Gregorz Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Hej. Robił ktoś z Was podmianę halogenów na ledowe okrągłe dzienne ? Np takie...http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-led-drl-okragle-mocne-i5370651848.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMTI2MTg4OTYAODE2MDMA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=18e7965f-a7af-4e32-8f7f-c0641adfd1a1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 nie wiem czy u @Ricardo nie ma .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Rysiu ma w be ale digi mial huligany do jazdy dziennej w irmim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted June 27, 2017 Author Share Posted June 27, 2017 @digi jesteś ? @ricardo ? Są gotowe do kupienia z automatem i bym 2 in 1 zrobił razem z halo irka ale trochę szkoda go dłubać bo temat niedostępny. Jak nie to blachę mam się wytnie uchwyty. Żeby po zmierzchu zapalały się xenon to trzeba sterownik dodatkowo jak to macie ogarnięte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Ja mam halogeny własnej roboty i podpięte tylko i wyłącznie jako halogen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted June 28, 2017 Share Posted June 28, 2017 Dajcie spokój z takimi ledami, kilka już widziałem, żeby jakoś wyglądało Trzeba włożyć w oryginale szybki od halogenow, jak się przepalą to potem jest lipa co nie RadekFox? Wrzućic w ori halogeny mocne żarówki hb4 chyba i gra, zamontować przekaźnik żeby odpalaly się same i gasily jak walczysz pozycje i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted June 29, 2017 Author Share Posted June 29, 2017 Ty masz tak podłączone ? żeby odpalały się same to trzeba czujnik zmierzchu nawet po podaniu napięcia z pozycyjnych i najlepiej konkretny przekaźnik podłączyć żeby gdy zrobi się ciemno xenony same startowały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 kiedys miałem. teraz mam seryjne skandynawskie na sam xenon. podłaczasz zwykły przekaznik np https://www.google.pl/search?q=przekaznik+swiate%C5%82+dziennych&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjc-4GtjePUAhWmKJoKHZY8DIUQ_AUICigB&biw=1280&bih=860#imgrc=y4JBavcTChp24M: do mgłowych i tyle. jak sie sciemni to mozesz przekrecic sam na normalne, czy potrzebujesz az taki automat, są do kupienia tyle ze drozsze, da sie zrobic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 druga sprawa, włozysz tam okragłe dzienne, co z mgłowymi??? nie beda dobrze swiecic jako mglowe, a dobre zarówki ledowe w miejsca fabryczne dobrze swieca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Trochę odgrzebię temat żeby nie śmiecić Panowie a skąd wziąć najlepiej plusa aby dzienne odpalały się nie po zapłonie a dopiero po uruchomieniu auta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 A z przeplywki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Wolał bym pod coś mniej "delikatnego" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 tez bym chcial tak u siebie bo ledy w dupe bardzo dostajo przy odpalaniu auta, nie wiem czy nie trzeba bedzie dokupic jakiegos modulu, mialem tak wczesniej w aucie ze odpalilem i po kilku sekundach.zapalaly mi.sie.xenony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 No właśnie chcę oszczędzić ledy ale i akumulator zimą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 A z wzbudzenia alternatora nie dało by rady? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Wiesz gdzie szukać w instalacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Z zegarów PIn12 --> okrągła brązowa wtyczka przy aku Pin3 --> mała śrubka na altku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 https://bartsoft.pl/automatyczny-wlacznik-swiatel-dziennych-12v-p-10.html 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 9 minut temu, Boscorelli napisał: https://bartsoft.pl/automatyczny-wlacznik-swiatel-dziennych-12v-p-10.html I to chyba będzie najprostsze i najmądrzejsze rozwiązanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Tylko ciekawe jak się to ma do drl w kierunkach, gdzie jak włączysz kierunek to światło gaśnie... chyba będę dłubał po prostu pod wzbudzenie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Tylko ciekawe jak się to ma do drl w kierunkach, gdzie jak włączysz kierunek to światło gaśnie... chyba będę dłubał po prostu pod wzbudzenie... Aros ja mam tak podlaczony pasek modulowy led z kierunkami, przez ten sterownik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 (edited) I nie ma problemu żadnego? Bo chcę drl w kierunkach podłączyć.... Edited April 18, 2018 by Aros Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 I nie ma problemu żadnego? Bo chcę drl w kierunkach podłączyć.... Ja mam tak, że pasek led jest razem z kierunkami, dzienne sie świecą, odpalam kierunek, gasną dzienne, swieci sie led-kierunek. Jak mam włączone mijania to też działa kierunek led. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 (edited) 5 godzin temu, Boscorelli napisał: 5 godzin temu, Aros napisał: I nie ma problemu żadnego? Bo chcę drl w kierunkach podłączyć.... Ja mam tak, że pasek led jest razem z kierunkami, dzienne sie świecą, odpalam kierunek, gasną dzienne, swieci sie led-kierunek. Jak mam włączone mijania to też działa kierunek led. jak wypniesz ori kierunek też będzie działać, po prostu mi nie pasował kierunek w samym pasku Edited April 18, 2018 by lukaszxx1990 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 jak wypniesz ori kierunek też będzie działać, po prostu mi nie pasował kierunek w samym pasku Wiem, tak właśnie mam, ori kierunek działa, ale w ogole go nie widać, mi tak bardziej podpasowało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts