lukaszxx1990

jak wypniesz ori kierunek też będzie działać, po prostu mi nie pasował kierunek w samym pasku
Wiem, tak właśnie mam, ori kierunek działa, ale w ogole go nie widać, mi tak bardziej podpasowało